Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Картопля з'явилася в Європі не так вже й давно, в XVI столітті. У Білорусі вона чудово прижилася, і через деякий час стала для білорусів другим хлібом. Скільки ж смачних страв було придумано з картоплі! Взяти хоча б деруни. Хоча деруни і вважаються національною стравою Білорусі, але перший рецепт їхнього приготування належить німецькій кухні і був вигаданий у ХІХ столітті.

Як приготувати деруни: класичний рецепт

Легко Обід

Інгредієнти

Картопля 5-6 шт
Цибуля 1 шт
Яйце куряче 1 шт
Борошно 2–3 ст. л.
Сіль, перець за смаком
Олія для смаження
Сметана 21% ТМ «Рудь» за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Сметана 21%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 21%
Як приготувати деруни

Приготування

Очищену картоплю натираємо на дрібну тертку. Щоб уникнути потемніння картоплі, натираємо швидко і одразу ж змішуємо з натертою цибулею. У картопляну масу вбиваємо яйце, додаємо борошно, сіль, перець і все перемішуємо.

На розігріту сковорідку викладаємо деруни. Обсмажуємо з обох боків до появи золотистої скоринки. Це приблизно 15 хвилин. Якщо ви хочете, щоб деруни вийшли хрусткіші – не закривайте їх кришкою і налийте більше рослинної олії. Подавайте зі сметаною.

Як приготувати деруни з грибами в горщику

60 хвилин Складно Обід

Інгредієнти

Шампіньйони ТМ «Рудь» 500 г
Готові деруни 20 шт.
Сметана 15% ТМ «Рудь» 1 склянка
Масло солодковершкове селянське ТМ «Рудь» 2 ст. л.
Борошно 1 ст. л.
Твердий сир 150 г
Цибуля 1 шт.
Рослинна олія 2 ст. л.
Сіль, перець за смаком
Продукти, потрібні для приготування
 Масло солодковершкове селянське
Масло
Cолодковершкове селянське
«Шампіньони різані»
Заморожені продукти: гриби
Шампіньони різані
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%
Деруни з грибами в горщику

Приготування

Гриби промити, просушити і нарізати скибочками. Смажити на сковороді до повного випаровування рідини. До грибів додаємо нарізану кільцями цибулю, солимо, перчимо і смажимо до повної готовності. На іншій сковороді топимо вершкове масло, додаємо борошно, сіль і перець. Натираємо сир на великій тертці.

У кожен горщик складаємо деруни, потім гриби, зверху поливаємо соусом. Потім знову шар дерунів, грибів і соусу. Зверху – тертий сир. Все це ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин. Подаємо на стіл в горщиках.

Деруни з грибами і сиром

60 хвилин Складно Вечеря

Інгредієнти

Картопля 700 г
Шампіньйони 300 г
Цибуля 200 г
Борошно 1–2 ст. л.
Яйце 1 шт.
Сіль, перець за смаком
Олія для смаження
Продукти, потрібні для приготування
«Шампіньони різані»
Заморожені продукти: гриби
Шампіньони різані
Деруни з грибами і сиром

Приготування

Обсмажте дрібно нарізану цибулю, додайте гриби і смажте до повного випаровування рідини. На дрібній тертці натріть картоплю, додайте яйце, сіль і перець. Все перемішайте. У цю суміш додайте зажарку з грибів і цибулі. Знову все перемішайте.

На розігріту сковороду столовою ложкою викладайте масу і смажте з обох боків до повної готовності. Подавати на стіл зі сметаною. Деруни з грибами готові.

Деруни з грибами і м'ясом

60 хвилин Складно Вечеря

Інгредієнти

Картопля 7 шт.
Цибуля 1 шт.
Часник 1 головка
М'ясний фарш 250 г
Борошно 3 ст. л.
Сіль, перець за смаком
Шампіньйони 100 г
Продукти, потрібні для приготування
«Шампіньони різані»
Заморожені продукти: гриби
Шампіньони різані
Деруни з грибами і м'ясом

Приготування

Натираємо картоплю і цибулю на дрібну тертку. Додаємо борошно, сіль, перець за смаком і ретельно перемішуємо. Фарш солимо, перчимо, можна додати часник. Подрібнюємо гриби і також додаємо у м'ясний фарш.

На розігріту сковороду столовою ложкою викладаємо деруни. Поверх кладемо фарш і накриваємо картопляною масою. Подібну процедуру робимо з кожним деруном. Обсмажуємо з кожного боку до рум'яної скоринки. Подавати на стіл гарячими.

Інші рецепти