Печеня із кролика
НазадОпис страви
Існує міф, що дієтичні страви не можуть бути смачними. Щоб розвіяти його, пропонуємо приготувати печеню із кролика! Ніжне соковите м'ясо, запечені овочі, ароматна підливка — таку смакоту можна подати навіть до святкового столу!
Кроляче м'ясо містить велику кількість білків при незначному вмісту жирів та холестерину. При цьому білки засвоюються в організмі на 90%. Кролятина містить вітаміни B6, B12, PP, велику кількість заліза і фосфору. Тому вона дуже корисна і для маленьких гурманів.
Приготуйте печеню із кролика вдома і переконайтеся, що здорова їжа може мати неперевершений смак і вигляд!
Печеня із кролика зі сметаною та овочами
Готуємо печеню із кролика! Ніжне соковите м'ясо, запечені овочі, ароматна підливка
Інгредієнти
| Тушка кролика | 1 шт. |
| Сметана ТМ «Рудь», 21 % | 400 г |
| Картопля | 4 шт. |
| Морква | 2 шт. |
| Цибуля | 1 шт. |
| Часник | 2 зубчики |
| Біле вино | 50 мл |
| Олія | 2 ст. л. |
| Петрушка | пучок |
| Сіль | за смаком |
| Перець | за смаком |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1
Миємо тушку кролика, обсушуємо на паперовому рушнику, акуратно розрубуємо на порційні шматочки.
Етап № 2
Чистимо картоплю, моркву, цибулю, часник. Нарізаємо овочі великими шматками.
Етап № 3
Пательню з товстим дном ставимо на середній вогонь. Наливаємо олію та викладаємо овочі. Обсмажуємо 5–7 хвилин, щоб з’явилася рум’яна скоринка. Додаємо до овочів сіль та перець, виливаємо біле вино. Смажимо ще 5 хвилин, доки випарується алкоголь. Перекладаємо овочі у форму для запікання.
Етап № 4
М'ясо кролика солимо та перчимо за смаком. Обсмажуємо до золотої скоринки на сковорідці, де готувалася картопля. Перекладаємо шматочки кролика до овочів.
Етап № 5
До м’яса висипаємо сметану та рівномірно розподіляємо по всій формі. Якщо сметана не покриває шматочки кролика, можна додати трохи води.
Етап № 6
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Накриваємо форму для запікання кришкою чи фольгою та ставимо у духову шафу на годину. Подаємо кролика до столу, прикрасивши гілочкою зелені.
Смачного!

