Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Ще з давніх часів рис відомий своїми дієтичними властивостями і користю для організму, саме тому він широко використовується в різних кухнях світу для приготування корисних і смачних других страв: таких, як різотто з овочами, плов і цимес з м'ясом, паелья і бір'яні. Існують певні секрети, як приготувати плов або різотто, щоб вони вийшли особливо апетитними, ніжними і принесли задоволення найвимогливішим гурманам.

Середньоазіатська кухня: як приготувати плов

Традиційний для кухні середньоазіатських країн плов з овочами і м'ясом виходить неймовірно розсипчастим і ароматним, а секрет цього криється в технології роздільного приготування інгредієнтів

Рис з овочами в різних кухнях світуДругі страви
Складно Обід

Інгредієнти

Рис 1 склянка
М'ясо 400 г
Ріпчаста цибуля 1 головка
Морква 1 шт.
Перець болгарський 1 шт.
Часник 1 зубчик
Спеції та сіль за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Овочева суміш «Лечо»
Заморожені продукти: суміші, супи, салати
Овочева суміш «Лечо»

Приготування

Ідеальним посудом для плову вважається казан або глибока сковорода, в якій компоненти тушкуються. Добре промитий рис відварюємо в підсоленій воді (у пропорції 1:2) на повільному вогні без помішування.

У цей час подрібнене м'ясне філе обсмажуємо на розпеченій рослинній олії до утворення рум'яної скоринки. Потім додаємо нарізані кубиками цибулю, моркву і болгарський перець, подрібнений часник і смажимо ще 5–7 хв, після чого в отриману масу вливаємо трохи бульйону, солимо, приправляємо спеціями і тушкуємо на повільному вогні до готовності.

На завершальному етапі можна з'єднати зернову і овочеву складову і злегка протушкувати або навіть подавати до столу в роздільному вигляді.

Італійська кухня: різотто з овочами

Вишукана італійська кухня знаменита на весь світ своїм різотто з овочами, морепродуктами або м'ясом

60 хвилин Складно Вечеря

Інгредієнти

Рис 200 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Морква 1 шт.
Перець солодкий 1 шт.
Помідор 2 шт.
Горошок зелений 50 г
Бульйон 0,5 л
Олія рослинна 2–3 ст. л.
Сіль, спеції, зелень за смаком

Приготування

Готується різотто в глибокій сковороді з кришкою, в якій розжарюють рослинне масло і злегка обсмажують на ньому подрібнену цибулю. Потім додають і обсмажують рис спеціальних сортів з високим вмістом крохмалю.

Бульйон додають поступово в невеликих кількостях і дають йому повністю увібратися. Через 5–7 хв повільного тушкування додають нарізані кубиками перець і моркву, ще через 7–10 хв – зелений горошок, помідори, сіль і спеції і тушкують до готовності.

Рис з овочами в українській кухні

У нашій національній, українській кухні особливої страви з рису поки не придумали, тому кожна господиня готує за власним смаком рис з овочами.

60 хвилин Складно Обід

Інгредієнти

Вода або бульйон 2 склянки
Овочева суміш ТМ «Рудь» на вибір 250–300 г
Рослинна олія 3–4 ст. л.
Сіль, спеції, зелень за смаком
Рис довгозернистий 1 склянка
Продукти, потрібні для приготування
Суміш «Овочевий букет»
Заморожені продукти: суміші, супи, салати
Суміш «Овочевий букет»
Суміш для жарки «Мексиканка»
Заморожені продукти: суміші, супи, салати
Суміш для жарки «Мексиканка»
Рис з овочами в українській кухні

Приготування

На сковороді розігріваємо олію і висипаємо заморожену овочеву суміш. Злегка обсмажуємо і додаємо рис. Протягом декількох хвилин обсмажуємо гарнір, поки рис не стане прозорим, а потім додаємо воду або бульйон, спеції і зелень, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 15–20 хв на слабкому вогні до готовності.

Рис з овочами, рецепт в мультиварці

60 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Рис 1 склянка
Бульйон 2 склянки
Овочева суміш 1 пакет
Масло «Хуторок Селянський» ТМ «Рудь» 2–3 ст. л.
Продукти, потрібні для приготування
Овочева суміш «Лечо»
Заморожені продукти: суміші, супи, салати
Овочева суміш «Лечо»
Суміш овочева дев’ятикомпонентна
Заморожені продукти: суміші, супи, салати
Суміш овочева дев’ятикомпонентна
Заморожена овочева суміш «Царський салат» ТМ «Рудь»
Заморожені продукти: суміші, супи, салати
«Царський салат»
Рис з овочами, рецепт в мультиварці

Приготування

У чашу мультиварки поміщаємо масло і овочі, включаємо режим смаження на 10 хв. Потім всипаємо рис, спеції, сіль за смаком і заливаємо бульйоном. Закриваємо кришку чаші та обираємо оптимальний для вашої мультиварки режим варіння на 30–40 хв. У результаті виходить ароматний і розсипчастий гарнір.

Для швидкого приготування плову з овочами можна скористатися готовою сумішшю «Овочі з рисом та шампіньйонами» від ТМ «Рудь».

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.