Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Всього кілька десятиліть тому торт «Пташине молоко», рецепт якого був запатентований московськими кондитерами і довгий час тримався в строгому секреті, користувався шаленою популярністю. Дорослі та діти із задоволення ласували повітряним суфле, покритим товстим шаром дуже смачної глазурі. Сучасні кондитерські фабрики пропонують великий асортимент цукерок а-ля «пташине молоко» і різні варіації тортів, однак ніщо не зрівняється зі смаком домашніх ласощів. Далі ви дізнаєтеся, як приготувати пташине молоко в домашніх умовах і потішити близьких ніжним десертом.

Домашні варіації тортів

Дізнайтеся, як приготувати пташине молоко в домашніх умовах і потішити близьких ніжним десертом.

Пташине молоко Торти
Легко Обід

Інгредієнти

Масло «Gold» ТМ «Рудь» 50 г
Цукрова пудра 50 г
Яйця 1 шт.
Борошно 140 г
Продукти, потрібні для приготування
 «Gold» 73,0%
Масло
«Gold» 73,0%
Торт пташине молоко вдома

Приготування

Торт - незмінне частування, присутнє на кожному святковому столі. Для приготування торта «Пташине молоко» можна використовувати різні коржі, приготовлені за улюбленим вами рецептом, однак найкраще ніжне суфле поєднується з бісквітним та пісочним тістом. У кожної господині напевно є перевірений рецепт приготування бісквіта , а пісочний корж можна приготувати таким чином:

  • вершкове масло збити з цукровою пудрою;
  • в отриману масу вбити яйце і збити до однорідного стану;
  • поступово додати борошно і ретельно вимісити тісто.

Отриману масу випікати тонким шаром на пергаментному папері протягом 10 хвилин в розігрітій до 200 °C духовці. Готовий корж обрізати за розмірами рознімної форми, яка знадобиться для збору і застигання торта.

Пташине молоко, рецепт по ГОСТу

60 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Масло солодковершкове селянське ТМ «Рудь» 150 г
Лимонна кислота 150 г
Цукор 180 г
Желатин 20 г
Яйце (білок) 3 шт.
Лимонна кислота на кінчику ножа
Продукти, потрібні для приготування
 Масло солодковершкове селянське
Масло
Cолодковершкове селянське
Рецепт пташиного молока

Приготування

Для успішного приготування десерту беруться продукти кімнатної температури і охолоджені яєчні білки. Приступаючи до приготування суфле, попередньо замочіть желатин в невеликій кількості води і залиште набухати.

Візьміть розм'якшене вершкове масло і збийте міксером на високій швидкості. До отриманої маси поступово додайте згущене молоко, при цьому, не перестаючи збивати вершковий крем для отримання однорідної консистенції.

В окремому посуді збийте яєчні білки до стану густої, білої піни. Для отримання більш щільної яєчної маси, в процесі додайте дрібку лимонної кислоти.

Набряклий у воді желатин поставте на повільний вогонь і додайте цукор. В процесі нагрівання постійно помішуйте суміш до повного розчинення цукру і желатину. Не доводячи до кипіння, зніміть рідину з вогню і трохи остудіть.

Повільно збиваючи білкову піну, поступово введіть теплу желатинову масу і вершковий крем. Отримане суфле залийте в підготовлену заздалегідь форму з коржем тіста на дні й залиште в холодильнику до повного застигання.

Поки застигає пташине молоко, приготуйте шоколадну глазур. Для цього розтопіть 150 г чорного шоколаду і додайте 50 г вершкового масла. Отриману суміш рівномірно нанесіть на поверхню готового торта і дайте їй застигнути. Порадувати маленьких любителів солодощів можна також цукерками «Пташине молоко», рецепт приготування яких аналогічний приготуванню суфле.

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.