Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Жульєн з грибами — страва, яка наочно демонструє, як можуть змінюватися рецепти залежно від того, у якій країні за ними готують. Назва страви французька, але в кухні цієї країни жульєном називають спосіб нарізання молодих овочів і не тільки. Тобто так називають і салат, і суп, якщо компоненти в ньому порізані тонесенькими шматочками. За правилами це роблять з допомогою спеціального ножа.

А ось у нас жульєном звикли називати конкретну страву. В її основі — гриби, запечені під сметанним соусом та сирною скоринкою. До класичного поєднання додають і інші продукти, наприклад, моркву, броколі, креветки, мідії і т. д. Найбільш популярний і ситний варіант — жульєн із грибами і куркою.

Для подачі страви використовують спеціальний посуд — кокотниці (вони ж — жульєнниці) з дерева, металу, кераміки. Для пригощення у форматі шведського столу практикують подавати жульєн у тарталетках.

Грибний жюльєн «Єлисейські поля»

Легко Обід

Інгредієнти

Шампіньйони ТМ «Рудь» 400 г
Масло солодковершкове селянське ТМ «Рудь» 50 г
Борошно 2 ч. л.
Яйця 2 шт.
Майонез 2 ст. л.
Сметана 21% ТМ «Рудь» 2 ст. л.
Сіль та перець за смаком
Продукти, потрібні для приготування
«Шампіньони різані»
Заморожені продукти: гриби
Шампіньони різані
Сметана 21%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 21%
Грибний жюльєн

Борошно обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору і додати заморожені печериці, смажити 5—7 хв. А тим часом яйця збити із сіллю, спеціями, майонезом та сметаною. Обсмажені печериці викласти у формочки, залити збитою сумішшю і запікати 5 хв. (до утворення золотистої скоринки) у добре розігрітій духовій шафі. До столу цю страву подають гарячою.

Жульєн з грибами і куркою

30 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

М’ясо куряче 400 г
Шампіньйони ТМ «Рудь» 400 г
Вершки середньої жирності 350 мл
Цибуля 200 г
Сир твердий 150 г
Борошно високосортне 2 ст.л.
Сіль
Спеції (перець, лавровий лист)
Зелень
Олія
Продукти, потрібні для приготування
Заморожені шампіньйони
Заморожені овочі
Шампіньйони порізані

Відварити м’ясо з цибулиною, додавши сіль і спеції, дати йому охолонути, нарізати невеликими шматочками. Сиру цибулю подрібнити і підсмажити в олії до золотистого відтінку, потім додати заморожені гриби. Смажити до готовності.

Борошно просмажити на сковороді без додавання олії. Коли з’явиться золотистий відтінок, додати вершки, посолити і поперчити.

З’єднати утворену масу із грибами та цибулею, додати курку. Перемішати, розподілити по формочках і запікати 20 хвилин, посипати твердим сиром і почекати, поки він розплавиться. Прикрасити страву зеленню.

Жульєн у тарталетках з грибами і броколі

50 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Шампіньйони ТМ «Рудь» 400 г
Броколі ТМ «Рудь» 400 г
Цибуля 2 шт.
Помідори 300 г
Морква 150 г
Сметана 21% ТМ «Рудь» 2 ст. л.
Вершкове масло «Хуторок» ТМ «Рудь» 3 ст. л.
Яйця 2 шт.
Сир твердий 150 г
Спеції, сіль
Листкове тісто «Шеф-кухар» ТМ «Рудь» 500 г
Продукти, потрібні для приготування
Тісто листкове, 1000 г
Тісто заморожене
Тісто листкове
«Брокколі»
Заморожені продукти: овочі
Брокколі
«Шампіньони різані»
Заморожені продукти: гриби
Шампіньони різані

Тісто розморозити і розкачати, поділити на частини (6 чи 8) і випекти з них тарталетки, використовуючи кокотниці чи форми для кексів з металу, силікону тощо. Поки вони стигнуть, приготувати жульєн.

Броколі відварити у воді чи на парі. Можна залишити розділеною на суцвіття чи порізати на менші частини. Моркву відварити, подрібнити соломкою. На вершковому маслі підсмажити цибулю з грибами. У тарталетки викласти овочі і гриби з цибулею. Полити соусом зі збитих яєць зі сметаною і засипати сиром. Випікати близько 40 хвилин.

Інші рецепти