Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Корисно знати що...

Назад

Рослинна їжа займає провідне місце в харчуванні більшості населення земної кулі, а для деяких народів вона являється основною. Існує багато достовірних досліджень, які показують, що там, де в харчуванні переважає різноманітна рослинна їжа, люди менше хворіють і довше живуть.

«Сила в овочах велика» — цей запис датований 1073 роком («Изборник Святослава») і на сьогоднішній день сучасні вчені повністю погоджуються з висновком невідомого давньоруського літописця.

Правильне харчування — це ціла наука. Максимально ефективно скласти раціон допоможе спеціаліст, якщо необхідно. Азіатські вчені довели прості принципи впливу кольорів продуктів на стан різноманітних внутрішніх органів. Нам з вами залишається тільки перевірити це твердження:

  •  жовтий колір позитивно впливає на шлунок та селезінку (апельсин, ананас, баранина, курка, картопля, рис, гречка, капуста білокачанна та цвітна, перець жовтий, масло вершкове, яблуко жовте, сир, яйця);
  •  червоний колір зміцнює серце (помідори, буряк, морква, яловичина, перець червоний, яблуко червоне, виноград червоний);
  •  білий колір зміцнює легені (сири, молоко, свинина, яйця);
  •  зелений колір позитивно впливає на печінку та жовчний міхур (огірок, зелень, перець зелений, яблуко зелене, виноград зелений);
  •  темний колір покращує роботу нирок (чорний хліб, темний виноград, баклажани).

Читайте також