Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Банош — колоритна гуцульська страва з кукурудзяної крупи, яку подають зі шкварками, смаженими грибами й цибулею.

Баношем традиційно частують гостей на Західній Україні. Цю густу насичену кашу готують на основі молока, вершків і сметани, приправляють духмяними спеціями, а зверху посипають бринзою та свіжою зеленню.

Гуцули запевняють: перемішувати страву потрібно винятково дерев’яною ложкою й лише за годинниковою стрілкою. А найсмачніший банош — приготований у казані на багатті посеред Карпатських гір.

Проте навіть на власній кухні приготувати таку смакоту легко, якщо під рукою — продукція «Рудь»! Наше натуральне молоко й найніжніша сметанка зроблять ваш банош особливо смачним та апетитним, а заморожені шампіньйони додадуть страві неймовірної пряності.

Традиційний гуцульський банош зі шкварками та шампіньйонами

Для приготування баноша ідеально підходять шампіньйони, проте їх легко замінити будь-якими іншими грибами — вийде однаково ароматно та ситно. Найкраще каша смакує щойно з вогню, коли вона ще гаряча.

гуцульський баношДругі страви
Легко Обід

Інгредієнти

Молоко ТМ «Рудь» 300 мл
Кукурудзяна крупа 150 г
Шампіньйони різані ТМ «Рудь» 150 г
Сало 100 г
Сметана ТМ «Рудь» 200 г
Бринза 150 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Сіль за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Молоко 2,6%, 1000 г
Молочні продукти
Молоко 2,6%
Сметана 21%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 21%
Традиційний гуцульський банош зі шкварками та шампіньйонами

Приготування

1. Сало нарізаємо невеличкими шматочками та викладаємо на сковороду. Підсмажуємо на середньому вогні.

2. Готові шкварки викладаємо на тарілку, жир залишаємо в сковороді.

Нарізані шампіньйони поміщаємо в сковороду, солимо, обсмажуємо до напівготовності.

3. Цибулю очищаємо від лушпиння та нарізаємо кубиками. Викладаємо на сковороду з грибами, смажимо до золотистого кольору.

4. Змішуємо сметану з молоком, додаємо дрібку солі, доводимо до кипіння.

5. Промиваємо кукурудзяну крупу. Невеликими порціями всипаємо в молоко. Перемішуємо, щоб не утворилися грудочки.

6. Зменшуємо вогонь та варимо крупу 10–20 хвилин, доки вона не загусне.

7. Готову кашу викладаємо на тарілки, додаємо шкварки, гриби та цибулю. Посипаємо шматочками бринзи. Подаємо до столу.

Смачного!

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.