Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Сезон свіжих ягід і фруктів змушує більшість господинь згадувати рецепти улюблених десертів своєї сім'ї – пирогів і тортів з вишнею, полуницею та іншими апетитними начинками. Велика кількість соковитих ягід перетворює традиційну випічку в ще ніжніші й ароматніші десерти, які припадають до душі ласунам, а також допомагають поповнити запас вітамінів. Пропонуємо збагатити домашню скарбничку рецептами популярного шоколадного торта з вишнями, чізкейка, і варіаціями на фруктово-бісквітну тему.


Шоколадний торт з вишнями

Легко Обід

Інгредієнти

Яйця 3 шт.
Борошно 150 г
Розпушувач 2 ч. л.
Какао 2 ст. л
Цукор 250 г
Масло ТМ «Рудь» 100 г
Вишні ТМ «Рудь» 300 г
Коньяк 50 мл
Коньяк 0,5 л
Вершки 150 г
Цукрова пудра за смаком
Продукти, потрібні для приготування
 Масло солодковершкове селянське
Масло
Cолодковершкове селянське
«Хуторок», 100 г
Масло
«Хуторок»
«Вишня»
Заморожені продукти: ягоди
Вишня
Шоколадний торт з вишнями

Приготування

Білки відокремте від жовтків, окремо збийте з рівними порціями цукру. Змішайте сухі компоненти, додайте розм'якшене масло і ретельно розітріть. До масляної маси влийте спочатку жовтки, доведіть до однорідності, а потім додайте білкову масу і акуратно перемішайте. Отримане тісто викладіть в підготовлену форму і запікайте 20–25 хв при температурі 180 градусів.

Поки корж випікається, підготуйте начинку: вишні пересипте цукром і дайте пустити сік, потім проваріть пару хв. Вийміть ягоди і змішайте з порцією коньяку, а сироп варіть до легкого загусання. Через 7–10 хв злийте коньяк у сироп.

Попередньо охолоджені вершки добре збийте з цукровою пудрою і ваніллю до утворення густої, стійкої маси.

На завершальному етапі приготування шоколадного торта з вишнями готовий корж розділіть навпіл, просочіть сиропом, рясно промажте нижній корж збитими вершками і викладіть «п'яну» вишню. Накрийте другою половинкою, добре обмажте залишками крему верх і боки та прикрасьте тертим чорним шоколадом.

Торт з вишнею «Полінниця»

60 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Сметана 21% ТМ «Рудь» 1 кг
Масло «Хуторок Селянський» 73% ТМ «Рудь» 250 г
Борошно 450 г
Цукор 350 г
Розпушувач 1 ч. л.
Цукрова пудра 250 г
Вишні 1 кг
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок Селянський»
Масло
«Хуторок Селянський»
«Вишня»
Заморожені продукти: ягоди
Вишня
Сметана 21%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 21%
Торт з вишнею «Полінниця»

Приготування

Розсипчасте пісочне тісто й ароматна вишнева начинка в поєднанні з незвичайною «конструкцією» цього торта з вишнями гарантує йому успіх, а вам похвалу ваших кондитерських здібностей. Візьміть 1 кг вишні без кісточок і пересипте 150 г цукру, дайте постояти близько півгодини і злийте сік, що утворився.

  • Для тіста візьміть:
  • 200 г сметани
  • 250 г масла
  • 450 г борошна
  • 200 г цукру
  • 1 ч. л. розпушувача .

Розм'якшене масло ретельно розітріть з цукром, додайте змішану з розпушувачем сметану і перемішайте до однорідності. Поступово вводьте борошно і вимішуйте, щоб в результаті вийшло м'яке тісто. Відправте його «відпочити» на годину в холодильник, після чого розділіть на 15 рівних частин, розкачайте кожну прямокутником приблизно 20х7 см. Посередині кожного шару тіста акуратним рядком викладіть вишні, ретельно защипніть краї і розкладіть сформовані «поліна» на деко. Випікайте 15–20 хв у духовці при 200 градусах.

