Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
Пиріг зі шпинатом

Пиріг зі шпинатом: три смачні рецепти приготування

Назад

Опис страви

Вирощувати шпинат першими почали китайці, що вважали його «еліксиром молодості». А от рецепт приготування пирога зі шпинатом придумали греки. У них ця страва відома під назвою спанакопіта. Мабуть, немає жодної грекині, яка не готувала б страви зі шпинатом. Там цю рослину вирощують у небачених кількостях. Це й не дивно, адже шпинат надзвичайно багатий на вітаміни та макроелементи. 100 г з'їденого шпинату — це добова норма вітамінів А, С та групи В.

Простий рецепт пирога зі шпинатом

Легко Обід

Інгредієнти

Вода 2 склянки
Сухі дріжджі 1 пакетик
Борошно 700 г
Цукор 1 ст. ложка
Олія 1/3 склянки
Сіль ½ ч. ложки
Цибуля 1 шт.
Шпинат ТМ «Рудь» 1 пачка
Продукти, потрібні для приготування
«Шпинат подрібнений»
Заморожені продукти: овочі
Шпинат подрібнений
Простий пиріг з шпинатом

Приготування пирога зі шпинатом починаємо із замішування тіста. Вміст пакетика з дріжджами висипати у посудину, додати півсклянки теплої води та 1 ч. ложку цукру. Ретельно перемішуємо та залишаємо на деякий час. Потім виливаємо у суміш воду, що залишилася, олію, висипаємо цукор та додаємо дрібку солі. Знову ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси. Залишилося лише додати борошно. Тісто для пирога зі шпинатом потрібно добре вимісити, після чого поставити у тепле місце не менше ніж на годину.

Тепер саме час взятися за приготування начинки для пирога. Очищаємо цибулю від лушпиння і добре промиваємо її під проточною водою. Подрібнюємо на маленькі кубики. На сковорідку виливаємо невелику кількість рослинної олії (близько 70 мл), викладаємо цибулю і пасеруємо. Далі додаємо шпинат і готуємо начинку до тих пір, поки рідина повністю не випарується, а шпинат не зменшиться в об'ємі. Не забуваємо час від часу помішувати. Наприкінці приготування солимо і перчимо начинку для пирога за смаком. Добре перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Тісто розділяємо на дві рівні частини та розкачуємо. Перед випіканням форму потрібно вистелити папером. Тепер викладаємо на неї частину тіста. Додаємо начинку. Накриваємо пиріг другим розкачаним колом тіста та з'єднуємо краї пальцями.

Випікаємо у попередньо розігрітій до 180 °C духовій шафі. Через 40 хвилин дістаємо духмяний пиріг та смакуємо разом із родиною корисною і смачною стравою!

Відкритий пиріг зі шпинатом та сиром

60 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Шпинат 400 г
Яйце куряче 2 шт.
Молоко ТМ «Рудь» ½ склянки
Сир фета 2 ст. ложки
Сир твердий 100 г
Борошно 150 г
Масло вершкове ТМ «Рудь» 100 г
Сметана ТМ «Рудь» 2 ст. ложки
Олія рослинна 1 ст. ложка
Сіль та перець за смаком
Продукти, потрібні для приготування
 Масло солодковершкове селянське
Масло
Cолодковершкове селянське
Молоко 2,5%, 490 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%
Відкритий пиріг з шпинатом і сиром

Беремо одну столову ложку вершкового масла і розтоплюємо на сковорідці. Викладаємо шпинат і готуємо його до тих пір, поки листя не розм'якне.

Щоб приготувати заливку, розбиваємо яйця, додаємо до них півсклянки молока, сир фета та попередньо натертий твердий сир. Масу перемішуємо, додаємо спеції — сіль та перець. Висипаємо шпинат і знову добре перемішуємо.

До борошна додаємо подрібнене масло та сметану. Замішуємо тісто для пирога. Розкачуємо та викладаємо у форму для випікання. Оскільки наш пиріг зі шпинатом та сиром буде відкритим, викладаючи тісто, потрібно зробити невисокі «бортики». Залишилося лише вилити начинку.

Випікати пиріг зі шпинатом та сиром потрібно у попередньо розігрітій до 170 °C духовці близько 40 хвилин. Нехай смакує!

Пиріг з начинкою зі шпинату і сьомги

Для любителів рибних страв пиріг зі шпинатом і сьомгою — чудовий варіант солоної випічки. З готовим листковим тістом приготування пирога займає мінімум часу і зусиль.

40 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Сьомга 500 г
Сир 300 г
Шпинат 200 г
Вершкове масло 1 ст. ложка
Яйце 1 шт.
Сіль та перець за смаком
Листкове тісто ТМ «Рудь» 500 г
Продукти, потрібні для приготування
 «Gold» 73,0%
Масло
«Gold» 73,0%
Тісто листкове, 1000 г
Тісто заморожене
Тісто листкове
«Шпинат подрібнений»
Заморожені продукти: овочі
Шпинат подрібнений
Пиріш з шпинатом і сьомгою

Вершкове масло розтоплюємо на сковорідці та протягом 5 хвилин обсмажуємо шпинат. Викладаємо його на тарілку та даємо трохи охолонути.

Філе сьомги потрібно добре промити та порізати на невеликі шматочки, додати спеції. Шпинат перемішати із сиром.

Частину тіста викладаємо на деко, вистелене папером для випікання. Додаємо начинку зі шпинату та сиру, зверху викладаємо шматочки сьомги. Накриваємо пиріг другим листом тіста.

Випікати в попередньо розігрітій до 200 °C духовці. Вже через півгодини пиріг зі шпинатом і сьомгою готовий. Можна смакувати!