Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Броколі почали культивувати ще у Стародавньому Римі, а от у Європі вона вперше з'явилася у Франції завдяки королеві Катерині Медичі. Французькі кулінари відразу оцінили смак і користь броколі — й капуста стала популярним гарніром, який подавали з м'ясом або рибою. На жаль, в інших країнах Європи та в Америці броколі здобула популярність лише у ХІХ столітті.

Їстівна частина броколі — нерозкриті суцвіття з темно-зеленим або фіолетовим відтінком. Цей різновид капусти має у своєму складі чимало вітамінів і корисних елементів. Зокрема, цікаво, що за вмістом вітаміну С броколі нічим не поступається лимону. А ще вона багата на білок і мінеральні солі — їх удвічі більше, ніж у цвітній капусті.

Дієтичний салат із броколі

Броколі має дуже низьку калорійність: у 100 г капусти міститься всього 34 ккал. Популярною є дієта з броколі, адже невелика порція цієї капусти здатна втамувати голод та забезпечити відчуття ситості надовго. Завдяки цьому переїдання стає неможливим. Броколі позитивно впливає на обмін речовин, виводить з організму шлаки. Ось чому цей різновид капусти незамінний у боротьбі з зайвою вагою.

Легко Обід

Інгредієнти

Заморожена брокколі 300 г
Яблуко червоне 1 шт.
Цибуля червона 1 шт.
Часник 1 зубчик
Оливкова олія 1 ст. ложка
Гаряча вода 2 ст. ложки
Мед 1 ч. ложка
Сік половинки лимона
Мигдаль жменька
Сіль і перець за смаком
Продукти, потрібні для приготування
«Брокколі»
Заморожені продукти: овочі
Брокколі
Дієтичний салат із броколі

Броколі розділяємо на суцвіття, кидаємо в киплячу воду і варимо протягом 1 хв. Потім капусту потрібно вийняти та залити холодною водою. Через 5 хв. проціджуємо через друшляк.

Поки броколі буде охолоджуватися, нарізаємо тоненькими дольками яблуко, а цибулю — півкільцями. Мигдаль подрібнюємо за допомогою ножа.

Тепер потрібно приготувати заправку для салату. Для цього в окрему посудину виливаємо оливкову олію, додаємо до неї лимонний сік, мед, чавлений часник і воду. Збиваємо до утворення пишної маси.

Усі інгредієнти кладемо в глибоку миску, додаємо спеції та перемішуємо. Заправляємо приготовленим соусом і знову перемішуємо. Дієтичний салат з броколі готовий. Смачно і корисно!


Салат із броколі та курки

30 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Броколі 300 г
Філе курки 200 г
Сир твердий 150 г
Сметана ТМ «Рудь» 2 ст. ложки
Волоські горіхи 50 г
Олія для смаження
Кріп
Сіль за смаком
Продукти, потрібні для приготування
«Брокколі»
Заморожені продукти: овочі
Брокколі
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%
Сметана 21%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 21%
Салат із броколі та курки

Приготування салату з броколі та курки потребує мінімум інгредієнтів та часу, але в результаті отримуємо ситне і смачне частування на домашню вечерю або для несподіваних гостей.

Куряче філе добре промиваємо під проточною водою та відварюємо у підсоленій воді протягом 10–12 хв. Коли м'ясо стане м'яким, виймаємо його і залишаємо остуджуватися.

Броколі розділяємо на суцвіття та обсмажуємо на невеликій кількості олії протягом 8–10 хв.

Куряче філе нарізаємо на невеликі шматочки, натираємо сир. Горіхи злегка подрібнюємо ножем.

Усе висипаємо в одну тарілку, заправляємо сметаною та подрібненим кропом, добре перемішуємо. Подаємо частування — салат з броколі та курки — до столу!


Салат з броколі та цвітної капусти

Броколі дуже схожа на свою «родичку» — цвітну капусту. Обидва овочі чудово доповнюють один одного не лише за смаковими якостями, а й за вмістом вітамінів та інших корисних речовин. Салат з броколі та цвітної капусти — чудове рішення для вітамінного обіду!

10 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Броколі 300 г
Замороженна цвітна капуста 300 г
Цибуля 1 шт.
Паприка мелена 2 ч. ложки
Соєвий соус 20 г
Часник 1 зубчик
Сіль і перець за смаком
Зелень
Продукти, потрібні для приготування
«Цвітна капуста»
Заморожені продукти: овочі
Цвітна капуста
«Брокколі»
Заморожені продукти: овочі
Брокколі
Салат з броколі та цвітної капусти

Для цього салату капусту не потрібно попередньо обробляти — смажити чи варити. Так вона втрачає частину корисних речовин. Тому приготування салату з броколі та цвітної капусти займає мінімум часу.

Нарізаємо на невеликі шматочки броколі та цвітну капусту. Висипаємо у глибоку тарілку і додаємо нарізану півкільцями цибулю.

Щоб приготувати заправку для салату, змішуємо соєвий соус, паприку, часник, зелень та спеції. Додаємо до салату і ретельно перемішуємо. Салат з броколі та цвітної капусти готовий. Смакуйте з користю!