Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
фритата, омлет по-італійськи

Фритата: омлет по-італійськи

Назад

Опис страви

Починати новий день із фритати — чудова італійська традиція!

Соковита, ніжна фритата — це омлет з овочами, грибами чи м’ясом, щедро посипаний натертим сиром та запечений у духовці.

Хитрість цієї яєчної запіканки в тому, що в разі заміни інгредієнтів повністю змінюється й смак страви. Чергуйте бекон із ковбасою, використовуйте моцарелу замість бринзи, додавайте різноманітні овочі — й щодня насолоджуйтеся новим поживним сніданком. 

Експрес-варіант — фритата на сковороді. Така ж пухка й ситна, але швидка яєчня стане смачним порятунком для всіх, у кого обмаль часу для приготування страв.

Класична фритата з помідорами, болгарським перцем і моцарелою

Поснідати фритатою з червоними літніми овочами — смачно і корисно! Болгарський перець заряджає вітаміном С. А помідори покращують розумову активність — саме те, що треба зранку!

Салати та закуски
Легко Сніданок

Інгредієнти

Яйця 6 шт.
Молоко ТМ «Рудь» 50 мл
Помідори 2 шт.
Болгарський перець ½ шт.
Сир моцарела 200 г
Листя базиліку 5 шт.
Оливкова олія для смаження
Сіль за смаком
Перець за смаком
класична фритата з помідорами, болгарським перцем і моцарелою

Приготування

Етап № 1

Підготуємо овочі та зелень. Болгарський перець ріжемо соломкою. З помідорів знімаємо шкірку та нарізаємо кружальцями або скибочками. Подрібнюємо базилік.

Етап № 2

У великій посудині збиваємо яйця з молоком.

Етап № 3

Розігріваємо жароміцну сковорідку, додаємо рослинну олію, виливаємо яєчно-молочну суміш. Зверху викладаємо помідори, болгарський перець та зелень. Натираємо моцарелу на великій тертці та посипаємо нею омлет. Смажимо під закритою кришкою на невеликому вогні протягом 5–7 хвилин.

Етап № 4

Коли омлет підсмажиться знизу, ставимо його в розігріту до 180 °C духовку (з функцією верхнього вогню або гриля) ще на 8–10 хвилин, аби страва підрум’янилася зверху.

Фритата з кабачками та сиром проволоне

Запечені в повітряній яєчно-молочній суміші кабачки нормалізують травлення та підтримують здоров’я шкіри. Однак головний секрет кабачкової фритати — в низькій калорійності. Ідеально для всіх, хто бажає снідати ситно і з користю для здоров’я.

20 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Яйця 6 шт.
Кабачки ½ шт.
Молоко ТМ «Рудь» 50 мл
Сир проволоне ⅓ чашки
Листя базиліку 6 шт.
Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь», 73 % 1,5 ст. л.
Зелена цибуля 3 гілочки
Часник 3 зубчики
Сіль за смаком
Перець за смаком
фритата з кабачками та сиром проволоне

Приготування

Етап № 1

Половину свіжого молодого кабачка нарізаємо скибочками. Подрібнюємо зелену цибулю, часник та базилік.

Етап № 2

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, висипаємо подрібнену цибулю та часник, солимо й ставимо на кілька хвилин у духовку.

Етап № 3

Викладаємо на дно форми скибочки кабачка і повертаємо в духовку. Запікаємо кабачки протягом 8 хвилин, аби скибочки стали м’якими.

Етап № 4

Поки кабачки запікаються, збиваємо яйця з молоком, солимо та перчимо суміш. Додаємо подрібнений базилік.

Етап № 5

Заливаємо кабачки яєчно-молочною масою та ставимо в духовку ще на 10–15 хвилин. У кінці приготування додаємо натертий сир.

Фритата з беконом, овочевим асорті та сиром чедер

Універсальна фритата на всі сезони — з овочевими асорті. Адже навіть коли сезон свіжих овочів минає, залишається різноманітний асортимент заморожених сумішей від ТМ «Рудь»! Тож балувати рідних незвичними вітамінними омлетами можна хоч щодня. А насиченого пряного аромату страві додасть бекон або шматочки ковбаси.

30 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Яйця 7 шт.
Овочева суміш «Весняна» ТМ «Рудь» 180 г
Молоко ТМ «Рудь» 70 г
Вода 60 г
Бекон 50 г
Сир чедер 200 г
Рослинна олія для смаження
Зелена цибуля 3 гілочки
Сіль за смаком
Перець за смаком
Гірчиця за смаком
фритата з беконом, овочевим асорті та сиром чедер

Приготування

Етап № 1

Овочеву суміш викладаємо на сковороду, додаємо воду й тушкуємо під закритою кришкою протягом 10 хвилин.

Етап № 2

У глибокій посудині збиваємо яйця з молоком, перцем, сіллю та гірчицею.

Етап 3

Тонкими смужками нарізаємо бекон та підсмажуємо на окремій сковороді до золотистої скоринки.

Етап 4

Подрібнюємо зелену цибулю. На тертці з великими вічками натираємо чедер. Сир та цибулю додаємо до яєчно-молочної суміші разом із тушкованими овочами та беконом. Перемішуємо.

Етап 5

Викладаємо суміш на розігріту з олією сковороду та готуємо омлет на маленькому вогні близько 10 хвилин.

Готову фритату розріжте на шматки та подавайте до столу. Смачного!

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.