Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Українці здавна славляться як майстри з приготування ситних і смачних страв з м'яса. Однією з таких страв є крученики. Назва «крученики», швидше за все, пішла від слова «крутити». І невипадково, адже щоб приготувати цю страву, потрібно загорнути начинку в м'ясний стейк. Начинка може бути різною: гриби, чорнослив, сир, морква – все, що забажаєте!

Крученики с грибами

Українці здавна славляться як майстри з приготування ситних і смачних страв з м'яса. Однією з таких страв є крученики.

Крученики — м'ясні рулетики родом з УкраїниДругі страви
Складно Вечеря

Інгредієнти

М'ясо для відбивних 600-700 г
Шампіньони різані ТМ «Рудь» 500 г
Цибуля 1 шт.
Твердий сир 60 г
Часник 3-4 зубчики
Сметана 21% ТМ «Рудь» 150 г
Борошно 1 ч. л.
Масло «Хуторок Селянський» 73% ТМ «Рудь» 20 г
Рослинна олія 2-3 ст. л.
Сіль, перець за смаком
Зелень 1 пучок
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок Селянський»
Масло
«Хуторок Селянський»
«Шампіньони різані»
Заморожені продукти: гриби
Шампіньйони різані
Сметана 21%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 21%
Крученики с грибами

Приготування

Робимо битки. Для початку нарізаємо стейк товщиною не більше 1,5 см. Відбиваємо м'ясо з обох сторін і приправляємо сіллю і перцем.

Для начинки потрібно нарізати цибулю та печериці невеликими шматочками. Обсмажити на сковороді у вершковому маслі спочатку цибулю, потім додати гриби і смажити до повного випаровування рідини. Щедро посипати подрібненим часником і зеленню. Охолодити.

Натертий сир змішати з грибами. Посолити і поперчити. На кожен шматок битка викласти начинку. Загорнути рулетиком і скріпити зубочисткою або ниткою, щоб крученик тримав форму при обсмажуванні. Смажити до рум'яної скоринки.

Після обсмажування крученики з грибами слід протушкувати 30 хвилин у бульйоні. За 10 хвилин до готовності змішати борошно і сметану і додати в бульйон з кручениками. Тушкувати 10 хвилин. На стіл подавати з гарніром і сметанним соусом.

Крученики зі свининою

60 хвилин Складно Вечеря

Інгредієнти

Свинина 1 кг
Шампіньйони 150 г
Перець солодкий 1 шт.
Варений рис 100 г
Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» 30 г
Цибуля 1 шт.
Зелень 1 пучок
Сіль, перець за смаком
Олія для смаження
Продукти, потрібні для приготування
«Шампіньони різані»
Заморожені продукти: гриби
Шампіньйони різані
Крученики зі свининою

Приготування

М'ясо нарізаємо на битки, солимо, перчимо. Готуємо начинку. Нарізаємо печериці і перець кубиками. Подрібнену цибулю обсмажуємо на розігрітому вершковому маслі. Додаємо гриби і перець.

Через 4–5 хвилин в зажарку висипаємо варений рис і нарізану зелень. Все перемішуємо. На кожен стейк викладаємо начинку, згортаємо рулетики і закріплюємо кінці зубочистками або обв'язуємо крученик ниткою.

Смажимо до рум'яної скоринки. Опісля тушкуємо в бульйоні 30 хвилин. Крученики готові до подачі на стіл.

Крученики з чорносливом

60 хвилин Складно Вечеря

Інгредієнти

Свинина 500 г
Чорнослив 200 г
Твердий сир 200 г
Сіль, перець за смаком
Крученики з чорносливом

Приготування

Готуємо свинячі битки. Чорнослив нарізаємо дрібними шматочками, сир натираємо на тертку. На биток викладаємо чорнослив і сир. Згортаємо рулетик і закріплюємо краї зубочистками.

Потім складаємо крученики в каструльку, заливаємо бульйоном і на 30–35 хвилин ставимо в духовку. Можна подавати на стіл як самостійну страву або з гарніром. Смачного!

Крученики з яловичини в мультиварці

60 хвилин Складно Вечеря

Інгредієнти

Яловичина 1 кг
Морква 2 шт.
Цибуля 1 шт.
Квасоля у власному соку 200 г
Сметана 0,5 склянки
Рослинна олія 3 ст. л.
Сіль, перець за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Сметана 21%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 21%
Крученики з яловичини в мультиварці

Приготування

Цибулю і моркву обсмажити в 1 ст. л. рослинної олії в мультиварці за температурі 160 градусів 10 хвилин. Стручкову квасолю ТМ «Рудь» (без соку) розім'яти в мисці. Додати зажарку з цибулі і моркви, посолити і перемішати.

Нарізати м'ясо на порційні шматки, відбити з обох сторін. Викласти начинку на битки і загорнути рулетики. Закріпити зубочистками або ниткою. Обсмажити рулетики в олії до рум'яної скоринки.

Змішати сметану і воду, посолити і поперчити. Потім полити цією сумішшю крученики і залишити їх в цьому ж режимі на 30–35 хвилин. Подавати на стіл гарячими.

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.