Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

На сьогоднішній день книжки, телепередачі та Інтернет майорять різноманіттям варіацій приготування однієї й тієї ж страви на будь-який смак. Навіть найбільш звичайні страви та смажена картопля можуть бути виготовленими у різному виді, з різним оформленням та численними доповненнями, які підкреслюють та відтіняють звичний смак. Рецепт шарлотки з яблуками – не виключення з довгого списку улюблених ласощів, маючих багату історію створення і різноманітні варіації приготування.

Оригінальний рецепт шарлотки був створений в Німеччині, будучи класичною німецькою стравою – десертом, приготованим з білого хлібу, заварного крему, фруктів і лікеру. Надалі шарлотка придбала свою відомість як страва англійської кухні, будучи одним з різновидів пудингу, який зазвичай подають в теплому вигляді.

Найбільш популярною начинкою стали яблука – завдяки їх прийнятній ціні й поширеності. Однак, ви можете використовувати інші ягоди та фрукти, наприклад, груші, сливи, полуниця. Любителі шоколаду можуть замінити фруктову начинку на шоколадний мус чи будь-який крем.

Простий рецепт шарлотки включає в себе звичайні продукти, які ви можете придбати в будь-якому магазині, чи на базарі. Такий пиріг легко приготувати, він не потребує значних затрат ні у часі, ні в фінансах.

Шарлотка з яблуками

Легко Обід

Інгредієнти

Яйце куряче 7 шт.
Цукор 2 склянки
Масло топлене (чи маргарин + трошки для змащування форми) 0,5 склянки
Борошно пшеничне (2 стакани в тісто + трошки для присипки) 2 склянки
Яблуко за смаком
Продукти, потрібні для приготування
 Масло солодковершкове селянське
Масло
Cолодковершкове селянське
«Хуторок Селянський»
Масло
«Хуторок Селянський»
Шарлотка з яблуками

Приготування

У сухій ємкості збиваємо яйця з цукром. Якщо яйця середнього розміру, замість 7 шт. рекомендується брати 5 шт. Надмірна кількість яєць негативно позначиться на щільності тіста. Збивати яйця з цукром треба в дуже міцну піну. Звичайним віночком такого ефекту домогтися неможливо, тому тут знадобиться міксер.

Масло розтопити на паровій бані й добавити у збиті з цукром яйця. Повторно збити суміш до повного розчинення масла.

Просіяти борошно. Чим краще просіяне борошно, тим пишніше вийде шарлотка, бо просіювання не тільки допоможе позбавитися непотрібних грудочок і прочистить борошно, а й послужить природним розпушувачем.

Акуратно ввести просіяне борошно в отриману суміш-піну з яєць, сахару та масла. Вводити борошно треба поступово, постійно перемішуючи, щоб не допустити виникнення грудочок. Якщо суміш буде неоднорідною, тісто не зможе підійнятися, і ви не зможете добитися потрібної пишності.

Яблука ретельно очистити від насіннєвих коробочок і порізати пластинами. Деякі господарки вважають за краще нарізати дольками, однак, для запікання шарлотки це не найкращий вибір нарізки. Чим тонше нарізані яблука, тим краще вони пропечуться в тесті.

Перед добавленням яблук у тісто необхідно попередньо присипати їх борошном. Використання невеликої кількості борошна попередить їх осідання на дно і допоможе рівномірно розподілити їх по усьому тісту. Зайве борошно струсити.

У змащену форму вилити трохи тіста, висипати яблука й залити їх рештою тіста. Саме така послідовність добавлення яблук у тісто допоможе добитися рівномірності у розподілі яблук і не завадить підніманню тіста.

Залишати пиріг варто у вже розігріту до температури 160-180 градусів духовку. Випікати варто при тій же помірній температурі, аби шарлотка не підгоріла і добре пропеклася. Тривалість запікання залежить від розмірів отриманого пирога, приблизно 40-50 хвилин. Якщо духовка слабких потужностей, на запікання може піти на 10-15 хвилин більше.

Інші рецепти