Тушковані овочі з грибами в сметанному соусі
НазадОпис страви
Як ніжно парує домашня картопелька, присмачена грибами, шкварками та сезонними овочами! Цю колоритну і неймовірно смачну українську страву традиційно заправляють сметаною, а потім тушкують під закритою кришкою, лишаючи овочі мліти від жару.
Підсмажені до золотистого кольору гриби дарують гарніру насичений пряний аромат. А свіженька сметана зі спеціями у процесі готування перетворюється на найсмачніший соус.
Тушковані овочі з грибами рідко готують точно за рецептом. Більшість інгредієнтів страви легко замінити чи доповнити. Замість картоплі ви можете використати квасолю, кабачки та солодкий перець, а до грибів — додати бекон або шматочки яловичини.
Яскравим доповненням до страви стануть кукурудза, горошок та морква. Тож сміливо експериментуйте, додаючи улюблені овочеві суміші ТМ «Рудь». Наші апетитні заготовки знадобляться всім, хто цінує свій час та бажає смачно харчуватися щодня.
Тушковані овочі із шампіньйонами в сметанному соусі
Смачний мікс тушкованих овочів та шампіньйонів у сметані — поживний обід для всієї родини. Страва виходить дуже ніжною, ситною та запашною. Подавайте з легкими салатами та свіжою зеленню.
Інгредієнти
Картопля | 7 шт. |
Шампіньйони різані ТМ «Рудь» | 400 г |
Цибуля ріпчаста | 2 шт. |
Морква | 1 шт. |
Овочева суміш «Мексиканка» ТМ «Рудь» | 150 г |
Сметана, 21 % ТМ «Рудь» | 3 ст. л. |
Крохмаль | 1 ч. л. |
Масло вершкове «Хуторок селянський», 73 % | за смаком |
Рослинна олія | за потреби |
Зелень | за смаком |
Лавровий лист | за смаком |
Сіль, перець | за смаком |
Приготування
Етап № 1
Чистимо та подрібнюємо цибулю, пасеруємо в глибокій вогнетривкій сковороді до прозорості.
Етап № 2
Моркву нарізаємо кружальцями, додаємо до цибулі та смажимо ще три хвилини.
Етап № 3
До овочів додаємо шампіньйони, обсмажуємо протягом семи хвилин.
Етап № 4
Тим часом чистимо та нарізаємо кубиками картоплю, викладаємо в сковороду разом з овочевою сумішшю «Мексиканка». Перемішуємо та смажимо чотири-п’ять хвилин.
Етап № 5
Наливаємо в сковороду склянку води, додаємо три ложки сметани, спеції та шматочок вершкового масла. Накриваємо кришкою, тушкуємо на повільному вогні 15 хвилин.
Етап № 6
У половині склянки холодної води розводимо крохмаль, додаємо до рагу. Перемішуємо та залишаємо тушкуватися ще п’ять-сім хвилин.
Етап № 7
За кілька хвилин до готовності додаємо часник та зелень.
Викладаємо тушковані овочі з грибами на тарілки та подаємо гарячими.