Запіканка з броколі
НазадОпис страви
Про користь броколі написано немало. Звичайно, є щасливчики, які можуть щодня їсти парову броколі й насолоджуватися смаком. Та якщо вам такий варіант швидко набридає, пропонуємо приготувати смачну запіканку з броколі. Запікання — один з найбільш корисних способів приготування продуктів, а в поєднанні з іншими інгредієнтами корисна капуста сподобається навіть тим, хто не дуже її любить.
Запіканка з броколі — чудове рішення для святкового столу, повноцінного обіду, вечері чи ситного сніданку. Від такої страви не зможуть відмовитися навіть діти, які не в захваті від овочів.
«Кольорова запіканка»
Наш рецепт запіканки з брокколі, перцем, помідорами і зеленню оцінить навіть гурман.
Інгредієнти
| Броколі ТМ «Рудь» | 400 г |
| Яйця | 2 шт. |
| Вершки | 2 ст. л. |
| Помідор | 1 шт. |
| Перець болгарський (жовтий) | 1 шт. |
| Сіль, зелень та спеції | за смаком |
Капусту відварити у підсоленій воді 5 хв., зцідити, охолодити і висипати у форму для випікання. Перець та помідор порізати соломкою і змішати з брокколі. Яйця збити з вершками та спеціями і залити овочі, запікати у духовій шафі при температурі
Запіканка з броколі й домашнім сиром
Інгредієнти
| Броколі ТМ «Рудь» | 400 г |
| Домашній сир середньої жирності | 200 г |
| Яйця | 3 шт. |
| Молоко жирне | 2 ст. л. |
| Сіль | |
| Трохи олії |
Вкинути заморожену броколі в окріп і проварити близько 5 хв., воду злити. Коли охолоне, викласти у форму, змастивши її перед тим олією. Сир розім’яти, додати яйця й молоко, посолити, за бажання додати спеції. Викласти суміш на капусту, випікати до 30 хв. при 200 градусах.
Запіканка з броколі та грибами
Інгредієнти
| Броколі ТМ «Рудь» | 400 г |
| Шампіньйони ТМ «Рудь» | 400 г |
| Яйця | 3 шт. |
| Сир твердий | 200 г |
| Сметана | 1 склянка |
| Трохи олії | |
| Спеції, сіль |
Заморожену капусту і гриби припустити на сковороді (окремо) і викласти у форму. Підготувати заливку: легко збити яйця зі сметаною. Залити броколі й шампіньйони, засипати твердим сиром. Запікати протягом 20 хвилин при 180 градусах.





