Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
Шоколадний торт

Простий рецепт шоколадного торта

Назад

Опис страви

Приготувати торт-сюрприз для улюбленої сім’ї не складно, достатньо спекти смачний бісквіт, зробити крем і шоколадну глазур. Продукти, необхідні для приготування шоколадного торта, знайдуться практично в кожному будинку. Ніжний, повітряний шоколадний бісквіт не залишить байдужими Вас і Вашу родину.

Смачний шоколадно-бісквітний торт з кремом

Легко Обід

Інгредієнти

Яйця 4 шт.
Борошно 500 г
Цукор 3,5 склянки
Сода 1,5 ч.л.
Розпушувач 1,5 ч.л.
Молоко 2,5% ТМ «Рудь» 2,5 склянки
Олія 0,5 склянки
Ванільний цукор 1 пакетик
Какао 6 ст.л.
Масло солодковершкове селянське ТМ «Рудь» 250 г
Продукти, потрібні для приготування
Молоко 2,5%, 490 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
рецепт шоколадного бісквіту

Інгредієнти для бісквіта:

  • Яйця - 2 шт;
  • Борошно - 2 склянки;
  • Цукор - 2 склянки;
  • Сода - 1,5 ч.л;
  • Розпушувач для тіста - 1,5 ч.л;
  • Молоко - 1 склянка;
  • Олія - 0,5 склянки;
  • Ванільний цукор - 1 пакетик;
  • Крутий окріп - 1 склянка;
  • Какао - 5 ст.л.

Інгредієнти для заварного крему:

  • Борошно - 2 ст.л;
  • Яйця - 2 шт;
  • Цукор - 1 склянка;
  • Молоко - 1 склянка;
  • Вершкове масло - 200 грам.

Інгредієнти для шоколадної глазурі:

  • Борошно - 1 ст.л;
  • Какао - 2 ч.л;
  • Цукор - 4 ст.л;
  • Вершкове масло - 50 грам.
  • Молоко - 3 ст.л.

Приготування:

Прогрійте духовку. Також слід заздалегідь приготувати форму для випічки. На дно форми застелити пергаментний папір. Якщо використовується силіконова форма для випічки, то цього робити не потрібно.

Яйця збити з цукром за допомогою міксера до утворення невеликої піни. До отриманої маси додати молоко кімнатної температури та олію. В окремому посуді змішати такі інгредієнти: просіяне борошно, розпушувач для тіста, соду, какао та ванільний цукор. У яєчно-масляну суміш потроху додавати сухі інгредієнти, продовжуючи всі разом збивати. До готового тіста додаємо склянку крутого окропу і відразу ж все ретельно перемішуємо. Виливаємо тісто у форму для випічки. Відправляємо бісквіт приблизно на 50 хвилин у духовку розігріту до 180°C. Готовність бісквіта можна перевірити дерев’яною шпажкою або сірником.

Тим часом, поки випікається бісквіт, можна приготувати крем. До шоколадного бісквіту на окропі підійде будь-який крем. Дуже смачним він буде як із сметанним кремом, так і з заварним.

У невеликій каструлі змішати яйця, цукор, борошно і молоко. Суміш поставити на невеликий вогонь і постійно помішувати, як тільки суміш починає густіти, вимкнути і зняти з плити. Коли маса охолоне, додати заздалегідь розм’якшене вершкове масло та все збити міксером. Крем поставити в холодильник на 20 хвилин. У невеликій каструлі змішати яйця, цукор, борошно і молоко. Суміш поставити на невеликий вогонь і постійно помішувати, як тільки суміш починає густіти, вимкнути і зняти з плити. Коли маса охолоне, додати заздалегідь розм’якшене вершкове масло та все збити міксером. Крем поставити в холодильник на 20 хвилин.

Приготування шоколадної глазурі. Какао, цукор, молоко і борошно змішати в каструлі і поставити на маленький вогонь. Як тільки глазур закипить, знімаємо з вогню і додаємо шматочок масла. Добре розмішуємо нашу глазур до повного розчинення масла.

Оформлення торта. Остиглий шоколадний бісквіт розрізаємо на три коржі. Кожен корж промазуємо заварним кремом. Верхній корж заливаємо гарячою глазур’ю. За бажанням, боки торта можна обсипати горіхами.

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Вихід
Макс Ткачук
Какова калорийность?
12 червня, 2018
logo-rud
Вихід
Компанія «Рудь»
Максиме, на жаль, точну інформацію вам надати не можемо :). Судячи з інгредієнтів, то достатньо калорійний.
Вихід
Віта
Декілька разів пекла цей торт. Як на мене і сода і розпушувач це занадто (в мене першого разу корж "розірвало")) а рещта разів досить смачно. Правда заварний крем дещо змінила)))
21 квітня, 2018
logo-rud
Вихід
Компанія «Рудь»
Віто, дякуємо, що поділилися з нами досвідом у випіканні десерту. Хай смакує вам і близьким :)
Вихід
Тетяна Савула
Сьогодні пекла цей торт, корж не вийшов, або він такий незрозумілий має бути, дітям торт не сподобався, не раджу
17 квітня, 2018
Вихід
Тетяна Савула
Прошу написати якого розміру ви використовували форму для випікання бісквіту?
17 квітня, 2018
logo-rud
Вихід
Компанія «Рудь»
Тетяна, дякуємо, що написали нам! Розмір коржа залежить від бажаної вами форми :) А що саме не вдало ся при випіканні? Який вийшов корж?
Вихід
Кристина Вихарева
Добрый день. А самое важное то и не написали. При какой температуре печь?
25 березня, 2018
logo-rud
Вихід
Компанія «Рудь»
Кристина, спасибо вам за уточнение. Выпекать при температуре 180 С. Приятного аппетита :)
Вихід
Ирина Яковлева
Испекла по вашему рецепту шоколадный торт к 8 Марта - очень понравился всем гостям, спасибо за вашу продукцию и о заботе о потребителях!
10 березня, 2018
logo-rud
Вихід
Компанія «Рудь»
Спасибо вам, Ирина, что воспользовались нашим рецептом :) Очень рады, что сразили гостей)
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.