Готуємо чебуреки
НазадОпис страви
Апетитні смажені пиріжки з начинкою прийшли до нас з Близького Сходу і Середньої Азії. На Кавказі кожна господиня має свій секрет приготування цієї страви. Спочатку чебуреки готувалися тільки з м'ясною начинкою. Вже набагато пізніше почали робити чебуреки не тільки з м'ясом, а й, скажімо, з сиром.
Як приготувати чебуреки: класичний рецепт (на кефірі)
Для приготування чебуреків на кефірі з фаршем вам знадобляться такі інгредієнти:
Інгредієнти
Кефір 1% ТМ «Рудь» | 1 склянка |
Куряче яйце | 1 шт. |
Борошно | 3,5 склянки |
Сіль | 1 ч. л. |
Свинячий фарш | 400 г |
Цибуля | 3 шт. |
Перець горошком | 9 шт. |
Кип'ячена вода | 100 мл |
Приготування
- Збити виделкою кефір, сіль і яйце. Просіяти в миску з кефірною масою борошно, поступово перемішуючи. Коли перемішувати стає складно, потрібно викласти тісто на стіл і продовжити місити руками. Потім загорнути тісто в целофановий пакет і покласти в тепле місце приблизно на годину.
- Для начинки цибулю перекрутити на м'ясорубці і перемішати з м'ясним фаршем. Додати сіль, перець. Потім влити в м'ясний фарш воду і ще раз перемішати.
- Тісто розділити на рівні невеликі частини. Кульку розкачати дуже тонко. На одну сторону викласти фарш на всю довжину. Скласти чебурек навпіл і обрізати фігурним ножем краї. Смажити чебуреки у великій кількості олії 8–10 хвилин на середньому вогні.
Порада: щоб чебуреки на кефірі були соковитіші, потрібно перед смаженням помістити їх в морозильну камеру хвилин на 10.
Чебуреки з сиром
Інгредієнти
Борошно | 500 г |
Яйце | 1 шт. |
Мінеральна вода | 250 мл |
Сіль | 1 ч. л. |
Цукор | 2 ч. л. |
Олія | для смаження |
Сир | 300-400 г |
Приготування
Готуємо тісто і даємо йому відпочити 20 хвилин. У цей час натираємо сир на велику тертку. Тісто ділимо на невеликі рівні шматочки. Тонко розкачуємо кульки і кладемо сирну начинку.
Складаємо навпіл і защіплюємо краї виделкою. Обсмажуємо в рослинній олії. Оскільки начинка сирна, то смажаться такі чебуреки хвилину-дві, не більше. От і все, чебуреки з сиром готові до подачі на стіл.
Чебуреки з сирною начинкою
Інгредієнти
Борошно | 4 склянки |
Маргарин | 0,5 пачки |
Куряче яйце | 1 шт. |
Сіль, перець | за смаком |
Олія | для смаження |
Сир 9% ТМ «Рудь» | 1 кг |
Цибуля | 6-7 шт. |
Приготування
З борошна, розм'якшеного маргарину і яйця замішуємо тісто, при цьому поступово додаючи воду (¾ склянки). Ставимо тісто в холодильник.
Розтираємо сир з сіллю. Можна пропустити через сито – сир вийде ніжнішим. Подрібнюємо цибулю і розмішуємо з сиром. Начинка готова.
Тісто ділимо на рівні частини. Розкачуємо потрібного розміру кульки і викладаємо начинку. Складаємо і з'єднуємо краї, защіплюючи виделкою. Просмажуємо чебуреки в рослинній олії і подаємо гарячими на стіл. Смачного!