Листковий пиріг із сиром та варенням
НазадОпис страви
Франція славиться круасанами, Австрія — штруделями, а Україна — пирогами! В кожній українській оселі напевне є свій фірмовий рецепт такої смакоти.
Пропонуємо приготувати запашний листковий пиріг із кисломолочним сиром та варенням. Із ТМ «Рудь» це легко, адже ми вже підготували для вас більшість інгредієнтів: найніжніше пшеничне тісто, натуральний сир та соковиті ягоди, перетерті з цукром. Оскільки наші ягоди не піддаються термічній обробці, вони зберігають вітаміни й весь смак свіжих плодів, а тому набагато корисніші за варення.
Хрустка скоринка, м’яке повітряне тісто й багато соковитої начинки — цей солодкий пиріг подарує вам справжню насолоду. Випікайте хоч щодня й отримуйте море компліментів від близьких!
Пиріг із листкового тіста з кисломолочним сиром і варенням
Для приготування начинки візьміть чорничне, абрикосове чи вишневе варення. Замість варення можна використати й свіжі ягоди, проварені з цукром і крохмалем протягом п’яти хвилин.
Готовий пиріг розріжте на шматочки та подавайте гарячим до чаю, молока або кави.
Інгредієнти
Листкове тісто ТМ «Рудь» | 500 г |
Сир кисломолочний ТМ «Рудь» | 350 г |
Цукор | 4 ст. л. |
Лимонний сік | 1 ч. л. |
Яйця | 1 шт. |
Ягідне варення | 150 г |
Свіжі ягоди | 200 г |
Молоко ТМ «Рудь» | 1 ст. л. |
Цукрова пудра | ½ склянки |
Мигдалеві пластівці | за смаком |
Приготування
1. Кисломолочний сир збиваємо з цукром і лимонним соком.
2. Тісто розморожуємо за інструкцією на пакованні й розкачуємо на листі пергаменту в прямокутний пласт завтовшки 5 мм, площею 30х40 см.
3. Кладемо тісто вузькою стороною до себе й подумки розділяємо вздовж на три частини. Ліву та праву частини нарізаємо смужками шириною 1 см під кутом 45°. Середня частина має лишитися цілою.
4. Викладаємо в центр сирну начинку, тонким шаром розподіляємо варення або ягоди, перетерті з цукром. Додаємо частину свіжих ягід.
5. Загортаємо частину тіста на начинку зверху та знизу. А потім накриваємо начинку смужками по черзі з кожного боку у формі косички.
6. Переносимо пиріг із пергаментом на деко та змащуємо яйцем, збитим зі столовою ложкою води. Ставимо в розігріту до 190 °С духовку та випікаємо протягом 20–25 хвилин до золотистого кольору. Готовий пиріг залишаємо охолонути.
7. Цукрову пудру перемішуємо з молоком. Наносимо глазур на холодний пиріг, прикрашаємо ягодами та мигдалевими слайсами.
Смакуємо!