У цей час для крему збийте 800 г сметани і 250 г цукрової пудри. Готові «колоди» викладаємо на фольгу, формуючи пірамідку за принципом 5-4-3-2-1 і рясно перемащуючи сметанним кремом. За бажанням прикрасьте торт кокосовою стружкою або тертим шоколадом, поставте застигати і просочуватися на 12 год в холодильник.

Сирний торт з вишнею

180 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Яйця 2 шт.
Борошно 2 ст. л
Розпушувач 1 ч. л.
Цукор 300 г
Какао 1 ст. л.
Сир 9% ТМ «Рудь» 400 г
Сметана 15% ТМ «Рудь» 400 г
Цукрова пудра 250 г
Вишні 1 кг
Продукти, потрібні для приготування
«Вишня»
Заморожені продукти: ягоди
Вишня
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%
Сир 9%
Молочні продукти
Сир 9%
Сирний торт з вишнею

Приготування

Розсипчасте пісочне тісто й ароматна вишнева начинка в поєднанні з незвичайною «конструкцією» цього торта з вишнями гарантує йому успіх, а вам похвалу ваших кондитерських здібностей. Візьміть 1 кг вишні без кісточок і пересипте 150 г цукру, дайте постояти близько півгодини і злийте сік, що утворився.

  • Для тіста візьміть:
  • 200 г сметани
  • 250 г масла
  • 450 г борошна
  • 200 г цукру
  • 1 ч. л. розпушувача .

Розм'якшене масло ретельно розітріть з цукром, додайте змішану з розпушувачем сметану і перемішайте до однорідності. Поступово вводьте борошно і вимішуйте, щоб в результаті вийшло м'яке тісто. Відправте його «відпочити» на годину в холодильник, після чого розділіть на 15 рівних частин, розкачайте кожну прямокутником приблизно 20х7 см. Посередині кожного шару тіста акуратним рядком викладіть вишні, ретельно защипніть краї і розкладіть сформовані «поліна» на деко. Випікайте 15–20 хв у духовці при 200 градусах.

У цей час для крему збийте 800 г сметани і 250 г цукрової пудри. Готові «колоди» викладаємо на фольгу, формуючи пірамідку за принципом 5-4-3-2-1 і рясно перемащуючи сметанним кремом. За бажанням прикрасьте торт кокосовою стружкою або тертим шоколадом, поставте застигати і просочуватися на 12 год в холодильник.

Бісквітний торт з вишнями, полуницею і ківі

180 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Сметана 400 г
Вершки 200 мл
Сир 400 г
Желатин 10 г
Полуниця ТМ «Рудь» та Вишні ТМ «Рудь» 150 г
Продукти, потрібні для приготування
Полуниця швидкозаморожена
Заморожені продукти: ягоди
Полуниця швидкозаморожена
«Вишня»
Заморожені продукти: ягоди
Вишня
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%
Бісквітний торт з вишнями, полуницею і ківі

Приготування

Особливо актуальним у спекотний літній день буде сирний торт з вишнею, рецепт якого передбачає вживання його в охолодженому вигляді. Основу торта становить бісквіт, для приготування якого потрібні:

  • 2 яйця
  • 2 ст. л. борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 3 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. какао

Ретельно збийте яйця з цукром до збільшення об'єму в 1,5–2 рази. Змішайте інші сухі компоненти і додайте до яєчної маси, акуратно перемішуючи. Отримане тісто викладіть у змащену форму і випікайте 20–25 хв.

Щоб прикрасити торт, візьміть свіжі ягоди, а в зимовий час скористайтеся замороженими вишнями від ТМ «Рудь» . Приготуйте сироп з 1 склянки окропу і 100 г цукру, залийте ягоди і дайте настоятися 2–3 години.

У цей час підготуйте крем: візьміть по 400 г сиру і сметани, збийте з 150 г цукру. 10 г желатину замочіть в 100 мл води і розтопіть його, поступово вливайте в сирну масу. У роз'ємну форму викладіть бісквіт, зверху зробіть шар крему і акуратно викладіть вишні. Завершальний штрих – залийте вишню фруктовим желе, що швидко застигає, і поставте торт у холодильник.

Інші рецепти