Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Шоколадний фондан — це оригінальний французький десерт, головна особливість якого — рідка серединка, оповита повітряним м’якушем із хрусткою скоринкою. Він фантастично смакує без будь-яких додатків. Однак особливо незабутньо — насолодитися шоколадним бісквітним тістом і глянцевим ганашем із кулькою класичного білого морозива

Таке поєднання створює неймовірно апетитний контраст смаку та кольору й ніби переносить у саме серце Парижа: де тихі звуки французького ретро, вогні Ейфелевої вежі та вишукані ресторани з романтичною напівтемрявою...

Ніжний шоколадний фондан із кулькою морозива

Готуючи шоколадний фондан, важливо правильно встановити температурний режим і вчасно вийняти випічку з духовки. Інакше шоколадна «лава» всередині фондану підсушиться, і десерт перетвориться на звичайний кекс: теж смачний та насичений, але без текучої начинки.

Щоб рідка серцевинка ефектно виливалася під час розрізання фондану, ви також можете заморозити кубик шоколадного ганаша та помістити всередину підготовленого бісквітного тіста перед випіканням.

Для приготування шоколадного фондану обирайте темний шоколад із високим вмістом какао-бобів. Він надасть десерту насиченого аромату свіжозвареної кави та розкішного оксамитового смаку. А блискуче доповнить їх легке й ніжне «100 % морозиво» ТМ «Рудь»!

шоколадний фонданДесерти
Легко Вечеря

Інгредієнти

Чорний шоколад 90 г
Цукор 25 г
Вершкове масло «Хуторок», 73 % ТМ «Рудь» 30 г
Борошно пшеничне 25 г
Яйця 1 шт.
Какао-порошок 5 г
«100 % морозиво» ТМ «Рудь» кулька
Шоколадний топінг за бажанням
ніжний шоколадний фондан із кулькою морозива

Приготування

Етап № 1

Шоколадну плитку подрібнюємо на шматочки та разом із вершковим маслом поміщаємо в глибоку посудину. Ставимо на водяну баню та розтоплюємо.

Етап № 2

У чаші блендера збиваємо яйця та цукор, переливаємо суміш у розтоплену шоколадну масу та ретельно перемішуємо.

Етап № 3

Насипаємо борошно та знову збиваємо. Тісто повинно бути однорідним, в’язким та без грудочок.

Етап № 4

Формочки для випікання змащуємо вершковим маслом, посипаємо какао. Зайвий порошок струшуємо.

Етап № 5

Наповнюємо формочки тістом, але не до верху, а лише на ⅔ об’єму — при випіканні фондан трохи підніметься.

Етап № 6

Розігріваємо духовку до 190 °C та випікаємо фондан протягом 5–7 хвилин. Верхівка повинна піднятися, а серединка — лишитися рідкою.

Етап № 7

Накриваємо фондан блюдцем, перевертаємо та виймаємо із форми.

Прикрашаємо кулькою «100 % морозива» та за бажанням поливаємо шоколадним топінгом.

Насолоджуємося!

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.