Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Млинчики з кабачків під сметанно-часниковим соусом

Назад

Опис страви

Кабачки почали вирощувати ще за 3000 років до н. е. Батьківщиною цього овоча вважається Центральна Америка й Індія. Лише в XVI ст. кабачки були завезені у Європу, а зараз — популярні в багатьох країнах. При цьому особливе місце належить кабачкам у середземноморській кухні. А от у Європі гурмани полюбляють різновид кабачків — цукіні.

У складі плодів кабачків — 95 % води, але, крім цього, вони містять чимало корисних вітамінів та елементів: вітаміни С, В1, В2, калій, кальцій, магній, фосфор.

Кабачки вважаються дієтичним продуктом, адже вони не лише мають низьку калорійність, а й надовго забезпечують відчуття ситості.

Особливо смакують страви з кабачків улітку, оскільки цей овоч легко засвоюється організмом.  

Рецепт кабачкових оладок

Злегка достиглі кабачки — найсмачніші. Вони відрізняються не лише кращими смаковими властивостями, але й мають найвищу концентрацію корисних вітамінів та елементів. Саме такі плоди й обирайте для приготування млинчиків із кабачків. Цю страву можна подавати до столу і як поживний сніданок, і як легку вечерю.

Легко Сніданок

Інгредієнти

Кабачки 500‒600 г
Біокефір ТМ «Рудь» 2/3 склянки
Яйця 1 шт.
Борошно 8 ст. ложок (з гіркою)
Сіль 1 ч. ложка
Сода 1 ч. ложка
Олія для смаження
Сметана ТМ «Рудь» 250 мл
Часник 2 зубчики
Кріп
Продукти, потрібні для приготування
Сметана 21%, 250 г
Молочні продукти
Сметана 21%
Біо кефір 2,5%, 500 г
Молочні продукти
Біокефір 2,5%
Оладки з кабачків

Приготування

Для приготування млинчиків із кабачків очищаємо плоди від шкірки й подрібнюємо їх на великій тертці. Проте, якщо кабачки молоді, шкірку можна не знімати, — вона досить тонка. Натирати овоч саме на великій тертці теж не обов'язково, можна й на дрібній, — так млинчики з кабачків будуть мати більш однорідну структуру.

Кефір виливаємо у глибоку посудину й додаємо соду. Залишаємо на кілька хвилин, після чого додаємо сіль і ретельно перемішуємо.

В утворену масу вбиваємо яйце й додаємо натерті кабачки. Але перед цим їх потрібно віджати, «звільнивши» від зайвої рідини. Залишилося додати борошно й перемішати.

Консистенція тіста повинна нагадувати густу сметану — вона не має бути ні рідкою, ні занадто густою. Готове тісто залишаємо на кілька хвилин.

Ставимо сковорідку на невеликий вогонь, наливаємо олію й чекаємо, поки вона добре прогріється.

Для формування млинчиків нам знадобиться столова ложка. За допомогою неї викладаємо тісто на сковорідку й обсмажуємо до золотистого кольору.

Найкраще млинчики з кабачків смакують зі сметанно-часниковим соусом. Для його приготування змішайте 250 мл густої сметани ТМ «Рудь» із чавленим часником та подрібненим кропом.

Викладаємо млинчики з кабачків на тарілку й додаємо ложку сметанно-часникового соусу. Смачне частування можна подавати до столу!

Інші рецепти