Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Ризото — італійська версія приготування рису. Поряд із піцою та пастою це одна з найголовніших страв італійської кухні.

Зазвичай ризото готують на сковороді, доводячи рис до стану al dente — напівготовності. У процесі приготування крупа, до якої поступово додають бульйон, вершки та вино, поглинає гарячу рідину та набуває ніжного оксамитового смаку.

Страву збагачують овочами, шматочками м’яса чи морепродуктами, додаючи бажаних відтінків смаку.

Проте найапетитнішим вважають ризото із шампіньйонами та сиром. Це неймовірно ситна й ароматна страва. Гриби дарують ризото насичений смак і ніжні горіхові нотки. Вершки та масло додають рису кремовості. А пармезан, ніби вишенька на торті, ефектно довершує страву.

Якщо замінити м’ясний бульйон овочевим, ризото підійде вегетаріанцям та всім, хто дотримується посту.

Ризото із шампіньйонами, вершками та пармезаном

Почастуйте близьких пікантним ризото із шампіньйонами та сиром пармезан. Запевняємо: всі будуть у захваті від запашного рису в ніжному вершково-кремовому соусі!
Важлива частина технології приготування страви — постійне помішування. Готове ризото не має нагадувати кашу або розсипатися, як плов: рис повинен тримати форму й водночас бути достатньо покритий соусом.

ризото із шампіньйонамиДругі страви
Легко Обід

Інгредієнти

Рис арборіо (можна замінити круглозернистим) 200 г
Шампіньйони ТМ «Рудь» 300 г
Курячий бульйон 700 мл
Цибуля 1 шт.
Вино біле сухе 70 мл
Часник 2 зубчики
Вершкове масло «Вологодське» ТМ «Рудь», 82,5 % 25 г
Вершки, 20 % 200 мл
Сир пармезан 50 г
Сіль за смаком
Шафран дрібка
ризото із шампіньйонами, вершками та пармезаном

Приготування

Етап № 1

Чистимо цибулю та нарізаємо дрібними шматочками. Обсмажуємо на оливковій олії до прозорості.

Етап № 2

Додаємо до цибулі шампіньйони та обсмажуємо ще 7–10 хвилин на маленькому вогні. Солимо за смаком. Кидаємо в гриби шматочок вершкового масла й готуємо кілька хвилин, доки воно не розтане.

Етап № 3

Рис висипаємо на сковороду до шампіньйонів і ретельно перемішуємо інгредієнти.

Етап № 4

Доводимо курячий бульйон до кипіння, заливаємо ним рисово-грибну суміш. Тримаємо на середньому вогні до готовності рису.

Коли крупа стане м'якою, додаємо вершки та дрібку шафрану, перемішуємо. Зменшуємо вогонь та готуємо ще п’ять хвилин. 

Етап № 5

Страва майже готова. Залишилося тільки додати вино, видавити часник і протушкувати суміш грибів та рису під закритою кришкою протягом п’яти хвилин. 

Готове ризото викладаємо на тарілки та посипаємо пармезаном. 

Смачного!

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.