Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Осінь – це пора щедрих дарів! Також – це чудова пора року, гарні пейзажі та останні теплі дні перед зимовими холодами. Саме осінь – найблагополучніший час, щоб почати займатися своїм здоров’ям. Восени на торгових прилавках можна зустріти найкорисніші фрукти й овочі, які містять багато цінних вітамінів та мінералів. Концентрація цих корисних речовин найвища в осінню пору року. 

Одним з унікальних осінніх дарів є гарбуз. Гарбуз – це воістину чудовий овоч, який поєднує в собі цілющі властивості та відмінні смакові якості. Гарбуз має прекрасний помаранчево-жовтий відтінок, і буває найрізноманітніших форм. Дивлячись на гарбуз, починаєш думати, що він ввібрав в себе всю силу природи та золоті промені літнього сонця, і готовий поділитися цими корисними властивостями з нами.

Про корисні та лікувальні властивості цього овоча можна говорити дуже довго. Вітаміни А, В1, В2, В12, С, К, Е, Т присутні в гарбузі у великих кількостях. Кальцій, залізо, натрій, фосфор та інші найважливіші елементи, необхідні для забезпечення відмінного функціонування людського організму знаходяться в цьому продукті. Гарбуз допомагає боротися з багатьма недугами, він – незамінний помічник при лікуванні та профілактиці хвороб серцево-судинної системи та кишково-шлункового тракту. Через високий вміст вітаміну Е гарбуз почали використовувати в косметичних цілях, він допомагає продовжити молодість шкіри, а також поліпшити стан волосся та нігтів. Незамінний він і в тих випадках, коли є необхідність скинути зайву вагу. Цей низькокалорійний продукт харчування сприяє зниженню зайвої ваги, виводячи зайву воду з організму людини. Однак його слід дуже обережно вживати тим людям, які хворіють на цукровий діабет, хвороби 12-ти палої кишки, виразку шлунку або гастрит.

Смакові якості гарбуза просто відмінні, він подобається як дітям, так і дорослим. Страви з гарбуза зустрічаються в кулінарних традиціях багатьох країн. Він знайшов широке застосування для приготування перших і других страв, каш та десертів. Пропонуємо Вам скористатися нагодою і приготувати корисний та смачний пудинг для всіх членів сім'ї.

Пудинг з гарбуза

Гарбузовий пудинг - рецепт, який варто внести в свою кулінарну книгу!

Рецепт приготування пудингу з гарбузаВипічка
Легко Сніданок

Інгредієнти

Гарбуз 100 г
Яблуко 2 шт.
Манна крупа 2 ст. ложки
Яйце куряче 2 шт.
Молоко 2,5% ТМ «Рудь» 1 стакан
Цукор 2 ст. ложки
Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» 1 ч. ложка
Продукти, потрібні для приготування
Молоко 2,5%, 490 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
Пиріг з гарбуза

Приготування

Приготування слід почати з очищення гарбуза. Очистіть гарбуз від шкірки і наріжте його на невеликі шматочки. Далі залийте гарбуз молоком і тушкуйте на плиті до напівготовності. Потім додайте терті на великій тертці яблука, поступово всипаючи манку і постійно перемішуючи масу на маленькому вогні. Вимкніть вогонь і дайте пудингу охолонути. Коли маса охолоне, додайте збиті до піни яйця і 1 ст. ложку вершкового масла, добре перемішайте і відправте в духовку випікатися протягом 30 хвилин. Після закінчення цього часу наш пудинг готовий!

Гарбузовий пудинг відмінно поєднується з не менш корисними продуктами, такими як мед і горіхи. Приємного апетиту!

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.