Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Сьогодні ми вже не можемо відмовитись від заморожених продуктів, настільки природньо вони вписалися в наші кулінарні уподобання.

На думку вчених, шокове заморожування — це найкращий спосіб зберігання не тільки смакових якостей, харчової цінності та зовнішнього вигляду продуктів, але й вітамінів. Швидке заморожування здійснюють при температурі мінус 25—35 °С за дуже короткий час. Вода, що міститься у плодах, не встигає перетворитися на великі кристали льоду, які б пошкодили клітинну оболонку, тому й прийнято вважати, що в заморожених продуктах максимально зберігаються вітаміни та інші корисні речовини.

Наприклад, при швидкому заморожуванні ягід, руйнується близько 15—20% вітаміну С, тоді коли при консервуванні — 45—50%; при висушуванні — 70—80%. Плоди, зазвичай, заморожуються через декілька годин після збору врожаю. Це також забезпечує їх високу якість.

Пакети із замороженими овочами та фруктами дедалі стають все більш популярними: такі продукти довше зберігаються, мають апетитний зовнішній вигляд, неповторний природний смак…Бажаєте зробити оригінальний сюрприз коханій — подайте до столу тарілочку з полуницею. Необхідно поповнити дефіцит вітамінів у дитини — один пакет овочів чи фруктів щодня швидко впорається з цим. «Приїлися» традиційні гарніри — овочеві суміші із моркви, стручкової квасолі, цвітної капусти та інші змінять Ваш раціон тільки на краще!

Страви, що готуються із заморожених овочів від ТМ «Шеф-кухар», в залежності від інгрідієнтів, можуть позитивно впливати на стан всього організму, а саме: покращувати кровообіг та обмін речовин, піднімати життєвий тонус і навіть виліковувати застуду.

Появою справжніх заморожених овочів ми завдячуємо американському вченому Кларенсу Бердсаю, який почав досліди по заморожуванню харчових продуктів. В процесі дослідів виявилось, що повільне заморожування призводить до утворення великих кристалів льоду, а швидке — зберігає клітинну структуру та смакові якості продукту. У 1924 році він вже відкрив власну компанію заморожених продуктів. Поява таких продуктів ознаменувала прорив в технології зберігання овочів та інших продуктів.

Сутність технології глибокої заморозки, або «шокової», полягає в наступному. Протягом декількох годин після збору стиглі плоди (лише високої якості) потрапляють на завод. Потім їх миють, очищують від сміття, сортують, сушать та бланширують. Після бланширування вони охолоджуються та потрапляють в морозильну камеру, де заморожуються при температурі від -30 до -40°С. За такої низької температури вода, що міститься в продукті, перетворюється в мікрокрістали льоду, не змінюючи структури продукту, а тому — і його якості. Саме тому їх поживна цінність зберігається.

Продукція з матеріалу

Читайте також