Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Паска — традиційна святкова страва Великодня. Повітряний золотистий великодній хліб є обов'язковим атрибутом торжества. Кожна господиня випікає його за своєю унікальною «формулою», а ми ж поділимося з вами двома рецептами: класичної та сирної паски.

Рецепт класичної паски

Для випікання пасок використовуються спеціальні формочки. Важливо, щоб під час випікання у будинку були спокій і тиша. Процес затяжний, але аромат свіжовипеченої паски наповнює дім атмосферою свята.

Випічка
Складно Обід

Інгредієнти

Родзинки 250 г
Борошно 1 кг
Молоко ТМ «Рудь» 450 мг
Яйця 7 шт.
Сухі дріжджі 50 г
Вершкове масло ТМ «Рудь» 250 г
Цукор 250 г
Цукор ванільний 1 ч. л.
Сіль 1/2 ч. л.
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок Селянський»
Масло
«Хуторок Селянський»
Молоко 2,5%, 900 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%

Приготування

Етап №1

Готуємо опару. Гріємо молоко, додаємо дріжджі та половину борошна, розмішуємо до отримання однорідної маси. Накривши рушником, поміщаємо у тепле місце.

Етап №2

Розділяємо білки й жовтки. До жовтків додаємо і перетираємо два види цукру, а до білків — сіль, збиваємо до утворення піни.

Етап №3

Коли опара збільшилась удвічі, спочатку вливаємо жовтки з цукром і перемішуємо. Далі — змішуємо з розм'якшеним маслом. Наступні — білки з сіллю. Утворену масу добре перемішуємо.

Етап №4

Додаємо залишки борошна та починаємо місити тісто. Воно виходить м'яким та не прилипає до рук. Залишаємо накрите тісто на 30 хвилин у теплому місці.

Етап №5

На 20 хвилин замочуємо родзинки і, зливши з них воду, додаємо в тісто. Перемішуємо.

Етап №6

Формочки змащуємо маслом. Викладаємо тісто на 1/3 висоти і залишаємо підійматись.

Етап №7

Розігріваємо духовку, випікаємо 35–40 хвилин при 180 градусах.

Виймаємо та прикрашаємо.

Сирна паска без випікання

Спробуйте до Великодня приготувати паску із сиру у вигляді пірамідки. Рецепт дуже простий, адже не потрібно випікати тісто. Для сирної паски вам знадобиться формочка та марля.

25 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Сир ТМ «Рудь» 500 г
Яєчні жовтки 4 шт.
Сметана ТМ «Рудь» 450 мг
Цукор 100 г
Вершкове масло ТМ «Рудь» 100 г
Цукор ванільний 1 ч. л.
Родзинки 90 г
Горішки (будь-які) 50 г
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок Селянський»
Масло
«Хуторок Селянський»
Сметана 21%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 21%
Сир 9%
Молочні продукти
Сир 9%

Приготування

Етап №1

Замочивши родзинки окропом, залишаємо на 20 хвилин. Зливаємо воду та висушуємо їх.

Етап №2

Сир продавлюємо через сито (також можна використовувати блендер чи прокручувати через м'ясорубку).

Етап №3

Додаємо до нашого сиру змішану з ванільним та простим цукром сметану. Цукор має розчинитися.

Етап №4

Утворену масу добре перемішуємо з розм'якшеним вершковим маслом.

Етап №5

Насипаємо горішки та родзинки (за бажанням також можна додати курагу, цукати чи чорнослив). Перемішуємо.

Етап №6

Формочку для паски ставимо на тарілочку, зсередини вистеляємо марлю, викладаємо масу та складаємо кінці марлі поверх формочки.

Етап №7

Придавлюємо чимось важким та на добу ставимо в холодильник.

Етап №8

Обережно знімаємо марлю та прикрашаємо.

Смачного!

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.