Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Напередодні дитячого дня народження багато матусь ламають голову над тим, якими ласощами урізноманітнити дитячий солодкий стіл. Торти і тістечка, фруктовий сік і чай, желе і різноманітні цукерки, і, звичайно ж, багато хто згадує про знайомий з далекого дитинства десерт «сметанка веселка». Цей незвичайний і барвистий десерт відмінно виглядає в прозорих креманках і може стати не просто прикрасою святкового столу, а й заслужити загальну увагу дітвори.

Сметана веселка припаде до смаку навіть малюкам, які прохолодно ставляться до молочних продуктів. Приготувати її досить легко в домашніх умовах, при цьому ви приємно різноманітите раціон вашої дитини корисним і поживним продуктом. Проявивши трохи фантазії і терпіння, можна приготувати дуже райдужний і яскравий десерт, особливо якщо поєднувати молочні шари з фруктовим желе.

Рецепт сметани веселки

Легко Сніданок

Інгредієнти

Сметана 15% ТМ «Рудь» 1000 г
Молоко 2,5% ТМ «Рудь» 200 г
Цукор 100 г
Желатин 30-40 г (2 ст.л.)
Продукти, потрібні для приготування
Молоко 2,5%, 490 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%
Рецепт сметани веселки

Приготування

Щоб десерт вийшов смачний і насичений, візьміть молочну продукцію від  ТМ «Рудь» і натуральні барвники. Желатин замочити в 100 г холодного молока і дати набрякнути. Молоко, що залишилося, доведіть до кипіння, розчиніть у ньому цукор і додайте молоко з набряклим желатином, ретельно розмішайте до повного розчинення желатину. При бажанні можна додати трохи ваніліну. Отриману молочно-желейну суміш потрібно трохи остудити і з'єднати зі сметаною, ретельно розмішати і розділити на кілька частин для фарбування.

Для отримання різнобарвної сметанки веселки можна скористатися харчовими барвниками або натуральними соками. Світло-коричневий відтінок сметані додає какао з розрахунку 2 ст.л. на 1 ст. желейної суміші, а жовтий колір отримують додаванням невеликої кількості шафрану. Для отримання рожевого відтінку підійде ягідний або буряковий сік, блакитний колір сметані додасть сік червонокачанної капусти, а зелений - сік з листя шпинату. Свіжі овочеві соки розводять водою в пропорції 1:1 і доводять до кипіння перед використанням.

Різнокольорові частини десерту необхідно поступово з'єднати в попередньо охолоджених формах. Кожен залитий шар сметани веселки необхідно витримати в холодильнику до застигання перед додаванням чергової порції десерту, щоб уникнути змішування кольорів. Верхній шар можна прикрасити свіжими ягодами або фруктами.

Разноцветные части десерта необходимо постепенно соединить в предварительно охлажденных формах. Каждый залитый слой сметаны радуги необходимо выдержать в холодильнике до застывания перед добавлением очередной порции десерта, чтобы избежать смешивания цветов. Верхний слой можно украсить свежими ягодами или фруктами.

Фруктово-сметанний десерт

60 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Сметана 21% ТМ «Рудь» 375 г
Желатин 15 г
Апельсиновий сік 150 мл
Вишневий сік 150 мл
Сік ківі 150 мл
Цукор 100 г
Продукти, потрібні для приготування
Сметана 21%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 21%
Фруктово-сметанний десерт

Приготування

У сметану додати цукор, поставити на повільний вогонь, підігрівати і помішувати до повного розчинення цукру. Зняти з вогню і розділити на 3 частини. Соки вилити в окремі ємності, трохи підігріти і додати по 1 ч.л. желатину в кожну, ретельно розмішати до повного розчинення желатину. Отримані фруктово-желейні суміші додати в підготовлені сметанні суміші і розмішати до однорідного стану. Заливати в формочки по черзі, даючи застигнути кожному шару в холодильнику.

У повсякденному житті порція десерту «сметана веселка» може замінити вашій дитині повноцінний сніданок. Виявляючи творчий підхід, можна приготувати десерт з додаванням фруктів або на основі йогурту.