Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
яблучний штрудель

Рецепти штруделя з яблуками

Назад

Опис страви

Яблучний штрудель — класика серед десертів. Тонке хрустке тісто, соковита пропечена начинка, пікантний аромат кориці та родзинок: відмовитися від такої насолоди буде важко. Штрудель ідеально підходить для вишуканого сніданку й святкової вечері. Також він чудово поєднується з холодним вершковим морозивом і гарячими ароматними напоями.

Австрійський штрудель з яблуками

Класичний штрудель має австрійське походження. Він займає почесне місце серед віденських десертів і продається в кожній місцевій пекарні. Та не обов’язково вирушати за сотні кілометрів, щоб посмакувати витонченою стравою. Приготувати справжній австрійський штрудель можна вдома, доклавши трохи старання та зусиль. Але смачний результат того вартий!

штрудель з яблуками, штрудель з яблуками рецепт, яблучний штрудель Випічка
Складно Вечеря

Інгредієнти

Для тіста:
Борошно 250 г
Масло вершкове «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» 20 г
Яйце 1 шт.
Вода тепла 0,5 склянки
Олія рослинна 1,5 ст. л.
Для начинки:
Яблука 1 кг
Цукор 90 г
Сухарі мелені світлі 60 г
Родзинки 100 г
Масло вершкове «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» 30 г
Кориця мелена 2 ч. л.
Ром або коньяк 50 г
Для декору:
Цукрова пудра 100 г
Кориця мелена 2 ч. л.
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок Селянський»
Масло
«Хуторок Селянський»

ПРИГОТУВАННЯ

Крок перший

Для початку готуємо тісто. У глибоку ємність висипаємо борошно, додаємо яйця, розтоплене масло, воду та олію, ретельно перемішуємо. Тісто має бути м’яким та еластичним, не прилипати до посуду чи рук. Гарно вимісивши тісто, змащуємо його верхівку вершковим масло, накриваємо посуд рушником та лишаємо на кухні на годину.

Крок другий

Поки тісто «відпочиває», промиваємо родзинки, просушуємо та заливаємо їх алкоголем. Залишаємо на 30 хвилин. Тим часом миємо яблука, чистимо від шкірки та нарізаємо невеличкими шматочками. Проціджуємо родзинки від коньяку чи рому, додаємо до них яблука, цукор, корицю, все ретельно перемішуємо.

Крок третій

Дістаємо з миски тісто, викладаємо на стіл, тонко розкачуємо. Поверхню тіста змащуємо вершковим маслом, посипаємо половиною сухарів та горіхів. Іншу частину горіхів і сухариків додаємо до яблук та гарно перемішуємо. Викладаємо на тісто начинку та акуратно загортаємо рулет.

Крок четвертий

У попередньо розігріту до 190 градусів духовку ставимо деко зі штруделем та випікаємо протягом 40 хвилин. Готовий десерт витягуємо з духової шафи та лишаємо на 20 хвилин. Злегка вистиглий штрудель посипаємо корицею та цукровою пудрою. Подаємо до столу з кулькою морозива чи збитими вершками.

Швидкий штрудель з яблуками

Постійна нестача часу спонукає нас до пошуку швидких рецептів. Чудовою альтернативою традиційного штруделя є яблучний рулет, який готується з готового листкового тіста. Швидко, смачно, корисно та доступно — ось причини того, чому варто занотувати цей рецепт.

45 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Тісто листкове ТМ «Рудь» 500 г
Яблука 4 шт.
Цукор 2 ст. л.
Яйце 1 шт.
Борошно 2 ст. л.
Кориця мелена 0,5 ч. л.
Горіхи волоські 80 г
Лимонний сік 1 ст. л.
Цукрова пудра 3 ст. л.
Продукти, потрібні для приготування
Тісто листкове, 500 г
Тісто заморожене
Тісто листкове

ПРИГОТУВАННЯ

Крок перший

Розморожуємо листкове тісто, ділимо на дві частини та розкачуємо на столі, трохи присипаному борошном.

Крок другий

Миємо, чистимо яблука, видаляємо серцевину та нарізаємо маленькими шматочками. Додаємо цукор, корицю, лимонний сік; перемішуємо. Волоські горіхи підсушуємо на сковорідці, подрібнюємо ножем чи за допомогою блендера, додаємо до яблук.

Крок третій

Начинку викладаємо на тісто, згортаємо його рулетами. Перекладаємо штруделі на деко, змащене рослинною олією. Верхівки рулетів промазуємо жовтком.

Крок четвертий

Випікаємо у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Подаємо до столу невеликі шматочки рулету, вкриті легким шаром цукрової пудри.


Штрудель з яблуками із лаваша

Яблучний штрудель із лаваша є смачною варіацією класичного десерту. Він має хрустку скоринку та духмяну начинку, які зранку в поєднанні з горнятком запашної кави створять чудовий настрій на цілий день.

40 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Лаваш тонкий 2 листи
Яблука 4 шт.
Масло вершкове «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» 70 г
Цукор 1 ст. л.
Яйце 1 шт.
Ванілін 2 г
Сухарі мелені світлі 1 ст. л.
Кориця мелена 0,5 ч. л.
Лимонний сік 1 ст. л.
Цукрова пудра 3 ст. л.
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок Селянський»
Масло
«Хуторок Селянський»

ПРИГОТУВАННЯ

Крок перший

Для початку готуємо начинку. Миємо яблука, вирізаємо серцевину, подрібнюємо невеликими шматочками, поливаємо лимонним соком.

Крок другий

На сковорідці розтоплюємо 35 г вершкового масла, додаємо до нього яблука, цукор, мелену корицю. Готуємо начинку на середньому вогні протягом 15 хвилин. Додаємо до яблук сухарі, акуратно перемішуємо, щоб фрукти не втратили своєї форми.

Крок третій

Викладаємо лаваш на стіл, змащуємо вершковим маслом, залишаємо на пару хвилин. Той самий процес повторюємо з другим лавашем. Рівномірно розподіляємо начинку, згортаємо рулетки та викладаємо їх на деко. Верхівки лавашів замащуємо жовтком. Запікаємо штруделі у розігрітій духовці протягом 15–20 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо десерт цукровою пудрою.

Смачного!

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.