Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Складаючи меню на обід, зверніть увагу на оригінальну грузинську страву – чанахі, різні варіації якої, наприклад, рецепт чанахі з грибами в горщиках, не вимагають особливих зусиль при приготуванні, а в результаті ви отримуєте апетитну і ситну страву. Основними компонентами чанахі є м'ясо та овочі , які можна вибирати за власним смаком і бажанням. А от від вибору способу, як приготувати чанахі, залежатиме, чи отримаєте ви наваристу першу, чи другу страву.


Традиційний грузинський чанахі

Складно Обід

Інгредієнти

Яловичина 500 г
Картопля 600 г
Баклажани 300 г
Томати 500 г
Морква 200 г
Цибуля 200 г
Часник 4 зубчики
Сіль ( інші спеції ) за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Овочева суміш «Соте»
Заморожені продукти: суміші, супи, салати
Овочева суміш «Соте»
Традиційний грузинський чанахі

Приготування

Починати приготування чанахі необхідно з підготовки баклажанів, що позбавить їх від легкої гіркоти. Для цього наріжте їх кубиками, рясно посоліть і дайте постояти 30 хв, після чого промийте і добре відіжміть. Подрібнені продукти укладіть в глиняні горщики шарами в такій послідовності: м'ясо, картопля, баклажани, цибуля, морква, частина томатів, не забуваючи посолити і приправити спеціями.

Щоб страва вийшла більш соковитою і рідкою, додайте трохи бульйону або води. Готуйте чанахі в духовці при температурі 180 градусів близько 2 годин, при цьому за 15 хв до кінця додайте залишки томатів, часник і зелень.

Простий рецепт чанахі з грибами

60 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

М'ясо 600 г
Шампіньйони ТМ «Рудь» 300–400 г
Картопля 8 шт.
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Морква 2 шт.
Часник 4 зубчики
Перець духмяний горошок, лавровий лист, сіль, хмелі-сунелі за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Овочі з грибами «Преміум»
Заморожені продукти: суміші, супи, салати
Овочі з грибами «Преміум»
«Суп із шампіньйонами»
Заморожені продукти: суміші, супи, салати
«Суп із шампіньйонами»
«Шампіньони різані»
Заморожені продукти: гриби
Шампіньони різані
Простий рецепт чанахі з грибами

Приготування

Для приготування чанахі з грибами вам знадобляться глиняні горщики середніх розмірів. М'ясо наріжте великими шматочками, посоліть, поперчіть і злегка обсмажте на розпеченій рослинній олії. Викладіть на дно горщиків. Цибулю наріжте півкільцями і покладіть другим шаром, а зверху накрийте шматочками грибів.

Очищену і нашатковану великими брусочками картоплю посоліть і приправте спеціями, помістіть в горщики. Зверху викладіть терту моркву, залийте страву достатньою кількістю м'ясного бульйону і поставте у прогріту до 200 градусів духовку приблизно на годину-півтори. У готове чанахі додайте подрібнений часник і зелень, дайте трохи настоятися перед подачею.

Українські рецепти чанахі з квасолею

60 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Свинина 400 г
Картопля 400 г
Квасоля ТМ «Рудь» 100 г
Шампіньйони ТМ «Рудь» 4-5 шт.
Цибуля 1 шт.
Морква 1 шт.
Часник 2 зубчики
Томатна паста 2 ст. л.
Продукти, потрібні для приготування
«Стручкова квасоля порізана»
Заморожені продукти: овочі
Стручкова квасоля порізана
Суміш овочева дев’ятикомпонентна
Заморожені продукти: суміші, супи, салати
Суміш овочева дев’ятикомпонентна
«Шампіньони різані»
Заморожені продукти: гриби
Шампіньони різані
Українські рецепти чанахі з квасолею

Приготування

Нарізане шматочками м'ясо і замочену на ніч квасолю помістіть в чавунний казан, залийте водою і поставте на вогонь. Варіть протягом 40–45 хв. У процесі варіння видаляйте піну, посоліть і додайте нарізані гриби. Потім половину подрібненої моркви і картоплю додайте в напівготовий м'ясний бульйон і продовжуйте тушкувати.

У процесі тушкування чанахі підготуйте «зажарку» із решти моркви, цибулі і томатної пасти. Коли картопля достатньо розм'якне, викладіть «зажарку» в казан, вичавіть туди ж часник і влийте півсклянки розсолу помідорів для додання страві пікантного пряного смаку. Ще 5–10 хв, і можна пригощати рідних смачною вечерею.

Існують ще й інші рецепти чанахі з квасолею, які відрізняються способом приготування. В українській кухні більш популярний чанахі по-львівськи, в якому замість баклажанів використовується квасоля. Для приготування цієї страви візьміть в рівних пропорціях свинину та картоплю (~ 700 г), цибулю та моркву (по 200 г), томати (400 г) і відварену червону квасолю (1 склянка). Картоплю і м'ясо наріжте великими кубиками і обсмажте на окремих сковородах до напівготовності.

Картоплю складіть на дно горщиків і засипте квасолею. У процесі смаження м'яса додайте пару ст. л. борошна, подрібнену цибулю і моркву, а також помідори. Отриману суміш залийте бульйоном або водою і проваріть 15 хв, після чого розлийте її по горщиках.

Завершальний штрих – 15 хв тушкування в розігрітій духовці, і можна подавати на стіл.

Інші рецепти