Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Готове листкове тісто — ідеальний варіант для приготування швидкої випічки. З нього роблять пироги, рулети, торти та навіть піцу. А ще ніжне та повітряне листкове тісто чудово підходить для того, щоб по-особливому приготувати різні частини курки. Тісто зберігає соковитість та аромат м'яса, а ще — надає страві красивого вигляду.

КУРЯЧІ ГОМІЛКИ З НАЧИНКОЮ У ЛИСТКОВОМУ ТІСТІ

Курячі гомілки в листковому тісті можна приготувати як на кістці, так і без неї. Гомілку без кістки можна нафарширувати начинкою. Таким чином вийде соковите оригінальне блюдо, яке підійде для повсякденного меню, а також стане прикрасою святкового столу.

Другі страви
Легко Обід

Інгредієнти

Листкове тісто ТМ «Рудь» 500 г
Куряча гомілка 5–6 шт.
Твердий сир 250 г
Часник 2–3 зубчики
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Для начинки:
Твердий сир 100 г
Кріп 1 пучок
Помідор 100 г
Прованські трави 0,5 ч. л.
Продукти, потрібні для приготування
Тісто листкове, 1000 г
Тісто заморожене
Тісто листкове
готуємо курячі гомілки в тісті

ПРИГОТУВАННЯ

Етап  1

Ретельно миємо курячі гомілки та просушуємо їх за допомогою паперової серветки.

Акуратно витягуємо кістку з гомілки за допомогою гострого ножа. Для цього зрізаємо верхні та нижні жили, після — обережно відокремлюємо м'ясо й витягуємо кістку. 

Етап  № 2

Натираємо куряче м'ясо сіллю, перцем і подрібненим часником. Поки м'ясо маринується, готуємо начинку. Для цього потрібно натерти сир на дрібній тертці та дрібно нарізати кріп і помідор. Всі інгредієнти ретельно змішуємо й додаємо прованські трави.

Етап  3

Твердий сир нарізаємо скибочками завтовшки до 3 мм і викладаємо між шкірою і м'ясом. Всередину гомілки відправляємо по 1 ст. л. начинки.

Етап  4

Розкачуємо тісто до 3 мм і нарізаємо тонкими смужками близько 1–2 см.

Етап  5

Кожну гомілку потрібно обернути по спіралі нарізаним тістом і викласти на змащене олією деко.

Запікаємо в розігрітій духовці 40 хвилин за температури 180 °C.

Гомілки можна натерти куркумою: це зробить страву ще ароматнішою.

КУРЯЧЕ ФІЛЕ В ЛИСТКОВОМУ ТІСТІ

Пропонуємо вам легкий рецепт курячого рулету з листкового тіста з кунжутом, який залишається смачним навіть на другий день. Тому він відмінно підходить для швидкого сніданку. А якщо до такого рулету приготувати овочі гриль або овочеве рагу, можна отримати ситний обід або вечерю.

60 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Листкове тісто ТМ «Рудь» 250 г
Куряче філе 1 шт.
Твердий сир 70 г
Яйце 1 шт.
Кріп або петрушка 20 г
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Тісто листкове, 500 г
Тісто заморожене
Тісто листкове
куряче філе в листковому тісті

ПРИГОТУВАННЯ

Етап № 1

Вимите куряче філе загорнути в пакет і злегка відбити кухонним молотком.

Етап № 2

З обох сторін натерти сіллю і перцем. Можна додати універсальну приправу для курки.

Етап № 3

На куряче філе викладаємо рівномірно натертий твердий сир і подрібнену зелень.

Скручуємо філе в рулет — начинка повинна бути всередині.

Етап № 4

Готовий курячий рулет загортаємо в листкове тісто. Покриваємо зверху збитим яйцем і відправляємо на змащене олією деко.

Етап № 5

Запікаємо в розігрітій до 200 °C духовці 30 хвилин.

Перед нарізкою рулету необхідно дати охолонути 7–10 хвилин.

РУЛЕТ ІЗ КУРЯЧИХ СТЕГОН І ЛИСТКОВОГО ТІСТА

Рулет із курячих стегенець виходить особливо соковитим. А пікантності йому додадуть гриби! У літній період можна використовувати свіжі шампіньйони, а в зимовий — замінити на заморожені.

70 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Листкове тісто ТМ «Рудь» 500 г
Курячі стегенця 6 шт.
Твердий сир 150 г
Шампіньйони заморожені ТМ «Рудь» або свіжі 400 г
Кріп або петрушка 200 г
Цибуля 1 шт.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Тісто листкове, 1000 г
Тісто заморожене
Тісто листкове
«Шампіньони різані»
Заморожені продукти: гриби
Шампіньйони різані
рулет з курячих стегон

ПРИГОТУВАННЯ

Етап № 1

Попередньо вимиті курячі стегна розрізаємо вздовж кістки і витягуємо її. Також знімаємо шкірку.

Етап № 2

Злегка відбиваємо м'ясо кухонним молоточком і натираємо сіллю і перцем.

Етап № 3

Змішуємо натертий твердий сир з нарізаною зеленню.

Етап № 4

Обсмажуємо на сухій сковороді заморожені або свіжі шампіньйони з дрібно нарізаною цибулею.

Етап № 5

Викладаємо на курячі стегенця твердий сир із зеленню і гриби з цибулею. Скручуємо рулетом і загортаємо у листкове тісто.

Етап № 6

Випікаємо в розігрітій духовці при 200 °C 25–30 хвилин.

Смачного!

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.