Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
Рецепт сирників

Сирники: корисне може бути смачним!

Назад

Опис страви

101 рецепт сирників – для кожної господарки з її індивідуальними уподобаннями! Ніжний сирний смак у поєднанні з найбільш неочікуваними інгредієнтами, формуючими оригінальні начинки, не зможе повторити ні одна страва. Безперечна перевага сирників – це швидке приготування із продуктів щоденного вживання.

Ця страва знайома, мабуть, більшій частині населення нашої країни ще з часів дитинства, коли ароматні бабусині сирники апетитною гіркою височіли на святковому столі. Такі сирники (рецепт підтверджує) ідеальні у поєднанні зі сметаною та гарячим запашним чаєм.

Цю страву прийнято подавати в гарячому вигляді, однак рецепт приготування сирників передбачає також їх вживання в холодному вигляді. Кожна господарка на свій смак може вибрати кисло-солодкі, солодкі і навіть гострі соуси для того, щоб перетворити цю звичайну страву на родзинку свого столу.

Рецепт сирників з фото можна знайти у будь-якій кухонній книзі, але один з плюсів цієї страви – це можливість варіювати стандартний набір інгредієнтів і створювати щось нове. Сирники з родзинками, брусницею, картоплею, висівками, яблуками і сухофруктами, сирники в духовці і на сковороді, кубанські, класичні і дієтичні – усе це численні варіації однієї й тієї ж страви. Вибір – за вами!

Оригінальний рецепт сирників

Легко Обід

Інгредієнти

Сир 9% ТМ «Рудь» 350 г
Яйце куряче 2 шт.
Борошно пшеничне 6 ст. л.
Цукор 2 ст. л.
Олія соняшникова 5 ст. л.
Продукти, потрібні для приготування
Сир 9%
Молочні продукти
Сир 9%
рецепт сирників

Приготування

Не дуже вологий і не дуже сухий сирок викладіть у глибоку ємкість і розімніть до однорідного стану без грудочок. Ступінь сухості сирка важлива, бо це надалі буде впливати на формування коржів. Якщо кількість вологи в сирку буде занадто високою чи недостатньою, вони будуть розвалюватися на сковороді.

Добавте у сирок яйця і цукор, ретельно все перемішайте до однорідної маси. Якщо сирок солонуватий, кількість цукру можна збільшити. Замітка: якщо надалі ви плануєте добавляти щось в якості начинки, змінюючи класичний рецепт, змінюйте кількість цукру в залежності від того, яку страву ви бажаєте отримати у підсумку: солодку чи солону.

В отриману масу сирка добавте 5 столових ложок борошна (з гіркою). Увага: борошно – це найбільш проблемний момент в сирниках, бо виникає вічне питання у його кількості. Якщо переборщити – сирники вийдуть дуже жорсткими, якщо додати недостатньо – коржі будуть некрасиво розповзатися по сковороді та втрачати форму. Для ніжних сирників кількість борошна не повинна перевищувати 5 ст. ложок.

Розжарте сковороду (не перестарайтеся з температурою, інакше будуть горіти) та налийте соняшникову олію так, щоб вона покривала дно.

Із сирковою маси сформуйте невеличкі кульки у кількості 4-5 штук, аби усі помістилися на сковороді. Плющте їх в коржі: вони не повинні бути занадто тонкими.

На окрему тарілку висипте трошки борошна. Отримані коржі трошки обваляйте в борошні і викладіть на сковороду.

Обжарюйте сирники протягом 1-2 хвилин до золотистої скоринки з обох сторін.

Продовжте формування коржиків із решти сирка.

До сирників можна додати сметану, згущене молоко, йогурт чи любі соуси на смак. Смачного!