Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Сир — один із найбільш популярних продуктів серед молодих матусь. Але що робити, якщо дитина не любить сир або він їй набрид? Зробити сирний десерт без випічки з фруктами (полуницею, малиною, бананом) і не розповідати малюкові, що там є сир!

Такий десерт легко засвоюється дитячим організмом, приносить море користі й задоволення. До речі, не забувайте і про себе. Сирний десерт без випікання коржів не стане загрозою для фігури, зате подарує справжню насолоду!

Сирний десерт без випічки з полуницею

Для нього підходять не тільки свіжі ягоди, а й заморожена полуниця. На приготування цієї страви буде витрачено 15–20 хвилин.

Легко Сніданок

Інгредієнти

Полуниця ТМ «Рудь» 400 г
Цукор 6 ст. л.
Сир 9% ТМ «Рудь» 200 г
Сметана 15% ТМ «Рудь» 250 г
Продукти, потрібні для приготування
«Полуниця»
Заморожені продукти: ягоди
Полуниця
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%
Сир 9%
Молочні продукти
Сир 9%
Сирковий десерт


  • Заздалегідь розморожуємо полуницю або миємо й очищаємо свіжу.
  • Перетираємо сир зі сметаною.
  • Кладемо в блендер полуницю, сирно-сметанну суміш і висипаємо цукор. Збиваємо до однорідної консистенції.


Сирний десерт з полуницею готовий. Розкладаємо частування у креманки й прикрашаємо шматочками полуниці або посипаємо шоколадом.

Сирний десерт без випічки з фруктами

Такий десерт сподобається не тільки дітям, а й дорослим. Якщо постаратися, то він вийде дуже стильним і красивим — таким, як у дорогих кафе й фешенебельних ресторанах. Готується сирний десерт із фруктами дуже швидко, але має вигляд складної страви.

20 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Персики заморожені або свіжі 100 г
Банан 100 г
Сир 9%ТМ «Рудь» 400 г
Сметана 15% ТМ «Рудь» 200 г
Горіхи (будь-які) 30–50 г
Цукрова пудра 100–150 г
Вершкове масло 75 г
Продукти, потрібні для приготування
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%
Сир 9%
Молочні продукти
Сир 9%

Спочатку готуємо мус із сиру. Також не забудьте попередньо розморозити фрукти.

  • Додаємо в сир сметану, потім натираємо сюди ж вершкове масло. Всипаємо 100 г цукрової пудри. Перемішуємо в блендері до однорідної маси. Для більш яскравого смаку ніжного сирного мусу можна додати в нього трохи товчених горіхів.
  • Починаємо готувати сам десерт із сиру з фруктами. Розрізаємо персик на тонкі часточки, банан ріжемо акуратними кружальцями. Беремо креманки або келихи й кладемо в кожен по ложці мусу, зверху викладаємо частинки персика. Потім знову кладемо сирну суміш. На неї викладаємо кружечки банана. Знову шар сирної пасти.
  • Коли бажана кількість шарів зроблена, верхнім повинен бути шар сирного мусу. Посипаємо його горіхами, прикрашаємо персиком і бананом.


Сирний десерт з фруктами не обов'язково робити тільки з бананом або персиком. Їх можна замінити нектарином, динею, смородиною або іншими ягодами. До речі, якщо додати ваніль або какао, то буде ще смачніше!


Сирний десерт з печивом, малиною без випічки

Це просто фантастична солодка страва! Виходить повноцінний торт з желейною верхівкою. І нічого не треба випікати! Робиться цей сирний десерт з малиною і печивом досить просто, дуже подобається дітям і дорослим. А в супермаркеті або кафе такий коштує недешево. Тому, пригощаючи гостей, можна зробити таємничий вигляд і дати зрозуміти, що купили його в модній кондитерській!

60 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Для приготування суфле
Сир 9% ТМ «Рудь» 0,5 кг
Сметана 15% ТМ «Рудь» 0,5 л
Желатин 20 г
Цукрова пудра 130–150 г
Ванільний цукор 1 пак.
Молоко 100 г
Для коржа й малинового желе
Малина ТМ «Рудь» 400 г
Печиво пісочне 250 г
Желатин 10 г
Вода 100 мл
Горіхи (волоські) 50–100 г
Цукрова пудра 100–150 г
Вершкове масло 100 г
Малиновий сироп 150 мл
Продукти, потрібні для приготування
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%
Сир 9%
Молочні продукти
Сир 9%

  • Готуємо корж. Для цього кришимо печиво і перемелює горіхи. З'єднуємо й перетираємо з м'яким вершковим маслом. Потім беремо форму, попередньо застелену пергаментним папером, і викладаємо суміш з печива й горіхів. Розрівнюємо, щоб вийшов корж однакової товщини. Ставимо в холодильник на годину.
  • Приступаємо до виготовлення сирного суфле. Для цього перемішуємо в блендері сир з половиною підготовленого ванільного цукру і цукрової пудри. Потім пудру, що залишилася, та ваніль засипаємо в сметану й перемішуємо. Додаємо в цю суміш остиглий желатин, розведений молоком і достатньо набухлий. Усе ретельно збиваємо міксером до однорідної консистенції. Після цього перемішуємо сир зі сметанною сумішшю до стану крему.
  • Виймаємо корж з холодильника і виливаємо на нього крем. Розрівнюємо й ставимо в холодильник на півтори години.
  • Починаємо робити желе для десерту з сиру без випікання коржів. У гарячій воді розчиняємо желатин. Малиновий сироп підігріваємо до 60–70 градусів. Змішуємо ці інгредієнти й даємо трохи охолонути.
  • Виймаємо з холодильника наш напівфабрикат і викладаємо на нього заморожену малину — адже у нас сирний десерт з малиною! Виливаємо на ягоди підготовлене желе. Ставимо в холодильник до повного застигання.


Виймаємо торт із холодильника й подаємо на стіл. І ніхто не здогадається, що наш сирний десерт з малиною і печивом зроблений без випікання своїми руками!