Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Егг-ног — ароматний холодний напій, приготований на основі молока, спецій та курячих яєць.

Батьківщиною цього незвичайного молочного коктейлю вважають Шотландію. Однак егг-ног настільки полюбився американцям, що вже давно став традиційним різдвяним напоєм і в США та Канаді.

Зазвичай до його складу входять збиті яєчні білки, молоко, вершки та цукор, завдяки чому егг-ног має ніжну консистенцію та привабливу кремову пінку. Проте особливого аромату напою додають спеції: кориця, гвоздика, мускатний горіх — і зовсім трохи алкоголю: рому, віскі чи бренді.

Таке несподіване поєднання інгредієнтів викликає у роті справжній смаковий вибух! Насолодіться запаморочливо пряним шотландським коктейлем — відчуйте дух прийдешнього свята.

Ніжну яєчно-молочну суміш можна зробити безалкогольною або вегетаріанською, якщо додати рослинне молоко з кеш’ю.  

Класичний егг-ног — пряний коктейль з ароматом Різдва

Зустріньте різдвяне свято у веселій компанії друзів за склянкою дивовижного молочно-яєчного егг-ногу.

Напої
Легко Вечеря

Інгредієнти

Свіжі курячі яйця 6 шт.
Молоко ТМ «Рудь» 900 мл
Цукор 180 г
Вершки жирністю 33% 480 мл
Бурбон 240 мл
Пряний ром 120 мл
Мускатний горіх за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Молоко 2,5%, 900 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
класичний егг-ног

Приготування

Етап № 1

Відділяємо жовтки від білків. У глибокій посудині за допомогою блендера збиваємо жовтки зі 120 г цукру. Збивати потрібно, доки маса не посвітліє до приємного бежевого кольору.

Етап № 2

До яєчно-цукрової суміші додаємо молоко, жирні вершки, бурбон та пряний ром.

Етап № 3

В окремій посудині збиваємо білки та решту цукру до утворення стійкої піни.

Етап № 4

Змішуємо вміст обох посудин та розливаємо в кухлі. Кожну порцію посипаємо тертим або меленим мускатним горіхом.

Етап № 5

Пряний напій «з перцем» для великої дружної компанії готовий!

Етап № 6

Маленький секрет: щоб смак егг-ногу став насиченим та багатим, експерти радять хоча б одну ніч потримати напій у холодильнику. Хвилюватися про свіжість не варто — алкоголь надійно законсервує інгредієнти.

Заварний егг-ног

Якщо ви переконані, що будь-яка страва з курячими яйцями в складі повинна пройти термічну обробку, приготуйте заварний егг-ног. Висока температура розкриє весь смак прянощів та подарує коктейлю ніжний аромат пряженого молока.

60 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Свіжі курячі яйця 2 шт.
Цукор 80 г
Молоко ТМ «Рудь» 250 мл
Вершки жирністю 33% 75 мл
Бурбон або темний ром 80 мл
Сіль дрібка
Кориця за смаком
Гвоздика за смаком
Мускатний горіх за смаком
Ваніль (ванільний екстракт) за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Молоко 2,5%, 900 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
заварний егг-ног

Приготування

Етап № 1

У невеличку каструлю наливаємо молоко, додаємо дрібку солі та вказані спеції, окрім ванілі. На повільному вогні розігріваємо молоко, доки воно не почне парувати. Кип’ятити суміш не потрібно. Знімаємо з плити, даємо молоку настоятися та проціджуємо через дрібне чайне сито.

Етап № 2

Білки відділяємо від жовтків. Білки ставимо в холодильник, а жовтки розтираємо з цукром до світлої ніжно-кремової маси та, помішуючи, повільно вливаємо пряне молоко.

Етап № 3

Ставимо суміш на маленький вогонь та підігріваємо протягом 10 хвилин. В ідеалі — за температури 70 °C. Знімаємо з плити. Додаємо вершки та ванільний екстракт.

Етап № 4

Коли молоко охолоне, повільним струменем вливаємо алкоголь, перемішуємо суміш вінчиком. Ставимо коктейль в холодильник на 2–3 години.

Етап № 5

Перед самою подачею коктейлю збиваємо білки до щільної блискучої піни та обережно вливаємо в них пряну молочно-яєчну суміш. Посипаємо коктейль тертим мускатним горіхом та розливаємо в кришталеві чашечки або тумблери для коктейлів. Смачного!

Безалкогольний егг-ног — зимовий напій з ароматом ванілі

Невагома кремова пінка, спокусливий аромат і солодкий молочно-вершковий смак — танець молока та спецій для вашого святкового настрою.

25 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Молоко ТМ «Рудь» 2 склянки
Жовтки 2 шт.
Згущене молоко 2 ст. л.
Кориця ¼ ч. л.
Ванільний цукор 1 ч. л.
Гвоздика дрібка
Збиті вершки за смаком
Мускатний горіх за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Молоко 2,5%, 900 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
безалкогольний егг-ног

Приготування

Етап № 1

У невеликій каструлі змішуємо молоко, ванільний цукор, корицю, гвоздику та згущене молоко. Розігріваємо пряну молочну суміш на повільному вогні, не доводячи до кипіння.

Етап № 2

Жовтки збиваємо з цукром за допомогою блендера. Тоненькою цівкою вливаємо тепле молоко, продовжуючи збивати суміш.

Етап № 3

Отриману масу виливаємо назад у каструлю та розігріваємо на маленькому вогні, доки суміш не загусне. Тримаємо на гарячій плиті ще 5 хвилин.

Етап № 4

Розливаємо егг-ног у склянки, прикрашаємо збитими вершками та посипаємо тертим мускатним горіхом.

Етап № 5

Частуємо розкішним коктейлем близьких. Зимова казка у склянці насамперед привабить до столу дітлахів.

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь