Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
Торт Наполеон рецепт

Наполеонівські плани: торт «Наполеон»

Назад

Опис страви

Якщо ви запитаєте в себе, чого б хотілося на десерт, що вам перше прийде у голову? Звісно ж, торт! Навіть ті, хто не вважає себе шанувальником мучного та солодкого, куштували торти різних видів. Один з найбільш знаменитих своєю м’якістю та ніжністю смаку – це торт «Наполеон». Напевно, не дарма його назвали іменем великого генерала – загарбника мільйонів. Торт «Наполеон» класичний підкорив мільйони любителів солодкого, і ця перемога цілком та повністю заслужена.

Торт «Наполеон»

На сьогоднішній день є багато різноманітних варіацій приготування цього торта. Більш того, готове тісто робить цей процес ще більш швидким та приємним, однак залишаються все ж прихильники повного домашнього приготування. Необхідно відмітити, що особливість цього торта – це тонкі й ніжні коржу, котрі легко можуть просочитися кремом. Саме тому рецепт торту «Наполеон» часто включає в себе використання листкового тіста. Будучи тонше і легше за структурою, воно легко пропускає крем і допомагає добитися бажаного результату.

Складно Обід

Інгредієнти

Борошно пшеничне 1,8 кг
Масло солодковершкове селянське ТМ «Рудь» 600 г
Вода 200 мл
Сіль ½ чайної ложки
Молоко 2,6% ТМ «Рудь» 3 л
Цукор 500 г
Яйце куряче 5 шт.
Ванілін 10 г
Продукти, потрібні для приготування
 Масло солодковершкове селянське
Масло
Cолодковершкове селянське
Молоко 2,6%, 1000 г
Молочні продукти
Молоко 2,6%
як приготувати торт Наполеон

Приготування

Як і будь-який інший торт, «Наполеон» починається з тіста. Для правильного приготування коржів необхідно додержуватися особливої послідовності. 1,5 кг муки висипати на робочу поверхню, а на борошно викласти порізане на кусочки масло в кількості 500 г. Таким чином, масло починає змішуватися з борошном, формуючи основу для тіста. Отриману суміш викласти гіркою.

Воду кімнатної температури необхідно змішати з сіллю до повного розчинення кристалів, а наступний крок – повільно й поступово вилити цю воду в центр гірки з борошна і масла, після чого ретельно перемішати і замісити тісто з однорідною структурою, не допускаючи виникнення грудочок.

Усе тісто, що вийшло, треба розділити на 9 шматків, котрі згодом сформують коржі, після чого розкатати коржі, посипані борошном, і помістити в духовку на випікання при 180 градусах.

Наступний крок – приготування крему. Для цього необхідно 2,5 літра молока поставити на вогонь. Доки воно доходить до кипіння, слід ретельно збити яйця і цукор до утворення піни. Решту борошна треба додати у збиті яйця, і отриману суміш поступово ввести в молоко, після цього добитися повної однорідності маси, і як результат – правильно звареного крему. Усю масу необхідно довести до кипіння й вимкнути, як тільки з’являться перші бульбашки. У гарячим крем додати 100 г масла і ванілін.

По завершенні приготування крему помістіть перший корж на окреме блюдо і рясно змастіть його кремом. Зверху накрийте його новим коржем и знов змастіть його кремом. Повторюйте процедуру до повної зборки торта, не жаліючи крему, бо у підсумку його повинно вийти достатньо. Крім самих коржів, добре змащуйте також і боки, бо мета – добитися доброго просочування коржів. Зверху торт можна прикрасити крихтами з одного з коржів, печивом чи ягодами.

Інші рецепти