Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Історія морозива налічує декілька тисяч років! Ще древні римляни на своїх бенкетах ласували збитим охолодженим молоком з різними добавками. Знали про морозиво і в Стародавньому Китаї. А на пишних святкових столах арабських правителів його ставили завжди на почесне місце.

З моменту появи морозиво дуже змінилося, збільшилася кількість його видів. А разом з тим — зросла й чисельність шанувальників цього десерту!

Чому ж ми так любимо морозиво?


Мабуть, тому, що це надзвичайно смачний доступний десерт, який можна купити буквально на кожному кроці. І через те, що морозиво дарує такі приємні й солодкі спогади з дитинства.

Та чи лише в цьому справа?;)

Морозиво, що підіймає настрій

Вчені з’ясували, чому, спробувавши справжнє, натуральне  морозиво, ми відчуваємо прилив щастя.

Виявляється, що у вершковому маслі, вершках і молоці, з яких роблять морозиво, міститься триптофан — натуральний транквілізатор, який піднімає настрій і заспокоює нервову систему.

Триптофан — це незамінна амінокислота: разом з вітаміном В6, ніацином і магнієм мозок використовує її для утворення серотоніну  відомого як «гормон щастя».

Серотонін:

  • діє як природний антидепресант;
  • заспокоює;
  • усуває напругу.


Джерело енергії

Крім того, що морозиво поліпшує настрій, воно ще й відмінно заряджає енергією, адже містить для цього глюкозу. Ще більш енергетичне — морозиво з горіхами й шоколадом.

А от вафлі й печиво, які часто використовують для виробництва морозива, крім глюкози, дадуть нам додаткову порцію кальцію та вітамінів А і В, необхідних для організму, особливо зростаючого.

Кращого джерела енергії для дітей, яким потрібно багато сил для ігор і забав просто не знайти!


Морозиво —  дієтичний десерт?

Полюбляєте тортики й тістечка, хоч і знаєте, що ці продукти дуже калорійні? Існує більш корисна альтернатива: морозиво!

Якщо не поїдати його кілограмами, фігура від нього не постраждає, а навіть навпаки. Адже в одній порції морозива міститься половина денної норми мінералів та амінокислот, а калорійність однієї кульки становить 100 ккал, що в чотири рази менше, ніж калорійність торта.


Піднімає настрій, ситне й дуже енергетичне, та ще й містить невелику кількість калорій: здається, морозиво — ідеальний десерт! А до всього — ще й «зручний». Чому? Бо має різні форм-фактори: наприклад, полістирольний стаканчик  — найкращий варіант для маленьких шанувальників морозива, а мультипак  для компанії друзів; вагове стане чудовим варіантом для родинних посиденьок, а морозиво-торт прикрасить будь-який святковий стіл!..

Смакуйте із задоволенням!

Читайте також
2016-02-02T10:09:42+02:002019-07-17T12:23:38+03:00Історія морозива налічує декілька тисяч років! Ще древні римляни на своїх бенкетах ласували збитим охолодженим молоком з різними добавками. Знали про морозиво і в Стародавньому Китаї. А на пишних святкових столах арабських правителів його ставили завжди на почесне місце. З моменту появи морозиво дуже змінилося, збільшилася кількість його видів. А разом з тим
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.