Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
Яєчня з овочами

Омлет або яєчня з овочами — найкращий сніданок!

Назад

Опис страви

Є одна, але вічна проблема у зайнятих жінок: як зранку приготувати для родини сніданок, нафарбуватися, причесатися й стильно одягнутися. І не запізнитися на роботу. Все легко вирішиться, якщо взяти на озброєння кілька видів яєчні або омлету з овочами, рецепти яких ми пропонуємо.

Хитрість цих рецептів у тому, що при заміні овочів повністю змінюється смак страви. Можна чергувати яєчню й омлет, готувати їх з бринзою, ковбасою, сиром, запікати то в духовці, то на сковорідці. Члени родини й не здогадаються, що це, власне, модифікації однієї й тієї ж страви. Зате всі задоволені!

Яєчня смажена з овочами

Легко Сніданок

Інгредієнти

Суміш «Овочі з грибами» ТМ «Рудь» 400 г
Яйце куряче 3 шт.
Олія 3—4 ст. л.
Сіль, перець та прянощі за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Овочі з грибами «Преміум»
Заморожені продукти: суміші, супи, салати
Овочі з грибами «Преміум»
яйця з овочами

Суміш, не розморожуючи, смажити на розігрітій олії 5—8 хв. посолити і приправити за смаком. На пательні в смажених овочах зробити 3 заглибини, вбити в них по одному яйцю і смажити ще 3—5 хв. на помірному вогні, не закриваючи кришкою. Страву подавати гарячою.

Класичний омлет з замороженими овочами

15 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Заморожені овочі 1 пач.
Яйце куряче 3 шт.
Молоко 2,5% ТМ «Рудь» 100–150 мл
Сіль, перець, зелень за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Молоко 2,5%, 490 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%

  • Не розморожуючи, викладіть овочі на сковорідку.
  • Обсмажуйте кілька хвилин.
  • Накрийте кришкою й готуйте хвилин 7.
  • Розбийте яйця в окрему миску, додайте молоко, поперчіть і посоліть. Збийте.
  • Всипте у суміш дрібно нарізану зелень (кріп, петрушку й т. д.).
  • Залийте овочі яєчною сумішшю.
  • Смажте омлет ще хвилин 7–8.

  • Оскільки приготування омлету з овочами на сковорідці займає до 15 хвилин, то з цим рецептом залишиться додатковий час, який можна витратити на себе. 

Сербський сніданок, або омлет з овочами й бринзою (сиром)

Омлет з овочами й бринзою також смажиться на сковорідці. Його родзинка в бринзі й м'якому сирові. Він надає страві особливого пікантного смаку й чудово поєднується з овочами. До оригінального рецепта входить гострий перець чилі, але без нього можна легко обійтися. Тоді омлет буде більш ніжним і дієтичним.

20 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Великий червоний болгарський перець 1 шт.
Яйце куряче 3 шт.
Кабачок невеликий 1 шт.
Помідори 200 г
Бринза (сир) 100 г
Зелень, листя базиліку за смаком
Сіль, перець за смаком

  • Налити олію в сковорідку, прогріти й обсмажити нарізаний кубиками болгарський перець.
  • На такі ж кубики нарізати кабачок й обсмажити разом з перцем.
  • Додати порізані помідори й ще трохи обсмажити.
  • Розбити яйця, додати до них бринзу, посолити й поперчити за смаком.
  • Суміш збити. Потім вилити її на сковорідку так, щоб вона покрила всі овочі.
  • Накрити сковорідку кришкою й смажити омлет з овочами й бринзою на невеликому вогні.
  • Готовий омлет посипати зеленню й базиліком.


Такий вид омлету більш ситний, ніж просто з овочами. А поєднання яскраво-червоного перцю, помідора й насиченої зелені базиліку надає цій страві чудового зовнішнього вигляду.


Омлет з овочами, куркою й сиром, приготовлений у духовці

Якщо набридло їсти смажені яйця або лікарі рекомендують змінити раціон харчування, то можна приготувати омлет у духовці. А щоб страва була ситною, додамо в неї, крім овочів, ніжне куряче філе й твердий сир.

30 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Куряче м'ясо без кісточок 100–150 г
Яйце куряче 2 шт.
Помідори 1–2 шт.
Болгарський перець 1 шт.
Твердий сир 100 г
Молоко 2,5% ТМ «Рудь» 100 мл
Зелень петрушки, кропу за смаком
Сіль за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Молоко 2,5%, 900 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%

  • Куряче м'ясо (найкраще грудинку) миємо, злегка підсушуємо й ріжемо на тоненькі скибочки.
  • Викладаємо його на сковорідку з розігрітою олією й смажимо, доки не утвориться золотиста скоринка.
  • Чистимо й ріжемо на невеликі шматочки болгарський перець. Додаємо його до м'яса, що смажиться.
  • Нарізаємо помідори.
  • Збиваємо яйця з молоком, додаємо сіль.
  • Перекладаємо м'ясо й перець зі сковорідки в жаростійку посудину, додаємо помідори, заливаємо збитою сумішшю, рівномірно посипаємо тертим сиром.
  • Ставимо в духовку й запікаємо. В середньому це займає 12–15 хвилин.


Перед подачею посипаємо зеленню. Хоча є й інший варіант: зелень можна додати в суміш молока з яйцями. Тоді вона вже буде не зверху, а всередині.

Якщо не бажаєте займатися м'ясом, то його можна замінити на ковбасу й сир.

Яєчня з овочами, ковбасою й сиром

Цей рецепт розрахований на використання заморожених сумішей. За їх розмаїття завжди є можливість вибрати потрібний набір овочів.

20 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Суміш овочева ТМ «Рудь» 400 г
Яйце куряче 3 шт.
Ковбаса варено-копчена 70 г
Сир твердий 70 г
Олія 3–4 ст. л.
Сіль, перець і прянощі за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Дев׳ятикомпонента суміш
Заморожені овочі: овочеві суміші
Суміш овочева дев’ятикомпонентна

  • Овочеву суміш з пакета відразу висипаємо на сковорідку. Попередньо розморожувати її не потрібно.
  • Обсмажуємо овочі близько 7 хвилин, додавши приправи.
  • За хвилину до готовності суміші кладемо на сковорідку кілька шматочків ковбаси й обсмажуємо з однієї сторони.
  • В овочах, що смажаться, робимо три заглиблення.
  • Перевертаємо ковбасу.
  • Вбиваємо у зроблені «отвори» яйця, стараючись не пошкодити жовток.
  • Посипаємо всі інгредієнти тертим сиром.
  • Доводимо до готовності на середньому вогні, накривши кришкою.


Перед подачею можна посипати зеленню.

Якщо немає ковбаси, то можна використовувати бекон. Тоді в нас вийде яєчня з овочами й беконом, що теж дуже смачно.  

Інші рецепти