Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Останнім часом в ЗМІ з’являється багато інформації про стабілізатори та емульгатори, яка іноді є доволі суперечливою та вводить в оману кінцевого споживача продовольчих товарів та морозива зокрема.

Стабілізатори — це речовини, що сприяють підтримці незмінного фізико-хімічного стану харчового продукту.

Розглянемо стабілізатори, які найчастіше зустрічаються на етикетці.

Альгінат (Е401) — екстракт бурих морських водоростей, полісахариди.

Карбоксиметилцелюлоза (Е469) — відома також як целюлозна камедь — це целюлоза, виділена з рослинного матеріалу.

Карагінан (Е407) — отримують з екстракту червоних морських водоростей (ірландського моху) та ін. видів водоростей з приберегових регіонів Чілі, Філіпін, Канади, США, Франції, Іспанії, Ірландії.

Гуарова камедь (Е412) — добувається з кущів Cyamoposis tetragonolba сімейства бобових, які вирощують в Індії та Пакистані.

Камедь рожкового дерева (Е410), яку називають також камеддю короба, — отримують з бобів дерева Ceratonia siliqua, яке росте в основному у Середземномор’ї.

А серед дозволених емульгаторів необхідно відмітити Е471 (моно- і дигліцериди жирних кислот), які отримують в результаті часткового гідролізу жирів тварин та бурих водоростей, а також емульгатор антиоксидант Е322 (лецитин) — частіше за все використовують при виготовленні глазурі.

Проінформований — значить озброєний! Тому, володіючи даною інформацією, можна сміливо придбати порцію морозива, до того ж корисності у морозива ніхто не забирав!

Чим же воно корисне?

Морозиво вважається джерелом кальцію. Не кожну дитину змусиш випити стакан молока, а ось морозиво дітвора з’їсть із великим задоволенням, тим самим поповнить свій раціон необхідними організму молочними продуктами.

Користь морозива

У всіх продуктах на молочній основі міститься молочний жир, корисний для очей та шкіри А, В, D, Е та Р, білки, вуглеводи, мінеральні речовини: фосфор для кісток та росту, магній, калій, натрій та залізо. Для морозива характерна висока харчова поживність, а організм здорової дитини, прекрасно засвоюючи цей корисний продукт, швидко поповнить свій енергетичний запас. До того ж морозиво не лише зміцнює кісткову тканину, знижує кров’яний тиск, підвищує імунітет та активізує мозкову діяльність. В молоці, з якого роблять морозиво, міститься Л-триптофан, який заспокоює нервову систему та допомагає подолати напруження і навіть безсоння.

Морозиво корисне і при схильності до ангін. При гострому запаленні горла, після видалення мигдалин, при стоматиті та інших запальних процесах ротової порожнини. Коли прийом будь-якої їжі неможливий або болісний, лікарі зазвичай рекомендують хворим морозиво. Холодне та м’яке, воно не подразнює горло та ротову порожнину.

Морозиво — це продукт глибокої заморозки. За таких критично низьких температур не виживають жодні бактерії. Більше того. Перед тим, як його заморозити, суміш, з якої роблять морозиво, варять (пастеризують) при температурі 80–90 °С.

Також необхідно відмітити, що морозиво — один з небагатьох продуктів, які не містять у своєму складі консервантів, вони йому просто не потрібні через низькотемпературні режими виробництва та зберігання! На думку британських учених, морозиво стимулює вироблення організмом особливої речовини — серотоніну (так званого гормону щастя), який здатний захистити нас від стресу та покращити настрій.

Інформація про складові морозива надасть можливість розуміти особливості його виготовлення. Адже кількість спеціалістів, які здатні комплексно охарактеризувати ті ж самі стабілізатори, не так багато. А ЗМІ в погоні за сенсаціями неоднозначно підходять до інформації, яку вони анонсують.

Читайте також
2016-01-12T15:33:55+02:002018-04-23T16:43:55+03:00Останнім часом в ЗМІ з’являється багато інформації про стабілізатори та емульгатори, яка іноді є доволі суперечливою та вводить в оману кінцевого споживача продовольчих товарів та морозива зокрема. Стабілізатори — це речовини, що сприяють підтримці незмінного фізико-хімічного стану харчового продукту. Розглянемо стабілізатори, які найчастіше зустрічаються на етикетці. Альгінат (Е401) — екстракт
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.