Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Смачно, корисно й швидко. Чого ще можна бажати від сніданку? Тому ми пропонуємо кілька рецептів приготування омлету з броколі, сиром, помідорами, оскільки знаємо, що смакові якості цієї страви нікого не розчарують. Її можна готувати на сковорідці або в духовці. Додавати стручкову квасолю, гриби. Так тривіальна повсякденна страва стане незвичайною й пікантною.

Омлет із брокколі

Легко Сніданок

Інгредієнти

Броколі ТМ «Рудь» 400 г
Яйця 4 шт.
Молоко ТМ «Рудь» 50 г
Жир 1 ст. л.
Сіль та перець за смаком
Зелень петрушки
Продукти, потрібні для приготування
«Брокколі»
Заморожені продукти: овочі
Брокколі
Молоко 2,5%, 490 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
Молоко 2,6%, 1000 г
Молочні продукти
Молоко 2,6%
Омлет із брокколі

Яйця збити з молоком та спеціями і половину вилити на розігріту, змащену будь-яким жиром пательню, накрити кришкою і смажити 5—7 хв. Потім брокколі викласти на омлет і залити збитими яйцями, що залишились. Омлет смажити ще 5—8 хв. під закритою кришкою на помірному вогні. Готову страву викласти на тарілку і прикрасити петрушкою.

Омлет з броколі та сиром, зроблений у духовці

Оскільки запечене завжди більш корисне, ніж смажене, то й омлет не буде винятком із правил. Приготовлений в духовці, він виглядає більш високим і пухким, довше зберігає м'якість.

60 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Броколі ТМ «Рудь» 200 г
Яйця 4 шт.
Молоко ТМ «Рудь» 50 г
Сир твердий 130–150 г
Часник 1 зубчик
Сіль, спеції, зелень за смаком
Продукти, потрібні для приготування
«Брокколі»
Заморожені продукти: овочі
Брокколі
Молоко 2,5%, 900 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%

  • Відваріть броколі до часткової готовності. Можна відварювати не розмороженими. Розберіть суцвіття на кілька частин.
  • Підготуйте жаростійкий посуд, змастіть його часником. Покладіть туди капусту.
  • Змішайте жовтки з молоком. Білки збийте й посоліть.
  • Додайте збиті білки до молока й жовтків.
  • До них всипте більшу частину натертого сиру й зелень.
  • Вилийте суміш у ємність з броколі. Залишками сиру посипте зверху.
  • Накрийте омлет з броколі та сиром фольгою. Поставте в духовку й готуйте 25–30 хвилин. Температура випікання повинна бути близько 160 градусів.


Страву подавайте порційно в гарячому вигляді.

Легкий омлет з броколі та стручковою квасолею в духовці

Корисна й цікава страва. Завдяки броколі, стручковій квасолі й кропу вона має жовто-зелений колір. Такий оригінальний омлет дуже сподобається дітям і здивує дорослих.

40 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Броколі ТМ «Рудь» 200 г
Яйця 6 шт.
Молоко ТМ «Рудь» 1 склянка
Заморожена стручкова квасоля 150 г
Сіль і перець за смаком
Кріп 1 пучок
Продукти, потрібні для приготування
«Брокколі»
Заморожені продукти: овочі
Брокколі
Молоко 2,5%, 900 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%

  • Додаємо в молоко яйця, сіль, спеції. Перемішуємо.
  • Ріжемо квасолю на невеликі шматочки, розбираємо головки броколі на дрібні суцвіття або ріжемо. Дрібно кришимо кріп.
  • Овочі з кропом додаємо до молока та яєць. Добре перемішуємо.
  • Беремо форму для випікання й переливаємо наш напівфабрикат.
  • Ставимо в добре прогріту духовку й випікаємо до готовності. Оптимальна температура для готування — 180 градусів.
  • Виймаємо омлет з броколі й стручковою квасолею, подаємо на стіл цілком, щоб всі оцінили оригінальність страви.

Цей омлет не потрібно прикрашати зеленню, можна покласти кілька шматочків помідора, щоб підкреслити самобутність страви.

Омлет з броколі та помідорами під сиром

Для різноманітності пропонуємо рецепт приготування омлету з броколі й помідорами на сковороді. Таку страву можна приготувати не тільки вдома, а й на дачі, де не завжди є духовка.

40 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Броколі ТМ «Рудь» 150 г
Яйця 4 шт.
Молоко ТМ «Рудь» 50 г
Бекон 50 г
Перець болгарський 1 шт.
Помідор 1 шт.
Сир твердий 100 г
Вершкове масло 25 г
Сіль і перець за смаком
Вершкове масло 25 г
Продукти, потрібні для приготування
«Брокколі»
Заморожені продукти: овочі
Брокколі
Молоко 2,5%, 900 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%

  • Заливаємо броколі окропом на 3–5 хвилин, щоб стала м'якою. Ріжемо на невеликі шматочки.
  • З бекону робимо шкварки: дрібно нарізаємо, смажимо на сковорідці до прозорості.
  • Шаткуємо зелень, нарізаємо кубиками перець, ріжемо скибочками помідори.
  • Додаємо до шкварок вершкове масло, викладаємо на сковорідку овочі.
  • Яйця збиваємо з молоком, додаємо сіль і приправи.
  • Залишаємо овочі ще недовго готуватися, потім виливаємо яєчну суміш.
  • Зверху омлет з броколі та помідорами посипаємо зеленню, потім тертим сиром. Накриваємо кришкою, щоб утворилася рівномірна сирна скоринка.
  • Смажимо до готовності.

Такий омлет може служити не тільки прекрасним сніданком, а й легкою вечерею.

Омлет з броколі та грибами

Ця ситна й смачна страва готується в духовці. Тому виходить дуже соковитою й повітряною. Гриби попередньо не смажаться, що дозволяє їм зберегти свій смак і форму. Броколі також лише готується разом з омлетом, завдяки чому стає м'якою, але не «ватною».

40 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Броколі ТМ «Рудь» 100 г
Яйця 2 шт.
Сметана 50–70 г
Зелена цибуля 30–40 г
Шампіньйони свіжі 100 г
Жир 1 ст. л.
Сіль і перець за смаком
Кріп за смаком
Продукти, потрібні для приготування
«Брокколі»
Заморожені продукти: овочі
Брокколі

  • Подрібнити зелень.
  • Змішати сметану та яйця. Додати в суміш зелень.
  • Помити й порізати гриби на тонкі шматочки.
  • Дрібні суцвіття броколі залишити цілими, великі порізати.
  • Змастити жаростійку форму будь-якою олією або жиром.
  • Перекласти гриби й броколі в підготовлену форму. Залити омлетною сумішшю.
  • Поставити омлет з броколі та грибами в добре розігріту духовку. Випікати в духовці до готовності, встановивши середню температуру випікання.


Вийняти готову страву з духовки й відразу подавати на стіл. Для прикраси можна використовувати червоний болгарський перець або стиглі помідори.

Інші рецепти