Випічка із сиром «Рудь»
НазадОпис страви
Запіканки, кекси, печиво, ватрушки — існує безліч варіантів ласощів, які випікають із кисломолочним сиром як начинкою або інгредієнтом для тіста.
У цій збірці ми підготували для вас рецепти дуже простого повітряного пирога, ароматних булочок і листкових рогаликів.
Начинкою для них послужив кисломолочний сир ТМ «Рудь» — високоякісний молочний продукт, що містить необхідні для організму амінокислоти. З ним приготовані вами вироби будуть і смачними, і поживними, і корисними.
У представлених варіантах випічки ми використовували 9 % кисломолочний сир, але за бажанням ви можете замінити його на знежирений.
Листкові рогалики
Ці рогалики виходять дуже повітряними й ніжними, а сам рецепт швидкий і зовсім не складний. У начинку ви можете додати родзинки або інші сушені фрукти.
Інгредієнти
Листкове тісто ТМ «Рудь» | 350 г |
Куряче яйце | 1 шт. |
Кисломолочний сир ТМ «Рудь» | 200 г |
Цукор | 50 г |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Для початку розморожуємо тісто так, як вказано на упаковці.
Етап №2
Сир протираємо через сито. Якщо ви додаєте родзинки, то на цьому етапі залийте їх окропом.
Додаємо в сир 25 г цукру. Добре перемішуємо.
Етап №3
Ставимо розігріватися духовку до 180 градусів. Тісто розрізаємо на трикутнички. У кожен шматочок кладемо сир, загортаємо в рогалик. Верхівку занурюємо в цукор, і кладемо на деко. Далі кожен рогалик змащуємо збитим жовтком.
Етап №4
Поміщаємо вироби в духовку. Випікаємо 20 хвилин.
Листкові рогалики готові.
Повітряний пиріг
Такий легкий пиріг чудово доповнить ваш святковий стіл, а також урізноманітнить звичний раціон. З нас — рецепт, а прикраси та поливку ми залишимо для вашої фантазії!
Інгредієнти
Сир кисломолочний ТМ «Рудь» | 250–300 г |
Яйця курячі | 4 шт. |
Борошно | 1 склянка |
Лимонний сік | 1 ст. л. |
Цукор | 1 стакан |
Сіль | щіпка |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Для початку в мисочку кладемо яйця, додаємо цукор і дрібку солі. Добре збиваємо. Далі поступово додаємо просіяне борошно.
Етап №2
Наступний крок — змішуємо кисломолочний сир із двома ложками цукру, додаємо сік лимона.
Етап №3
Ставимо розігріватися духовку до 200 градусів. У цей час змащуємо роз'ємну форму маслом, виливаємо частину тіста. Акуратно кладемо і розподіляємо сир із цукром. І заливаємо другу частину нашої маси.
Етап №4
Поміщаємо в духовку. Готуємо 20 хвилин; далі температуру можна знизити.
Етап №5
Виймаємо, прикрашаємо (ягодами, глазур'ю — чим любите) і подаємо до столу.
Ароматні булочки
Порадуйте себе і близьких повітряними булочками із сиром. Ці смачні крихітки не залишать байдужими нікого!
Інгредієнти
Для тіста: | |
Молоко ТМ «Рудь» | 120 мл |
Дріжджі свіжі | 50 г |
Яйця курячі | 3 шт. |
Цукор | 150 г |
Борошно | 500 г |
Олія соняшникова | 3 ст. л. |
Вершкове масло ТМ «Рудь» | 120 г |
Сіль | щіпка |
Для начинки: | |
Творог ТМ «Рудь» | 400 г |
Курячі яйця | 2 шт. |
Цукор | 4 ст. л. |
Ванільний цукор | 1 пакетик |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Перший крок — готуємо опару. Дріжджі розтираємо з двома ложками цукру. Додаємо тепле молоко, один стакан борошна (просіяного) і перемішуємо. Ставимо в тепле місце, накривши рушником.
Етап №2
Наступним кроком буде начинка. Для неї ретельно розтираємо сир, цукор, ванільний цукор, додаємо яйця.
Етап №3
Якщо ваша опара до цього часу стала пишною — можна замішувати тісто. В опару додаємо збиті з цукром яйця. Розтоплюємо масло і теж додаємо в тісто. Просіюємо борошно, постійно перемішуючи. Після того, як тісто стане густим, — замішуємо руками. Додаємо сіль, а в самому кінці — соняшникову олію. Ретельно замішуємо, накриваємо рушником і прибираємо в тепле місце на 15–20 хвилин.
Етап №4
Тісто розділяємо на невеликі шматочки. Зі шматочків робимо коржики. Далі у кожного шматочка по краях робимо розрізи (1 см від краю). Кладемо всередину начинку. Наступний крок — відрізані шматочки загортаємо навскіс: лівий на праву сторону, а правий — на ліву. Наше тісто має «обіймати» начинку.
Етап №5
Розігріваємо духовку до 180 градусів. У цей час застилаємо деко папером для випічки. Розкладаємо булочки. Потім поміщаємо деко в духовку на 25 хвилин.
Етап №6
Поки булочки випікаються, готуємо суміш для змащування, збивши жовток. Виймаємо булочки, пензликом змащуємо їх і відправляємо назад в духовку ще на 5 хвилин. Дістаємо і чекаємо, поки охолонуть, насолоджуючись чарівним ароматом!
Смачного!