Сирники з манкою
НазадОпис страви
Сніданок повинен бути смачним, ситним і корисним. В такому випадку завжди виручать пишні сирники з манкою. Вони виходять більш ніжними й повітряними, ніж сирники з борошном. Секрет у тому, що сирне тісто з манкою має трохи настоятися, аби крупа розбухла.
Сирники на манці потрібно обсмажувати на середньому вогні, оскільки на маленькому вони вбирають велику кількість олії.
Начинка для сирників з манкою може бути будь-якою: згущене молоко, заварний крем, варення, шоколад. Орім звичних родзинок, у тісто можна додати сухофрукти, цукати, цедру лимона, горіхи, корицю, шоколадні краплі, свіжі ягоди. Але навіть звичайні сирники без будь-якої начинки можуть перетвориться на вишуканий десерт, якщо подавати їх до столу з кулькою морозива, джемом, медом, різними топінгами. А приготовлені для дітей сирники з манкою можна прикрасити шоколадною глазур'ю і різнобарвним драже.
Простий рецепт сирників з манкою
Сніданок повинен бути смачним, ситним і корисним. В такому випадку завжди виручать сирники з манкою.
Інгредієнти
Сир 9% ТМ «Рудь» | 300 г |
Манна крупа | 3 ст. ложки |
Цукор | 1‒2 ст. ложки |
Рослинна олія | 2 ст. ложки |
Сіль | за смаком |
Борошно | |
Сметана ТМ «Рудь» | для подачі |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Сир потрібно перетерти через сито, щоб не було грудочок і тісто вийшло більш однорідним. Додаємо до сиру цукор, манку, дрібку солі й перемішуємо за допомогою вилки або блендера. У разі, якщо сир був дещо сухим, додайте в отриману масу 1 ст. ложку молока або води.
Етап №2
Тісто вийде трохи липким, тому візьміть на руки трохи борошна, щоб легше було формувати кульки. Розігрійте пательню з невеликою кількістю рослинного масла. Обсмажуйте сирники на середньому вогні близько 7 хвилин з кожного боку, накривши кришкою.
Етап №3
Подавайте сирники гарячими, додавши сметану або варення.
Сирники з манкою і родзинками
Інгредієнти
Сир 9% ТМ «Рудь» | 600 г |
Яйця | 3 шт. |
Цукор | 60 г |
Морська сіль | 1/4 ч. ложки |
Манка | 180 г |
Ізюм (темний) | 50 г |
Рослинна олія | 100 мл |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Перетріть сир через сито і ретельно розімніть його в глибокій мисці. Додайте яйця і перемішайте. Потім додаємо цукор, морську сіль і 4‒5 ст. ложок манки. Добре перемішуємо масу до однорідності й залишаємо на 20 хвилин.
Етап №2
Ізюм потрібно вимити, викласти на рушник і дати висохнути. Додаємо його в тісто, перемішуємо.
Етап №3
Висипте на стіл трохи манної крупи. За допомогою столової ложки візьміть невелику кількість сирної маси, присипте її манкою і сформуйте кульки. Їх потрібно злегка приплюскнути. Обсмажте сирники на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору.
Етап №4
Коли сирники трохи охолонуть, прикрасьте їх цукровою пудрою і подавайте до столу. Смачного!
Сирники з манкою і бананами
Інгредієнти
Сир 9% ТМ «Рудь» | 250 г |
Манка | 4 ст. ложки |
Ванільний цукор | 1 пакетик |
Яйця | 1 шт. |
Стиглий банан | 1 шт. |
Розпушувач | 1 г |
Соняшникова олія | 1 ст. ложка |
Сіль | за смаком |
Кориця | за смаком |
Борошно |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Щоб тісто вийшло однорідним, перетріть сир через сито, а потім розітріть у мисці за допомогою виделки. До сиру додайте манку, дрібку солі, ванільний цукор, яйце і розпушувач. Перемішайте сирну масу до однорідності. Щоб манка розбухла, залишаємо тісто на 30 хвилин.
Етап №2
Очистіть банан від шкірки. Наріжте фрукт на невеликі шматочки й додайте в тісто. Для аромату можна також додати трохи кориці. Акуратно перемішайте тісто.
Етап №3
Змоченими у воді руками сформуйте невеликі сирники, присипте їх борошном. Потім викладаємо сирники на деко, змащене невеликою кількістю соняшникової олії. Випікати в духовці при 200 °C. Час приготування — близько 25 хвилин. І смачний сніданок готовий! А доповнить ніжний смак сирників з манкою і бананами маленька ложечка меду. Нехай сподобається!