Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Замовити продукцію «Рудь»:

http://zakaz.ua/

Опис страви

Саганакі — традиційна грецька сирна закуска, яка смажиться на сковороді або запікається на грилі.

Для її приготування найчастіше використовують сир фета або халумі, який дбайливо загортають у повітряне тісто кадаїф та змащують вершковим маслом.

Назва страви походить від грецького найменування сковорідки з двома ручками, в якій зазвичай і смажиться сир. Після приготування тісто кадаїф набуває красивого золотистого кольору, а сир — особливої тягучості та аромату.

Солодкий варіант закуски посипають кунжутом, фісташками чи мигдалем. Зверху поливають медом та прикрашають гілочкою розмарину або чебрецю. А якщо хочеться ситності та більш солоного смаку, додають улюблені морепродукти: креветки, мідії, кальмари.

Готову закуску подають гарячою, поєднуючи зі скибочками лимона та домашнім хлібом.

Саганакі: тісто кадаїф із сиром фета

Страва добре смакує з келихом сухого білого та рожевого вина, тож чудово підійде для вечері на двох чи відпочинку на природі.

Кадаїф
Легко Вечеря

Інгредієнти

Тісто кадаїф ТМ «Рудь» 200 г
Сир фета 200 г
Вершкове масло «Рудь» 40 г
Мед 3 ч. л.
Насіння кунжуту або подрібнені горіхи жменя
Свіжий розмарин або чебрець для прикраси
Саганакі: тісто кадаїф із сиром фета

Приготування

1. Нарізаємо фету на шматочки розміром приблизно 4×6 см, товщиною 2 см. Обсушуємо паперовим рушником, щоб тісто краще прилипало.

2. Розпушуємо тісто кадаїф руками або ножем, щоб воно стало пухким і рівномірним.

3. Розтоплюємо вершкове масло.

4. Беремо невелику жменьку кадаїфу, змащуємо маслом.

5. Загортаємо один шматочок сиру фета у кадаїф, щільно притискаючи, щоб тісто прилягало з усіх боків. Повторюємо з іншими шматочками сиру.

6. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю вершкового масла.

7. Обсмажуємо кожен обгорнутий шматочок сиру протягом 3 хвилин з усіх боків, поки кадаїф не стане золотистим і хрустким.

8. Викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру.

9. Посипаємо насінням кунжуту або подрібненими горіхами, поливаємо теплим медом.

Прикрашаємо гілочкою розмарину та подаємо до столу.

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.