Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Всі ми обожнюємо полуницю за чудовий смак і аромат. Але не варто забувати, що ця ягода ще й багата на вітамін С, флавоноїди й корисні рослинні кислоти. Ймовірно, тому вона дозріває однією з перших, щоб поповнити розтрачений за зиму й ранню весну запас вітамінів і життєво необхідних речовин.

Тому легкий десерт з полуниці — не тільки ласощі для дітей і дорослих, а й джерело здоров'я.

Десерт з полуниці та сметани з желатином

Цей рецепт десерту дуже простий, не вимагає серйозної підготовки й особливих кулінарних умінь.

Легко Сніданок

Інгредієнти

Полуниця ТМ «Рудь» 400 г
Цукор 1,5 склянки
Сметана 15% ТМ «Рудь» 200 г
Желатин 30 г
Лимонна кислота 2 г
Продукти, потрібні для приготування
«Полуниця»
Заморожені продукти: ягоди
Полуниця
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%
десерт желе з полуницею

  • Желатин ділиться на 2 рівні частини, розкладається у 2 склянки й заливається кип'яченою водою кімнатної температури. Робиться це з самого початку, щоб желатин встиг розбухнути.
  • Потім вариться 4/5 пакета замороженої полуниці в 0,7 літра води. Коли ягода майже відповідає бажаному смаку, до неї додається лимонна кислота, цукор. Сироп залишається на вогні до повного розчинення цукру й кислоти. Після зняття з вогню в суміш поступово вводиться одна зі склянок з желатином. Перемішуємо до повного розчинення желатину.
  • У підготовлену форму викладається полуниця, що залишилася (ціла або порізана). Потім заливається сиропом із желатином і ставиться в холодильник.
  • У цей час готується другий шар: сметана збивається з цукром, другий стакан желатину підігрівається на паровій бані. Після готовності всіх складових желатин повільно додається в збиту сметану з постійним помішуванням, щоб уникнути грудочок. Отримана суміш додається у вигляді другого шару до полуничного сиропу в формі.
  • Десерт з полуниці, желатину та сметани ставиться в холодильник на 40–50 хвилин. Після застигання його можна подавати на стіл. Перед подачею дно підігрівається, щоб нижній шар відстав від форми. На тарілку десерт повинен лягти так, щоб сметанний шар виявився внизу, а застиглі в сиропі ягоди — зверху.


Завдяки своїй легкості полуничний десерт можна їсти в будь-який час доби. Він швидко й легко засвоюється, навіть якщо з'їдений після вечері.

Легкий десерт з полуниці та шоколаду

Дуже легка й проста в приготуванні страва. Її можна назвати оптимальним десертом з полуниці для дітей, оскільки в ній тільки вершки, ягоди та шоколад. Тому, якщо дитина не любить желе, на основі якого роблять більшість полуничних десертів, то вже ці ласощі будуть їй до смаку!

60 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Полуниця ТМ «Рудь» 100–150 г
Цукрова пудра 1 ч. л
Вершки 33 % 200 мл
Шоколад білий 100 г
Какао-порошок 0,5 ч. л.
Продукти, потрібні для приготування
«Полуниця»
Заморожені продукти: ягоди
Полуниця

  • Підготувати полуницю для розморожування. Ягоди повинні розморозитися повністю.
  • У рондель або в іншу невелику каструльку з довгою ручкою виливаються вершки. Рондель ставиться на маленький вогонь, і в нього додається білий шоколад. Суміш потрібно постійно помішувати для повного розчинення шоколаду. Не доводити до кипіння! Коли маса стане однорідною, зняти з вогню і дати охолонути повністю.
  • Розморожену або свіжу полуницю розрізати на половинки або четвертинки (залежить від розміру й м'якості ягід). Посипати полуницю цукровою пудрою і перем'яти до бажаної консистенції. Розділити на 2 рівні частини й покласти на дно 2-х склянок. Зверху посипати какао.
  • Остиглий крем із шоколаду та вершків збити в міксері. Розлити по склянках. Зверху можна посипати какао, шоколадом або покласти полуничку.


Ставити на стіл можна відразу або дати охолонути в холодильнику. Якщо цей полуничний десерт призначений для дітей, то краще подавати не холодним.

Десерт з полуниці, молока та печива

Цей десерт нагадує за видом і за смаком дуже дорогий торт! Але при цьому нічого не треба пекти! Та й саме приготування займає не більше ніж півгодини.

30 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Полуниця ТМ «Рудь» 700–800 г
Лимон 0,5
Молоко згущене 380 г
Вершки жирні 200 мл
Вершкове масло 20 г
Печиво шоколадне 100 г
Продукти, потрібні для приготування
«Полуниця»
Заморожені продукти: ягоди
Полуниця

  • Повністю розморожену або свіжу полуницю вимити, очистити, нарізати шматочками. Кілька ягід залишити для прикрашання.
  • Розім'яти полуницю виделкою і вичавити сік лимона.
  • Збити вершки.
  • Додати в полуницю сік лимона, молоко згущене, близько 2-х склянок збитих вершків. Все перемішати.
  • Викласти фольгою форму й перекласти суміш.
  • Подрібнити печиво, змішати його з м'яким вершковим маслом.
  • Покласти у форму другий шар печива. Рекомендується злегка притиснути печивом полуничну масу.
  • Поставити заготовку в морозильник на 6 годин, попередньо накривши.
  • Через 6 годин вийняти готовий полуничний десерт, покласти його печивом на тарілку, зняти фольгу з фруктового шару.
  • Прикрасьте торт залишками збитих вершків і полуницею.


Ось і вийшов чудовий торт-десерт з полуниці, печива та молока!