Смачні десерти з морозива
НазадОпис страви
Іноді так хочеться чогось смачненького і водночас легкого та корисного. Ідеальний варіант — десерти з морозива. Існує безліч варіантів приготування. Але загалом усе залежить від фантазії та вміння поєднувати різні інгредієнти.
Надзвичайно смачні та корисні десерти з морозива та фруктів, ягід, сиру, вершків, шоколаду тощо. Найбільш безпрограшні варіації ви знайдете у цій підбірці.
Переконані, що вдале поєднання високоякісного смачного морозива ТМ «Рудь», шоколаду, свіжих ягід, фруктів та горіхів не залишать байдужими навіть найвибагливіших гурманів.
Десерт «Кавовий»
Ідеальний варіант смачних, легких та корисних десертів з морозива.
Інгредієнти
Свіжозварена кава | 1 чашка |
Морозиво | 100 г |
Приготування
- Зварити міцну каву, дати їй охолонути.
- Морозиво помістити в чисту чашку і залити кавою.
- Перемішати після того, як морозиво трохи розтане.
- Прикрасити десерт можна збитими вершками.
Десерт «Сюрприз»
Інгредієнти
Готові вафлі | за смаком |
Морозиво ТМ «Рудь» | за смаком |
Приготування
- На вафлі покласти кілька кульок морозива.
- Зверху полити розтопленим шоколадом або шоколадним соусом (можна замінити на джем чи варення).
- Посипати меленими горішками або тертим шоколадом.
Десерт «Ягідний»
Інгредієнти
Ягоди ТМ «Рудь» на вибір | за смаком |
Цукор | за смаком |
Морозиво | за смаком |
Приготування
- Розморозити ягоди.
- Засипати їх цукром (на 7 частин полуниці 3 частин цукру).
- Дати цукру розчинитися.
- Полити порції морозива отриманим сиропом.
- Прикрасити ягодами.
Десерт «Шоколадно-горіховий»
Інгредієнти
Морозиво | за смаком |
Горіхи | за смаком |
Какао | 50 г |
Цукор-пісок | 100 г |
Згущене молоко | 200 г |
Вода | 150 г |
Приготування
- Порцію морозива полити шоколадним сиропом.
- Посипати подрібненими горіхами.
Для приготування шоколадного сиропу:
- Какао ретельно перемішати з цукром-піском.
- Згущене молоко розвести в гарячій воді.
- Какао і цукор-пісок розчинити у згущеному молоці.
- Отриману суміш, постійно перемішуючи, довести до кипіння.
- Кип'ятити 3–5 хвилин.
- При бажанні, додати трохи тертого мускатного горіха, чайну ложку коньяку.
- Гарячий сироп профільтрувати.
Десерт «Айсберг»
Інгредієнти
Морозиво | за смаком |
Молоко ТМ «Рудь», 2,5 % | за смаком |
Шоколадний сироп | за смаком |
Приготування
- Покласти морозиво у прозору вазочку.
- Залити охолодженим пастеризованим молоком.
- Полити морозиво шоколадним сиропом.
Десерт «Повітряний»
Інгредієнти
Морозиво | за смаком |
Кукурудзяні пластівці | за смаком |
Збиті вершки або сироп | за смаком |
Приготування
- Посипати морозиво кукурудзяними пластівцями.
- Зверху полити збитими вершками або сиропом.
- Дати морозиву трохи розтанути.