Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Ніжний і ситний омлет

Назад

Опис страви

У багатьох країнах традиційний сніданок складається з чашечки кави або чаю і ніжного молочного омлету. Це досить легке і швидке в приготуванні блюдо повноцінно забезпечує організм енергією і додає сили, необхідні для довгого, трудового дня. Існує безліч рецептів омлету з молоком, які дозволяють приготувати ніжне, соковите і смачне блюдо.

Варіації на «омлетну» тему

Якщо вірити історії, перший омлет досить мало відрізнявся від звичайної яєчні, хіба що, яйця перед обсмажуванням ретельно збивалися, що в результаті надавало страві більш ніжну і повітряну консистенцію. Смакові переваги різних народів поступово накладали свій відбиток на, здавалося б, просте і буденне блюдо, надаючи йому все більш вишуканий і насичений смак.

Французький омлет традиційно готується зі збитих яєць з невеликим додаванням вершкового масла і подається скрученим в трубочку. Італійська фріттата крім яєць і молока готується з начинкою з сиру і овочів, а в іспанську тортилью додаються артишоки, цибулю і картоплю. Аналогом омлету в російській кухні можна назвати драчену. Східні народи в якості начинки використовують рис і дари моря, а американці й англійці в омлет додають шинку.

Омлет з печерицями, тушкованими у вершках

Легко Сніданок

Інгредієнти

Шампіньони різані ТМ «Рудь» 2–3 шт.
Яйця 2 шт.
Вершки 3-4 ст.л.
Молоко 2,5% ТМ «Рудь» 1 ст. л.
Сир твердий 30 г
Продукти, потрібні для приготування
«Шампіньони різані»
Заморожені продукти: гриби
Шампіньони різані
Молоко 2,5%, 490 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
Омлет з печерицями, тушкованими у вершках

Приготування

На розігріту сковороду влити вершки і скласти нарізані соломкою гриби, періодично помішуючи тушкувати 7-10 хв. У цей час яйця збити з молоком, посолити і поперчити за смаком, додати тертий на тертці сир.

Залити підготовленою масою обсмажені гриби, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні ще 7-10 хв. Подавати із зеленню і сметаною.

Фрітатта зі спаржею

Для приготування цього італійського блюда візьміть 6 яєць і 50 г молока, ретельно збийте і з'єднайте з 150 гр тертого сиру. Сіль і спеції додати за смаком. На розігрітій сковороді розтопіть 1 ст.л. вершкового масла, додайте 200 гр відвареної спаржі і тушкуйте 4-5 хв. В кінці приготування посипте подрібненою зеленою цибулею, залийте яєчної сумішшю і готуйте на повільному вогні ще близько 5 хв. Далі фріттату необхідно запекти в попередньо розігрітій до 180 С духовці протягом 9-10 хв.

15 хв. Легко Сніданок

Інгредієнти

Яйця 6 шт.
Молоко 50 г
Масло «Вологодське» 82,5% ТМ «Рудь» 1 ст. л.
Спаржа 200 г
Сир твердий 30 г
Зелена цибуля за смаком
Продукти, потрібні для приготування
«Вологодське» 82,5%
Масло
«Вологодське» 82,5%
Молоко 2,5%, 490 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
Фрітатта зі спаржею

Приготування

Для приготування цього італійського блюда візьміть 6 яєць і 50 г молока, ретельно збийте і з'єднайте з 150 гр тертого сиру. Сіль і спеції додати за смаком. На розігрітій сковороді розтопіть 1 ст.л. вершкового масла, додайте 200 гр відвареної спаржі і тушкуйте 4-5 хв.

В кінці приготування посипте подрібненою зеленою цибулею, залийте яєчної сумішшю і готуйте на повільному вогні ще близько 5 хв. Далі фріттату необхідно запекти в попередньо розігрітій до 180 С духовці протягом 9-10 хв.

Сучасний рецепт омлету з молоком

Сьогодні кожна господиня методом проб напевно вибрала улюблений рецепт омлету з молоком, яким із задоволенням ласує вся родина. Приготувати омлет можна не тільки шляхом обсмажування на сковороді, а й на пару, і в мультиварці, що робить це блюдо більш дієтичним, і не менш смачним. Для швидкого приготування страви на сніданок можна скористатися найбільш наближеним до французького омлету варіантом. Для цього вам знадобиться:

15 хв. Легко Сніданок

Інгредієнти

Яйця 3 шт.
Молоко 3 ст. л.
Масло «Хуторок Селянський» 73% ТМ «Рудь» для обсмажування
Сіль, спеції за смаком
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок», 100 г
Масло
«Хуторок»
Молоко 2,5%, 900 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
Сучасний рецепт омлету з молоком

Приготування

Яйця розбити в тарілку, посолити і додати спеції за смаком. Ретельно збити міксером, поступово додаючи молоко від ТМ «Рудь». Отриману масу можна приготувати кількома способами: обсмажити на повільному вогні на сковороді з вершковим маслом або залити в підготовлені формочки і приготувати на пару. Другий варіант кращий в разі приготування сніданку для дитини.

Якщо у вас в запасі є кілька зайвих хвилин, можна приготувати омлет з якою-небудь начинкою. Дуже добре з яйцями поєднуються різні овочі, особливо болгарський перець, помідори, цвітна або брюссельська капуста, гриби. Вельми ароматним і ситним виходить омлет з додаванням сиру і шинки.

Інші рецепти