Виробництво Морозива
Сучасний виробничий комплекс
Щоденно компанія «Рудь» переробляє 300 тонн молока. Ключовий продукт компанії — морозиво: його за добу виготовляється близько 150 тонн.
Досягти таких показників стало можливо завдяки високоефективному обладнанню, унікальному для України:
- Лінія Straightline SL1100 F2 від Tetra Pak може виготовляти близько 27 000 порцій морозива на годину та 600 000 порцій на добу. Це перша лінія в країнах Східної Європи, яка виробляє морозиво з такою потужністю.
- Шафа шокової заморозки забезпечує температуру на виході до -30ºC, що покращує зовнішній вигляд та якість морозива при подальшому фасуванні та зберіганні.
- Сучасне німецьке обладнання Big Drum дає компанії можливість пропонувати українському споживачу ексклюзивне морозиво.
Європейський підхід
У вересні 2014 року компанія успішно пройшла перевірку Місії Європейського Союзу щодо стандартів якості українських молочних продуктів. «Рудь» — єдиний виробник морозива в Україні, який пройшов аудит Європейської комісії щодо постачання продукції у країни Євросоюзу.
Визнаний бренд морозива компанії «Рудь» — «100% морозиво» — пройшов незалежну перевірку у семи лабораторіях Європи та отримав «Добрий знак». Ця відзнака засвідчує, що продукт відповідає як українським, так і європейським вимогам за показниками якості та безпеки.
Підтвердження європейського підходу компанії «Рудь» до якості продукції — «Ескімос-Organic»: перше органічне морозиво в Україні і на всьому пострадянському просторі. Продукт має європейський сертифікат «Органік Стандарт UA-BIO-108»: це означає, що він виготовлений відповідно до всіх вимог Закону Євросоюзу про органічне виробництво.
Відповідальне споживання ресурсів
Усвідомлюючи масштаби виробництва, компанія «Рудь» відповідально ставиться до свого впливу на довкілля. У системі екологічного менеджменту одним із найважливіших напрямків роботи є енергозбереження:
- на підприємстві проведений енергоаудит та впроваджені технології, що дали змогу підвищити КПД енергоблоку до 94%;
- у новій аміачній компресорній з виробництва холоду заходи з рекуперації тепла та частотного регулювання енергоспоживання обладнання зменшили споживання електроенергії на 20%.
Контроль якості
і відповідність стандартам
Компанія «Рудь» має власну сировинну базу і приділяє особливу увагу параметрам сировини, що надходить для переробки. Підприємство здійснює максимальний контроль якості як на стадії заготівлі молока, так і на виробництві.
Система менеджменту, впроваджена у компанії, — точно така ж, як на провідних міжнародних підприємствах:
управління якістю: ISO 9001:2001;
вплив виробництва на довкілля:
ISO 14000:2004;
менеджмент безпеки харчових
продуктів: ISO 22000:2005;
управління факторами, що впливають на безпеку продукції: HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points).
Підприємство підготовлене до світових стандартів GFSI (Global Food Safety Initiative) — Глобальної ініціативи з безпеки харчових продуктів. Місія GFSI — постійно вдосконалювати системи управління безпечністю продукції у всьому світі.