Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
Сиркові десерти

Сирково-желейні десерти

Назад

Опис страви

Сирково-желейні десерти відрізняються від більшості страв, які готують до солодкого столу. По-перше, вони корисні. Кисломолочний сир — джерело білка та кальцію, які щоденно необхідні людині будь-якого віку. По-друге, їх нескладно готувати. По-третє, щоб зробити такий десерт, не треба вмикати духовку. Сирково-желейні торти та кекси особливо смачні в охолодженому вигляді. Калорій у них значно менше, ніж у здобній випічці. Для літа такі легкі десерти ідеальні.

У десерти з кисломолочних продуктів можна додавати ягоди та фрукти, наприклад, як у нашому рецепті сирного кексу з персиками. Або ж спробуйте зробити шоколадний торт зі сметанного желе. А з сирним чізкейком без випічки з желатином, рецепт якого ми вам подаємо, впорається навіть кулінар-початківець в домашніх умовах.

Легкий сирний кекс з персиками

Для літа такі легкі десерти ідеальні. Як приготувати сирково-желейні десерти та сирний чізкейк читайте далі.

Десерти
Легко Сніданок

Інгредієнти

Сир кисломолочний ТМ «Рудь» 400–500 г
Персики (свіжі або консервовані) 400–500 г
Згущене молоко 1 банка
Желатин 25 г
Продукти, потрібні для приготування
Сир 9%
Молочні продукти
Сир 9%

ПРИГОТУВАННЯ

Етап №1

Цей простий рецепт кексу з персиками допоможе у випадках, коли хочеться приготувати десерт, не витрачаючи при цьому багато зусиль. Для початку треба підготувати желатин. Залити його склянкою холодної кип’яченої води та підігріти на водяній бані до розчинення. Якщо ж желатин швидкорозчинний, достатньо залити його окропом, інтенсивно помішуючи.

Етап №2

Кисломолочний сир розтерти зі згущеним молоком. Додати нарізані шматочками персики. Обережно перемішати. Ввести желатин та добре вимішати масу. Викласти її у форму та залишити сирний кекс з персиками застигати у холодильнику мінімум на 5, а краще на 7–8 годин.

Етап №3

Перед подачею прикрасити ягідками.

Желейний десерт «Сметанник»

90 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Для бісквіта:
Яйця 2 шт.
Какао 20 г
Борошно 40 г
Для просочування бісквіта:
Коньяк 1 ст. л.
Вода 100 мл
Цукор 100 г
Для желе:
Сметана ТМ «Рудь» жирністю 21 % 500 г
Молоко ТМ «Рудь» 100 мл
Цукор 125 г
Желатин 15 г
Шоколад (чорний або молочний) 70 г
Ванільний цукор 1 пакетик
Какао-порошок 1 ст. л.
Продукти, потрібні для приготування
Молоко 2,5%, 490 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
Сметана 21%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 21%

ПРИГОТУВАННЯ

Етап №1

Перед тим, як приготувати сметанне желе, необхідно спекти бісквіт. Збити яйця з цукром та ванільним цукром. Змішати масу за допомогою вінчика з просіяним порошком какао та борошном. Викласти тісто у форму, попередньо змастивши її вершковим маслом та посипавши борошном. Випікати до готовності при температурі 180 градусів.

Етап №2

Приготуйте сироп: засипте цукор у воду, доведіть до кипіння та прокип’ятіть пару хвилин. Дайте суміші охолонути й додайте коньяк. Коли бісквіт вистигне, просочіть його сиропом та перекладіть у роз’ємну форму. Щоб десерт було легше виймати, попередньо застеліть форму харчовою плівкою.

Етап №3

Підготуйте желатин, як написано в інструкції на упаковці; заливати його треба холодним молоком. Збийте сметану зі звичайним та ванільним цукром. Коли желатин розбухне, розчиніть його в молоці, підігрівши в мікрохвильовці (доводити до кипіння не можна). Тонкою цівкою влийте його у сметану. Отриману масу розділіть на дві рівні частини.

Етап №4

Змішати какао-порошок з розтопленим шоколадом та додати в одну частину сметанної суміші. Другу частину викладіть на бісквіт та поставте у холодильник на 30 хвилин для застигання. Зверху викладіть другий шар сметани та залиште у холодильнику на 4–5 годин.

Етап №5

Коли сметанник застигне, викладіть його з форми. Зверху та з боків прикрасьте глазур’ю, боки можна прикрасити крихтами з печива, а верх присипати какао. За бажання десерт можна декорувати полуницею чи іншими свіжими фруктами або ягодами. Желейний «Сметанник» дуже красиво виглядає у розрізі.

Сирний чізкейк без випічки

45 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Сир кисломолочний нежирний ТМ «Рудь» 500 г
Масло вершкове «Вологодське» ТМ «Рудь» 150 г
Вершки жирні 200 мл
Желатин 20 г
Цукор 150 г
Продукти, потрібні для приготування
«Рудь» 82,5 %
Масло
«Рудь» 82,5 %
Сир 0%
Молочні продукти
Сир 0%

ПРИГОТУВАННЯ

Етап №1

Підготуйте желатин: залийте його водою (100 мл) та залишіть на 60 хвилин. Тим часом займіться нижнім шаром чізкейка: масло розтопіть, печиво подрібніть на крихти. Викладіть із суміші печива з маслом нижній шар чізкейка та поставте форму в холодильник.

Етап №2

Коли желатин розбухне, підігрійте його, але не доводьте до кипіння. Залишіть вистигати. Вершки збийте з цукром, введіть кисломолочний сир та перемішайте до однорідності. Обережно введіть желатин та знову перемішайте. Викладіть сирно-вершкову суміш на шар із печива. Чізкейк із сиру без випічки має постояти в холодильнику близько 4 годин.

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.