Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
Картопля в горщиках в духовці

Рецепти смачної духмяної картоплі в горщиках

Назад

Опис страви

Серед безлічі способів приготування картоплі, запікання у глиняних горщиках — один із найзручніших. До того ж страва виходить особливою: мліючи в духовці, вона рівномірно готується, а тому така картопля — смачна, ніжна, соковита, духмяна — ніби приготована в печі.

Картоплю для запікання в горщиках комбінують з різними компонентами: популярні варіанти приготування з м’ясом, грибами, баклажанами, ковбасками, сиром та іншими продуктами, що зроблять страву цікавішою і на смак, і на вигляд. 

Молода картопля в горщиках

Легко Вечеря

Інгредієнти

Картопля 1 кг
Вода 0,5 склянки
Подрібнена зелень окропу 1–2 ст. л.
Масло «Хуторок Селянський» ТМ «Рудь» 1 ст. л.
Сіль за смаком
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок Селянський»
Масло
«Хуторок Селянський»
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%
картопля в горщиках

Приготування

Очищену картоплю варити 5 хвилин в киплячій воді. Потім викласти у друшляк і обсушити. Горщики змастити маслом і викласти нарізану скибочками картоплю. Коли вона підрум'яниться в сильно розігрітій духовці, горщики потрібно вийняти і влити в кожен трохи гарячої води. Залишити в духовці до випаровування рідини. Перед подачею посипати кропом.

Картопля у горнятках з баклажанами та грибами

60 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Картопля середнього розміру 5 шт.
Баклажан 1 шт.
Морква 1 шт.
Болгарський перець 1 шт.
Шампіньйони заморожені ТМ «Рудь» 100 г
Цибуля 2 шт.
Рослинна олія 5 ст. ложок
Зелень
Сіль, перець
Продукти, потрібні для приготування
«Шампіньони різані»
Заморожені продукти: гриби
Шампіньони різані

Овочі почистити. Баклажан, картоплю та перець порізати кубиками. Баклажан посолити, залишити на 15 хвилин, а потім промити водою. Картоплю змішати з тертою морквою, додати сіль за смаком. Дрібно нарізану цибулю з баклажаном та болгарським перцем підсмажити на рослинній олії. Гриби підсмажити окремо.

Викласти компоненти в горнятка пошарово у такій послідовності: 1 шар — картопля з морквою, 2 шар — баклажан з перцем. Зверху викласти смажені гриби. Запікати до готовності 40–50 хвилин. Подавати в горнятках, прикрасивши зеленню.

Смачного!

Картопля з грибами, запечена під сметаною

40 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Картопля 1 кг
Шампіньйони заморожені ТМ «Рудь» 400 г
Сметана ТМ «Рудь» 200 г
Цибуля 2 шт.
Рослинна олія 3 ст. ложки
Прянощі
Сіль, перець
Продукти, потрібні для приготування
«Шампіньони різані»
Заморожені продукти: гриби
Шампіньони різані
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%

Підсмажити цибулю. Додати нерозморожені шампіньйони й тушкувати під кришкою, доки не випарується вода. Додати 100 г сметани та прянощі за смаком: наприклад, до грибів чудово підійде розмарин.

Картоплю нарізати невеликими шматочками та обсмажити до золотистої скоринки: для цього її попередньо промокають паперовим рушником та солять в кінці приготування. У горнятку має бути три шари: картопля, гриби й знову картопля (але закладати потрібно не до самого верху). Залити вміст горняток водою, щоб рідина була трохи нижче за рівень картоплі. Зверху покласти залишки сметани та посолити.

Накрити горнятка кришками та поставити у розігріту духовку. Коли вода закипить, зменшити температуру й готувати страву ще 20 хвилин.

Хай смакує!

Інші рецепти