Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Вишневий пиріг, рецепт якого є в кожному будинку, це незмінний атрибут затишних сімейних вечорів в оточенні близьких і рідних людей. І зовсім не дивно, що кожен рецепт пирога з вишнями чимось відрізняється від інших.

Домашній вишневий пиріг

Ми пропонуємо найбільш відомий та універсальний рецепт пирога з вишнею. Його універсальність в тому, що вишня в такому пирозі може бути замінена на будь-яку ягоду — наприклад, яблуко, персик або нектарин.

Легко Обід

Інгредієнти

Яйця 2 шт.
Цукор 1 склянка
Сметана 15% ТМ «Рудь» 3 ст. л.
Борошно 3 склянки
Маргарин 200 г
Вишні ТМ «Рудь» 200 г
Сіль і сода щіпка
Продукти, потрібні для приготування
«Вишня»
Заморожені продукти: ягоди
Вишня
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%
Пиріг «Вишневий»

  • Відокремлюємо білки від жовтків. Білки ставимо в холодильник.
  • Сметану, цукор, жовтки, сіль, гашену соду й маргарин ретельно перемішуємо. Додаємо борошно й замішуємо тісто.
  • Беремо прямокутну форму для випічки або деко з бортиками. Змащуємо олією. Викладаємо тісто, виліплює бортики.
  • У цей час уже має повністю розморозитися вишня. Зливаємо зайву рідину, щоб пиріг не підгорів.
  • Акуратно викладаємо вишню на тісто, засипаємо цукром за смаком.
  • Формуємо з тіста решітку.
  • Ставимо в розігріту духовку й випікаємо близько 30 хвилин.
  • Поки пиріг з вишнею печеться, збиваємо білки з цукром.
  • Десь за 5 хвилин до його готовності, виймаємо і змащуємо збитими білками.
  • Ставимо в духовку і випікаємо, поки вишневий пиріг не набуде красивого, коричнево-золотистого кольору.


Ось і готовий домашній, «затишний» вишневий пиріг, який так люблять діти. Та й інші члени сім'ї зовсім не проти ним поласувати!

Рецепт пирога з вишнями й шоколадом

Поєднання дещо кислої вишні й чорного шоколаду вважається у високому кулінарному мистецтві еталоном прекрасного й благородного смаку. Це завжди безпрограшний варіант, який гарантує, що всі гідно оцінять такий вишневий пиріг. Рецепт, який ми пропонуємо, легкий у виконанні й не займає багато часу.

60 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Яйця 2 шт.
Цукор 1 склянка
Ванільний цукор 10 г
Борошно 2 склянки
Масло вершкове 200 г
Вишні ТМ «Рудь» 250 г
Сіль і сода дрібка
Розпушувач тіста 1 ч. л.
Шоколад (гіркий) 2 плитки (160–200 г)
Продукти, потрібні для приготування
«Вишня»
Заморожені продукти: ягоди
Вишня

  • М'яке масло збиваємо з цукром, ванільним цукром. Додаємо яйця, соду, сіль і продовжуємо збивати.
  • До суміші додаємо муку й розпушувач. Збиваємо тісто.
  • Кладемо до нього ½ розмороженої вишні, руками рівномірно розподіляємо її по тісту.
  • Перекладаємо тісто у форму для випікання, зверху розкладаємо другу частину вишні. Ламаємо шоколад і кладемо його між вишнями так, щоб він був над ягодами. Тоді вишня покриється зверху шоколадом.
  • Ставимо в розігріту духовку й випікаємо не більше 45 хвилин при температурі 170–180 градусів.


Цей пиріг з вишнями найкраще подавати підігрітим, щоб шоколад був м'яким. З цієї ж причини його не варто зберігати в холодильнику.  

Листковий вишневий пиріг

На диво приємне поєднання соковитої кислуватої вишні й дещо сухого листкового тіста — ось секрет популярності пирога з вишнею, рецепт якого ми пропонуємо. Крім цього, тут використовується куплене тісто, що робить приготування вишневого пирога справою 20–30 хвилин.

40 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Тісто листкове ТМ «Шеф-повар» 500 г
Яйця 3 шт.
Цукор 1 склянка
Сметана 15% ТМ «Рудь» 200 мл
Вишня ТМ «Рудь» 400 г
Крохмаль дрібка
Продукти, потрібні для приготування
Тісто листкове, 1000 г
Тісто заморожене
Тісто листкове
«Вишня»
Заморожені продукти: ягоди
Вишня
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%

  • Розморозьте вишню. Якщо в ній є кісточки, то їх треба вийняти. Злийте зайву воду з ягід.
  • Візьміть тісто й розділіть його на 2 частини, одна з яких повинна бути трохи більшою.
  • Розкачайте тісто.
  • Візьміть форму для випікання й змастіть її маслом. Покладіть у неї більшу частину тіста. Сформуйте бортики.
  • Вишню трохи посипте крохмалем і перемішайте, щоб посипка була рівномірно розподілена по всіх ягодах.
  • Викладіть ягоди на тісто рівним шаром.
  • Ретельно збийте яйця, цукор і сметану.
  • Покладіть суміш на вишню.
  • Розкатаною другою частиною тіста накрийте пиріг. Добре защепніть кінчики по всьому периметру.
  • Поставте в духовку й випікайте близько 0,5 години. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів, при такій температурі й печіть.


Листковий пиріг з вишнями відноситься до повністю закритих пирогів. Тому його зручно брати в дорогу, розрізати й давати з собою дітям в школу або чоловікові на роботу.

Інші рецепти