Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Кефірні маринади для шашлику

Назад

Опис страви

Який же відпочинок на природі без ароматного соковитого шашлику? Свіже повітря, магія вогнища, хороша компанія в поєднанні з неповторним смаком традиційної страви кавказької кухні створять приємну атмосферу і зроблять ваш відпочинок яскравим та незабутнім.

Ніхто достеменно не знає, кому вперше спало на думку приготувати шашлики. Відомо тільки, що смажили їх ще в V столітті кочівники з Євразії.

Одним з основних компонентів шашлику, окрім м'яса, вважається маринад. Саме він надає страві виняткового смаку й аромату, особливої ніжності.

Способів приготування маринаду для шашлику існує безліч. Якщо традиційні оцет та майонез — варіанти не для вас, спробуйте зробити шашлики з маринадом на основі кисломолочних продуктів, особливо популярним на Сході.

Кефірний маринад надає страві м’якості, пікантності. Йому часто віддають перевагу, коли збираються на природу з дітьми: кефір робить м'ясо ніжним, а приправи — не надто гострими.

Кефірний маринад для шашлику з курятини

Обов'язковим атрибутом майже кожного свята або відпочинку на природі є шашлик.

Другі страви
Легко Обід

Інгредієнти

Кефір 1% ТМ «Рудь» (або Ряжанка 2,5% ТМ «Рудь») 1,5 склянки
Курячі стегна 1 кг
Чорний перець 0,5 ч. л.
Мелений мускатний горіх 0,5 ч. л.
Лимон 1/4
Карі 1/4 ч. л.
Часник 4 зубчики
Цибуля 4-5 шт.
Сіль за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Кефір 1%, 400 г
Молочні продукти
Кефір 1%
Ряжанка 2,5%, 400 г
Молочні продукти
Ряжанка 2,5%
Кефірний маринад для шашлику з курятини

Приготування

Поділіть курячі стегенця на 5–6 приблизно однакових частин. М'ясо посоліть та полийте лимонним соком.

Тепер необхідно взяти часник, 2–3 цибулини та розмолоти їх у блендері. До суміші додайте кефір, карі, а також мелені горіхи і чорний перець. Добре перемішайте маринад.

Решту цибулі наріжте кільцями.

Нарізане м'ясо покладіть у подвійний мішечок та полийте кефірним маринадом. Зверху покладіть кільця цибулі та ретельно все перемішайте. Залиште маринуватися протягом 4–6 годин.

Нанизайте шматочки м'яса на шампури, чергуючи їх з цибулею.

Готуючи шашлики на жару, не забудьте 1–2 рази полити їх маринадом. Так вони вийдуть соковитими та збережуть приємні нотки доданих спецій.

Духмяний маринад зі спеціями

60 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Свиняче м'ясо 2-3 кг
Цибуля 1 кг
Кефір 1 л
Сіль, перець за смаком
Мелений коріандр 1 ст. л.
Перець чилі 1 ст. л.
Продукти, потрібні для приготування
Кефір 1%, 900 г
Молочні продукти
Кефір 1%
Кефір 3,2%, 1000 г
Молочні продукти
Кефір 3,2%
Свинячий шашлик в кефірі

Приготування

Вимийте м'ясо і наріжте невеликими шматочками. Цибулю подрібніть кільцями. У глибоку посудину викладіть свинину, посипте порізаною цибулею, приправами. Додайте сіль і перець за смаком. Все перемішайте і залийте кефіром. Накрийте шашлик кришкою і залиште в холодному місці на 8 годин. Після можна нанизувати мариноване м'ясо на шампури, чергуючи його з цибулею, і смажити.

Маринад із зеленню

60 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

М'ясо 3 кг
Кефір 3 склянки
Цибуля 3 шт.
Зелень (кріп, петрушка, базилік, м'ята) за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Кефір 1%, 400 г
Молочні продукти
Кефір 1%
Кефір 3,2%, 400 г
Молочні продукти
Кефір 3,2%
Маринад для шашлику з базиліком

Приготування

Дрібно поріжте кріп та петрушку. Цибулю наріжте півкільцями. М'яту та базилік порвіть на дрібні шматочки. Всі інгредієнти покладіть у миску, добре перемішайте та залийте кефіром. Маринад готовий! Залишилося тільки замаринувати ним м'ясо.

Рецепт маринаду для шашлику

60 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

М'ясо 3-4 кг
Кефір 1 л
Олія 3 ст. л.
Цибуля 4 шт.
Сіль, перець за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Кефір 1%, 900 г
Молочні продукти
Кефір 1%
Кефір 3,2%, 1000 г
Молочні продукти
Кефір 3,2%
Простий кефірний маринад

Приготування

Очистіть цибулю, наріжте її кільцями та покладіть у миску. Додайте сіль та перець за смаком. Перемішайте цибулю руками, аби вона дала сік. Додайте кефір та олію. Ретельно перемішайте суміш. Ось і все! Готовим маринадом можна заливати м'ясо.

Маринад для шашлику з хмелі-сунелі

60 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

М'ясо 3 кг
Кефір 1 л
Цибуля 500 г
Хмелі-сунелі 1 ст. л.
Сіль, перець за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Кефір 1%, 900 г
Молочні продукти
Кефір 1%
Кефір 3,2%, 1000 г
Молочні продукти
Кефір 3,2%
Маринад для шашлику з хмелі-сунелі

Приготування

Щоб приготувати цей маринад, наріжте цибулю півкільцями та викладіть у миску. Потім додайте сіль, перець та хмелі-сунелі. Ретельно все перемішайте. Залийте кефіром і знову перемішайте інгредієнти. Маринад для шашлику готовий!

Маринад на кефірі з лимоном

60 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Свинина 2 кг
Кефір 1 л
Лимон 2 шт.
Цибуля 800 г
Помідори 0,5 кг
Свіжий кріп кілька пучків
Сіль, спеції за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Кефір 1%, 900 г
Молочні продукти
Кефір 1%
Кефір 3,2%, 1000 г
Молочні продукти
Кефір 3,2%
Маринад для шашлику на кефірі з лимоном

Приготування

Нарізаємо свиняче м'ясо невеликими шматочками, діаметром приблизно 5–6 см. Викладаємо свинину в глибоку миску або каструлю, засипаємо приправами (приблизно половину приправ) і сіллю. Перемішуємо. Цибулю нарізаємо кільцями, але не розділяємо їх (так буде зручніше нанизувати на шампури). Лимон також нарізаємо кружечками або півколами (якщо лимон великий); помідори розрізаємо начетверо. Дрібно шаткуємо кріп. Всі нарізані овочі викладаємо до м'яса і перемішуємо. М'ясо з овочами заливаємо кефіром і висипаємо залишок приправ. Готове мариноване м'ясо ставимо в холодне місце на кілька годин.

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.