Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Згадайте, як часом дратують магазинні торти з товстими коржами й тонким шаром крему. Ось на противагу таким «шедеврам» ми пропонуємо зробити власними руками легкий торт без випічки. Лише різноманітне желе, фрукти, ягоди й сирний мус.  

Желейний торт з фруктами без випічки

Це на диво універсальний рецепт. У такий торт можна покласти улюблені фрукти, зробити нескінченну кількість шарів, підібрати улюблену кольорову гаму. Цей желейний торт — просто мрія господині, у якої є фантазія й творча жилка!

Легко Вечеря

Інгредієнти

Сир 9% ТМ «Рудь» 500 г
Цукор 10 г
Жовток 3 шт
Масло «Хуторок» ТМ «Рудь» 100 г
Желатин 12 г
Молоко 2,5% ТМ «Рудь» 350 мл
Розморожені ягоди ТМ «Рудь» (полуниця або вишня) 400 г
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок», 100 г
Масло
«Хуторок»
«Полуниця»
Заморожені продукти: ягоди
Полуниця
«Вишня»
Заморожені продукти: ягоди
Вишня
Торт з желе без випічки

  1. Миємо або розморожуємо для желейного торта фрукти чи ягоди. Акуратно викладаємо частину з них на дно підготовленої форми.
  2. Розчиняємо 1 пакетик желе обраного кольору. Пам'ятайте: нижній шар потім стане верхнім.
  3. Заливаємо фрукти желе. Ставимо в холодильник і чекаємо, доки воно повністю захолоне.
  4. Готуємо желе іншого кольору.
  5. Дістаємо захололий перший шар. Викладаємо на нього інші фрукти чи ягоди, що підходять за кольором, заливаємо новим желе й ставимо в холодильник.
  6. Розчиняємо желе наступних кольорів і робимо нові шари так само.
  7. Доки останній шар желе з фруктами захолоне, готуємо завершальний шар. Для цього розчиняємо желатин у молоці, даємо добре набухнути. Збиваємо сметану з цукром, тоненькою цівкою додаємо желатин, не припиняючи збивати.
  8. Виймаємо желейний торт з фруктами з холодильника, робимо на ньому додатковий сметанний шар і знову ставимо в холодильник. Торт з желе повинен добре захолонути.

  9. Перед подачею на стіл підігріваємо низ форми, щоб желе було легко виймати. Перевертаємо її й викладаємо наш торт без випікання на тарілку. Прикрашаємо ягодами, фруктами, м'ятою й збитими вершками.


    Господиням на замітку! Підбирайте фрукти в тон желе. Наприклад, якщо робите шар жовтого кольору, то додавайте до нього шматочки манго, жовтого персика, апельсина. Можна покласти скибочки спілої дині.


Торт без випікання з полуниці та крекерів

На противагу попередньому рецептові, витратному за часом, цей торт без випічки готується дуже швидко. Він також може мати будь-яку кількість шарів і виглядає цілком респектабельно.

60 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Полуниця заморожена або свіжа 2 кг
Цукор 200 г
Густі вершки 0,5 л
Крекер 0,5 кг
Ванільний цукор 1 пак.

  • Очищаємо та миємо полуницю. Ріжемо на тоненькі скибочки. Залишаємо кілька ягід цілими, щоб прикрасити торт.
  • Сильно збиваємо вершки разом з ванільним і звичайним цукром.
  • Беремо підготовлену одну форму або кілька окремих.
  • Починаємо робити торт без випічки. Викладаємо крекери, заливаємо їх збитими вершками. Зверху викладаємо скибочки полуниці. Потім знову шар крекерів, вершки й полуницю.
  • Коли зроблена бажана кількість шарів, прикрашаємо торт ягодами. Додатково можна посипати шоколадом, товченими горіхами, какао. Можна навіть написати привітання, якщо взяти вершки іншого кольору (наприклад, шоколадні).

Знаменитий желейний торт «Бите скло»

Цей торт господині готують по-різному. Часто до нього входять частинки бісквіта. Але ми вирішили запропонувати рецепт желейного торта без випічки. В ньому будуть лише фрукти, желе й молоко.

60 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Фрукти або ягоди від 200 г
Цукор 200 г
Ванільний цукор 1 пак.
Желе різних кольорів 3 пак.
Желатин 25 г
Молоко 2,5% ТМ «Рудь» 250 мл
Вода 100 г
Продукти, потрібні для приготування
Молоко 2,5%, 490 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%

  • Зробити кілька видів желе, використовуючи інструкцію на пакетику. Розлити в окремі форми й дочекатися повного застигання.
  • Розчинити у воді желатин. Дочекатися, доки він набухне. Довести до кипіння молоко, зачекати, поки воно трохи охолоне. Коли желатин буде готовий, додати в молоко ванільний і звичайний цукор, вилити желатин і добре перемішати. Отриману суміш трохи підігріти на вогні, не доводячи до кипіння. Зняти з плити й залишити стигнути.
  • Взяти форму для торта без випікання. Нарізати фрукти. Розрізати на невеликі шматочки різнокольорове желе. Викласти або впереміш, або окремими шарами фрукти, ягоди, кубики желе.
  • Залити все приготовленим желе з молока. Поставити в холодильник до повного застигання. Такий торт з фруктами й желе повинен добре захолонути, щоб не втратити форму. Тому зачекайте не менше 6 годин. Найкраще залишити торт в холодильнику на ніч.


Щоб подати желейний торт на стіл, потрібно взяти тарілку й на неї перевернути торт із форми. Так нижній шар стане верхнім. Для збереження ідеального вигляду, форму потрібно трохи розігріти над парою або в гарячій воді.

Особливістю желейного торта з фруктами «Бите скло» є його оригінальність. Тому він зовсім не потребує додаткового прикрашання.

Інші рецепти