Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Запечена риба чудово поєднується з різними овочами. Щоб не робити салат і не готувати їх окремо, варто приготувати рибу, запечену з овочами. Для приготування можна взяти цілу рибу, порізати невеликими шматочками або використовувати тільки філе. Подушка традиційно готується з цибулі, моркви, можна додавати солодкий перець, баклажани, кабачки. Поки риба в духовці запікається, овочі встигнуть добре потушитися і просочитися її ароматом.

Риба з овочами в духовці не вийде сухою, якщо полити її соусом на основі сметани, а зверху затерти твердим сиром. Якщо до риби з овочами додати картоплю, вийде повноцінна страва з гарніром, яка підійде і для свята, і для ситної вечері.

Рибне філе на овочевій «подушці»

Легко Вечеря

Інгредієнти

Овочева суміш «Царський салат» ТМ «Рудь» 400 г
Рибне філе 200 г
Борошно 2 ст. л.
Масло «Хуторок» ТМ «Рудь» 15 г
Яйця 2 шт.
Сметана 15% ТМ «Рудь» 2 ст. л.
Тертий сир 20 г
Зелень за смаком
Сіль та спеції за смаком
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок Селянський»
Масло
«Хуторок Селянський»
«Царський салат»
Заморожені продукти: суміші, супи, салати
«Царський салат»
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%
Рибне філе на овочевій «подушці»

Суміш відварити у підсоленій воді 5—7 хв. Рибне філе посолити, посипати борошном і смажити на помірному вогні. На дно форми викласти відварені овочі, а зверху — обсмажені шматочки рибного філе. Збити яйця, додати сметану, посолити і приправити за смаком, рівномірно вилити у форму, зверху посипати тертим сиром і запікати 10—15  хв. у розігрітій духовій шафі, або5—7 хв. у мікрохвильовій печі.

Рибне філе на овочевій подушці з картоплею

60 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Овочева суміш «Лечо» ТМ «Хуторок» 400 г
Картопля фрі «Золотиста» ТМ «McCain» (дольками) 750 г
Філе хека, мінтая 1 кг
Сметана 15% ТМ «Рудь» 150 г
Майонез 150 г
Яйця 5 шт.
Продукти, потрібні для приготування
Овочева суміш «Лечо»
Заморожені продукти: суміші, супи, салати
Овочева суміш «Лечо»
Заморожені продукти: картопля
Картопля фрі «Золотиста» хрусткі дольки, ТМ «McCain»

Заморожену картоплю викласти у форму (краще обрати з високими бортиками), змащену олією. Додати сіль, поперчити. Овочеву суміш проварити у підсоленій воді протягом 5 хв. чи припустити на сковороді, посолити, викласти на картоплю. Далі покласти підсолене і посипане спеціями філе риби. Приготувати соус: збити яйця, ввести сметану й майонез. Соусом залити філе і поставити запікатися на 40 хвилин за невисокої температури, накривши фольгою. Натерти сир, зняти фольгу, посипати сиром і допікати 10 хвилин.

Риба з овочами, запечена цілою

60 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Овочева суміш «Соте» ТМ «Хуторок» 400 г
Риба ціла 1 шт. (0,5 кг)
Помідор 1 шт.
Часник 3 зубчики
Біле вино 50 мл
Сіль, прянощі
Зелень
Олія
Продукти, потрібні для приготування
Овочева суміш «Соте»
Заморожені продукти: суміші, супи, салати
Овочева суміш «Соте»

Овощі підсмажити на сковороді на олії, зарум’янювати не потрібно. Викласти у форму. Олію не виливати. Згори посипати двома натертими зубчиками часнику і зеленню.

Рибу почистити, промити, промокнути паперовим рушником. Плавники можна залишити, а по всій довжині зробити надрізи глибиною до 1 см. Рибу добре натерти спеціями і сіллю, розкласти всередині риби дрібні шматочки нарізаного зубчика часнику. Викласти її на овочі, зверху прикрасити дольками помідора і полити олією зі сковороди. Додати у форму вино. Запікати за температури 220 градусів, поки риба не приготується. Протягом часу приготування рибу кілька разів полити рідиною, що утворилася в формі.

Інші рецепти