Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Апетитні смажені пиріжки з начинкою прийшли до нас з Близького Сходу і Середньої Азії. На Кавказі кожна господиня має свій секрет приготування цієї страви. Спочатку чебуреки готувалися тільки з м'ясною начинкою. Вже набагато пізніше почали робити чебуреки не тільки з м'ясом, а й, скажімо, з сиром.

Як приготувати чебуреки: класичний рецепт (на кефірі)

Для приготування чебуреків на кефірі вам знадобляться такі інгредієнти:

Складно Сніданок

Інгредієнти

Кефір 1% ТМ «Рудь» 1 склянка
Куряче яйце 1 шт.
Борошно 3,5 склянки
Сіль 1 ч. л.
Свинячий фарш 400 г
Цибуля 3 шт.
Перець горошком 9 шт.
Кип'ячена вода 100 мл
Продукти, потрібні для приготування
Кефір 1%, 500 г
Молочні продукти
Кефір 1%
Як приготувати чебуреки на кефірі

Приготування

Збити виделкою кефір, сіль і яйце. Просіяти в миску з кефірною масою борошно, поступово перемішуючи. Коли перемішувати стає складно, потрібно викласти тісто на стіл і продовжити місити руками. Потім загорнути тісто в целофановий пакет і покласти в тепле місце приблизно на годину.

Для начинки цибулю перекрутити на м'ясорубці і перемішати з м'ясним фаршем. Додати сіль, перець. Потім влити в м'ясний фарш воду і ще раз перемішати.

Тісто розділити на рівні невеликі частини. Кульку розкачати дуже тонко. На одну сторону викласти фарш на всю довжину. Скласти чебурек навпіл і обрізати фігурним ножем краї. Смажити чебуреки у великій кількості олії 8–10 хвилин на середньому вогні.

Порада: щоб чебуреки на кефірі були соковитіші, потрібно перед смаженням помістити їх в морозильну камеру хвилин на 10.

Чебуреки з сиром

60 хвилин Складно Сніданок

Інгредієнти

Борошно 500 г
Яйце 1 шт.
Мінеральна вода 250 мл
Сіль 1 ч. л.
Цукор 2 ч. л.
Олія для смаження
Сир 300-400 г
Чебуреки з сиром

Приготування

Готуємо тісто і даємо йому відпочити 20 хвилин. У цей час натираємо сир на велику тертку. Тісто ділимо на невеликі рівні шматочки. Тонко розкачуємо кульки і кладемо сирну начинку.

Складаємо навпіл і защіплюємо краї виделкою. Обсмажуємо в рослинній олії. Оскільки начинка сирна, то смажаться такі чебуреки хвилину-дві, не більше. От і все, чебуреки з сиром готові до подачі на стіл.

Чебуреки з сирною начинкою

60 хвилин Складно Сніданок

Інгредієнти

Борошно 4 склянки
Маргарин 0,5 пачки
Куряче яйце 1 шт.
Сіль, перець за смаком
Олія для смаження
Сир 9% ТМ «Рудь» 1 кг
Цибуля 6-7 шт.
Продукти, потрібні для приготування
Сир 9%
Молочні продукти
Сир 9%
Чебуреки з сирною начинкою

Приготування

З борошна, розм'якшеного маргарину і яйця замішуємо тісто, при цьому поступово додаючи воду (¾ склянки). Ставимо тісто в холодильник.

Розтираємо сир з сіллю. Можна пропустити через сито – сир вийде ніжнішим. Подрібнюємо цибулю і розмішуємо з сиром. Начинка готова.

Тісто ділимо на рівні частини. Розкачуємо потрібного розміру кульки і викладаємо начинку. Складаємо і з'єднуємо краї, защіплюючи виделкою. Просмажуємо чебуреки в рослинній олії і подаємо гарячими на стіл. Смачного!

Інші рецепти